Свържи се с нас

Новини

Кирил Добрев с план за стабилизиране на БСП

Published

on

© Copyright 2016 — Gabrovo News. All Rights Reserved

© Copyright 2016 — Gabrovo News. All Rights Reserved

Народният представител Кирил Добрев има план за стабилизиране на БСП. Това обяви в Габрово самият той пред леви симпатизанти, с които обсъди актуалната политическа обстановка в страната и чужбина, актуалното състояние на партията и дискутира своите възгледи и идеите за бъдещето развитие на левицата.

Добрев, който е и кандидат за председател на БСП, разкритикува сегашното ръководство на столетницата, заявявайки че то легитимира разделението в партията, визирайки лявото крило, което е част от червените редици.

„БСП трябва да бъде лява, справедлива и модерна партия“, заяви категорично габровският депутат. За да стане това обаче според него са необходими няколко стъпки, свързани с намиране на „спойката“ между поколенията и „различните“ в БСП. По думите му „не може да си лидер, да имаш претенции и да разделяш, а не да събираш“.

Кирил Добрев се обяви за широка силна лява коалиция. „И то такава коалиция, веднага преди президентските избори. Защото това е само един от начините, за да можем да вдъхнем доверие на своите привърженици“, каза той.

„Виждайки всеки ден как хора като Георги Кадиев, Татяна Дончева и Георги Първанов си направиха леви партии, аз „боледувам“. Това не са лидери, а председатели на разни формации. Защото ако бяха лидери щяха да седнат и да намерят общото помежду си. Левицата е силна само тогава, когато е обединена“, допълни още Добрев.

По отношение на вътрешнопартийната работа в БСП  Кирил Добрев заяви, че столетницата има нужда от спешни мерки преди да е станало късно, тъй като времената, когато левицата е била широко популярна сред хората, отдавна са отминали, а членовете и симпатизантите ежедневно намаляват.

„Аз искам да обърнем „пирамидата“ в  партията. Искам всичко да става на обратно. Ако има някаква активна общност в града, тя да може да извика председателя на партията. Той от своя страна да доведе народения представител, който да представи проблема в парламента. И ако този проблем е достатъчно голям – с него да се занимава цяла една партия“, добави социалистът.

По думите му стана ясно още, че е нужна и обратна връзка, тъй като се срещат трудности при работата на партийните секретари, работещи само на „добра воля“. В своята програма Кирил Добрев предлага новите партийни секретари да бъдат финансово стимулирани.

Кирил Добрев беше категоричен, че „Позитано 20“ трябва да се превърне в „мозъчен тръст“, а не в „пенсионерско кафене“. „Там трябва да има работеща администрация. По-голяма част от дейностите да бъдат „спуснати“ по области и общини, защото реалната политика се води на терен“, заяви депутатът.

Пред присъстващите в Габрово Добрев потвърди своите тези и виждания за мандатност на народните представители и ръководството на БСП.

„Имаме членове от 25 години в Изпълнителното бюро на БСП. Извинявайте, но искам от тези хора позиция. Те са слугували на Лилов, Виденов, Първанов, Станишев и сега на Миков. И този член бил принципен?!! И какво му принципното? Какви грешки сме допуснали, като този член е елемент от тези грешки. За това трябва да има мандатност на членовете на ИБ“, коментира емоционално народният представител.

По отношение на водачите на листите и кандидатите за кметове Кирил Добрев се обяви за повече конструктивни разговори между националното ръководство на БСП и областните структури, а в случаите, когато не се стигне до консенсус по даден въпрос, да бъде приложен вътрешно – партиен референдум.

Депутатът коментира още, че за да се стабилизира БСП е необходимо създаване на профсъюзи. „Какво означава да си лява партия и да нямаш зад гърба си профсъюз? Това е начин! Трябват ми съмишленици, приятели и партньори. Профсъюзът е един начин, по който мога да събирам партньори в сферата, в която сме силни като лява партия“, поясни Добрев.

Той подчерта, че са необходими повече медийни изяви, тъй като посланията на БСП по актуалните ежедневни въпроси не достигат до хората.

Кирил Добрев заяви, че в своята програма е предвидил задължително поне два пъти в годината по време на ваканциите, народните представители от БСП да обикалят в страната и да извършват пряк отчет за свършеното от тях пред хората.

На последно място червеният депутат се обяви за оформяне на „правителство в сянка“, готово да поеме управлението на страната във всеки един момент, както и за ясно кариерно развитие в редиците на партията.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Коментари

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Новини

Нови четири площадки с подземни контейнери има вече Габрово

Published

on

Изградени са нови четири площадки с подземни контейнери в Габрово, а от понеделник, 28 септември, те ще могат да бъдат ползвани от гражданите. Така общият брой на подземните площадки в нашия град става шест. Новите подземни съоръжения за разделно събиране на отпадъци са разположени на ул. „Свищовска“ №81, ул. „Младост“ №5, №12 и №57.

На всяка от тях са поставени по три контейнера – два за рециклируеми отпадъци и един за биоразградими отпадъци. Вътрешността на всеки от новите съдове представлява специализиран чувал с обем от 3 куб. м., изработен от полиетилен с висока плътност, непозволяваща пропускане на течности и въздействие на атмосферните условия.

Контейнерите са на 2/3 от размера си вкопани в земята, като изхвърлянето на отпадъците става чрез капак с ръчно повдигане, разположен върху надземната част на съда. В приемното отделение на контейнерите е монтирано специално съоръжение, недопускащо директен достъп до съдържанието им, а затварянето на капака се осъществява с механизъм за плавно спускане. Видимата част на съдовете представлява метален корпус със стоманени секции, които освен чисто естетична функция, имат и важното предназначение да предотвратят злонамерени действия.

За ясното указване на вида отпадък, който трябва да се постави в съответния контейнер, върху надземната част на съдовете са поставени информационни стикери, а капаците са в съответните цветове – жълт за рециклируеми и кафяв за биоразградими отпадъци.

Новите подземни съоръжения са финансирани от бюджета на Община Габрово и са изработени от сръбската фирма „Корали“ ООД, избрана след процедура по ЗОП.

Подземните площадки осигуряват надеждното събиране на отпадъци, свеждат до минимум появата на неприятни миризми и предотвратяват разпиляването на отпадъци около съдовете. Наблюденията показват, че при подземните съдове, разделното събиране на отпадъци се осъществява с много по-високо качество и повече ангажираност от страна на жителите.

Община Габрово напомня, че разделното събиране на отпадъци е задължително, а поставянето на отпадъци извън съдовете за смет е забранено.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Новини

Оранжев код за силен вятър в събота за област Габрово

Published

on

Оранжев код за силен вятър е обявен за събота, 26 септември, за седем области в страната, сред които и Габрово. В районите, разположени в близост до Стара планина, ще духа бурен южен вятър, с пориви 24-27 м/сек.

Атмосферното налягане ще се понижи значително и ще е по-ниско от средното за месеца. Времето през следващото денонощие ще бъде динамично. През нощта ще се усили южният вятър и минималните температури ще са високи – предимно между 15° и 20°.

Ще бъде предимно ясно, но след полунощ облачността ще започне да се увеличава и до сутринта в Западна България ще е значителна.

Утре ще преобладава облачно и дъждовно време. На много места, главно в Западна и Централна България, ще има валежи от дъжд, в припланинските райони количествата ще са значителни и придружени с гръмотевици.

Ще има условия и за градушки. Почти без валежи ще бъде над североизточните райони от страната. Ще е ветровито с умерен и силен поривист вятър от южната четвърт. По северните склонове на планините поривите на вятъра ще достигат 24 -27 м/сек.

Максималните температури ще са в широки граници от 20° – 22° в Югозападна България до 30° – 32° на североизток. През нощта срещу неделя температурите ще започнат да се понижават. В планините няма да е подходящо за туризъм.

Ще бъде облачно, ветровито и с валежи от дъжд. В масивите от Западна и Централна България количествата ще са значителни и на места ще има и гръмотевици. Ще духа силен и бурен поривист вятър от южната четвърт.

По северните склонове на планините поривите ще достигат 24 – 27 м/сек. През нощта срещу неделя по най-високите части на Рила и Пирин дъждът ще премине в сняг.

*Автор на използваното изображение е Тодор Тодоров – фотограф, Фото „Спринт“.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Новини

Ден на отворените врати в МБАЛ „Свети Иван Рилски“ – Габрово

Published

on

Ръководството на МБАЛ „Свети Иван Рилски“ – Габрово организира Ден на отворените врати на 30 септември, сряда, от 11.00 до 16.00 ч.

Поканата е насочена към всички медицински специалисти, които проявяват професионален интерес към развитието на съвременната болничната помощ и предоставя възможност за запознаване на място с условията, дейностите, услугите и медицинските грижи, които предлага най-новото лечебно заведение в Габровска област.

За допълнителна информация:
тел. 066/990090
МБАЛ „Свети Иван Рилски“ – Габрово гр. Габрово, бул. Трети март №9,
www.mbal-ivanrilski.com
e-mail: info@mbal-ivanrilski.com

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица