Свържи се с нас

Новини

Общинският съвет в Севлиево прие изпълнението на Бюджет 2018

На заседанието си съветниците одобриха Стратегията за подкрепа за личностно развитие на децата и учениците в Общината

Published

on

снимка: Община Севлиево

Общинският съвет на Община Севлиево прие годишния отчет за касовото изпълнение на бюджета на Общината за 2018 г. В решението е записано, че регламентираните взаимоотношения на Община Севлиево с централния бюджет за 2018 г. под формата на субсидии са в общ обем от 17 216 640 лв.

Бюджетът на Общината е формиран коректно и съобразно финансовите изисквания на закона. Общият бюджет за изминалата година бе 36 855 575 лв. и бе рекорден за Община Севлиево. Капиталовите разходи за същата година са били в размер на 13 199 909 лв. Общинският съвет прие и отчета за 2018 г. на средствата от Европейския съюз на бенефициенти на Кохезионния и Структурните фондове, както и на Разплащателната агенция към ДФ „Земеделие“.

На същото заседание Общинският съвет единодушно прие Стратегия за подкрепа за личностно развитие на децата и учениците в Община Севлиево за периода 2019 – 2020 г. Целите и приоритетите на общинската стратегия са съобразени със законовата рамка за приобщаващо образование и изконното право на всяко дете да бъде приобщено и ценено.

снимка: Община Севлиево

В зависимост от неговите индивидуални потребности трябва да бъде гарантиран достъпът на децата до подкрепа за личностно развитие. Тази стратегия ще определи обществените отношения, свързани с приобщаващото образование, както и дейностите на всички институции в системата на училищното и предучилищното образование за подкрепа към децата и учениците.

С друго решение общинските съветници решиха Община Севлиево да вземе мостов кредит за разплащане на средства по проекта за „Прилагане на децентрализиран модел за управление на биоотпадъците в общините Севлиево, Дряново и Сухиндол, включително изграждане на необходимата техническа инфраструктура – система за разделно събиране и съоръжение за рециклиране на събраните био-отпадъци”.

Заемът е за 734 413 лв., краткосрочен, и ще бъде отпуснат от Фонда за органите за местно самоуправление в България – ФЛАГ ЕАД. Целта е чрез средствата да се осигури изпълнението на проекта за управление на биоотпадъците в Общините Севлиево, Дряново и Сухиндол.

Допълнителни 10 000 лв. ще отпусне Община Севлиево за нуждите и подпомагането на терминално настанени болни жители от Община Севлиево в Регионалния хоспис в гр. Дряново. Това решение също бе одобрено от общинските съветници по време на заседанието.

снимка: Община Севлиево

Местният парламент в Севлиево одобри и изваждането от капитала на МБАЛ „Стойчо Христов“ ЕООД на поземлен имот. Обектът ще се използва за спортни цели от клуба по тенис „Севлиево“.

С друго свое решение Общинският съвет откри процедура за определяне на съдебни заседатели за Окръжен съд – Габрово и Районен съд – Севлиево. Мандатът на сега действащите съдебни заседатели изтича в края на годината. Общо 33 съдебни заседатели трябва да бъдат определени сега като 7 от тях ще са за Окръжния съд в Габрово.

В Районен съд Севлиево ще има 25 съдебни заседатели с мандат 2020 – 2023 г. Списъкът на определените кандидати за съдебни заседатели трябва да бъде представен пред председателя на Апелативния съд – Велико Търново и Окръжен съд – Габрово в срок до 15 септември тази година.

Следващото заседание на Общинския съвет ще бъде на 30 юли.


Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Икономика

Станете част от екипа на „Косач Трепач

Published

on

Специализираната габровска фирма „Косач Трепач“, водеща в професионалното озеленяване и поддръжка на дворове, градини, терени и зелени площи, търси служители, които да се присъединят към нашия екип.

Предлагаме следните предимства и възможности на нашите работници:

  • Трудов договор и осигуровки.
  • Мотивиращо възнаграждение през обучителния период за въвеждане в работния процес.
  • Стартова заплата, в размер на над средната за региона, с възможност за допълнително увеличение
  • Работен ден, с продължителност 8 часа, от понеделник до петък, с 2 почивни дни – събота и неделя.
  • Допълнително финансово стимулиране за положен извънреден труд
  • Най-висок клас работно облекло
  • Възможност за кариерно развитие и обучение
  • Работа в млад и динамичен колектив

Допустими са и кандидати без опит, но с голямо желание за работа и развитие. Предимство имат кандидати, притежаващи предишен опит в сферата.

За допълнителна информация и насрочване на интервю, моля, свържете се с нас на телефон: +359 899 140 254.

Присъединете се към екипа на „Косач Трепач“ и бъдете част от успеха ни в създаването на красива и здрава зелена среда!

Зареди още

Култура

Концерт в Габрово на Мартина Табакова, Стоимен Пеев и Атанас Кръстев

Published

on

На 24-ти април в Художествена галерия „Христо Цокев“ в Габрово от 18.30 часа предстои концерт на Мартина Табакова, Стоимен Пеев и Атанас Кръстев.

През тази година се навършват 125 години от рождението на големия български композитор Панчо Владигеров и 200 години от рождението на емблематичния чешки композитор – Бедржих Сметана.

По този повод тримата талантливи изпълнители се събират, за да направят турне в България, със знакови творби на двамата велики композитори. Датите на концертите са с начален час 18.30 часа, а входът за тя е свободен.

Концертите включват рядко изпълняваното Клавирно трио оп.4 на Владигеров, което той е написал едва на 17 години! То е и Първото българско трио за пиано, цигулка и виолончело. В програмата е включено още емблематичното Клавирно трио оп.15 от Бедржих Сметана.

Изключително респектираща и рядко изпълнявана програма. Тримата изпълнители Стоимен Пеев/цигулка, Атанас Кръстев/виолончело и Мартина Табакова/пиано, са добре познати на българската публика, изявени артисти, носители на престижни награди като „Кристална лира“ на СБМТД, „Музикант на годината“ на БНР за „Ансамбъл на годината“, „Златен век” на Министерството на културата, „Златно перо“ на агенция Кантус Фирмус за постижения в областта на културата.

Зареди още

Новини

Пресконференция по проект „Възможност за изява на младите хора – създаване на младежки център в Габрово“

Published

on

Проект № BGLD-2.001-0009 „Възможност за изява на младите хора – създаване на младежки център в Габрово“ се реализира по програма “Местно развитие, намаляване на бедността и подобрено включване на уязвими групи”, финансиран от ФМ на ЕИП 2014-2021.

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица