Свържи се с нас

Любопитно

Награждават добротворците в кампанията „Училище за добрини“

Published

on

снимка: Община Габрово

снимка: Община Габрово

В началото на учебната 2015/16 година структурните звена на Община Габрово – Център за обществена подкрепа, Общински съвет по наркотични вещества и Местна комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните, стартираха конкурс в рамките на превантивната кампания „Училище за добрини“.

Конкурсът обхвана две възрастови групи:

Първата възрастова група е за ученици от 5 до 7 клас, за които провокацията се състои в това да сътворят и обрисуват с думи и картини „Приказка за доброто“. Ситуациите в приказките можеха да бъдат взаимствани от преживени, чути или прочетени ситуации, или истории, които са изцяло продукт на детското въображение и творчество.

Втората възрастова група обхвана учениците от 8-ми до 12 клас. Разчитайки на техния богат опит, знания, възможности и интереси ги предизвикахме като „Посланици на доброто“ да представят виждането си за добрината през обектива на своя фотоапарат, камера или телефон.

До обявената финална дата на конкурса – 29.02.2016 г., в Община Габрово се получиха петдесет и пет предложения, а общия брой участници е петдесет и осем. Независимо жури оцени и отличи участниците, представили най-вдъхновяващите „Приказки за доброто“. Във възрастовата категория  от 8 до 12 клас няма получени материали.

Награждаването на участниците в конкурса и отличаването на най-активните добротворци в кампанията на Община Габрово „Училище за добрини“ ще се проведе днес, 28 март, от 16.00 ч. във фоайето на зала „Възраждане“.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Коментари

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Любопитно

Виктория Памукова с отличие от Фондация „Димитър Цонев“

Published

on

За втора поредна година габровката Виктория Памукова спечели отличие от Фондация „Димитър Цонев“.

Възпитаничката на Национална Априловска гимназия и вече дипломиран журналист – Виктория Памукова, спечели награда за втори пореден път в студентския конкурс за качествена българска журналистика, организиран от фондацията, носеща името на журналиста Димитър Цонев.

Наградата й бе връчена за телевизионен клип, на тема “Волята да промениш”. В мотивите на журито се посочва, че отличието е: “За въздействащо видео, за представяне на оригинална гледна точка, за умело съчетаване на техническите способности и продуциране“.

*Снимки: Фондация „Димитър Цонев“.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Любопитно

Погрижете се за красивия облик на вашия имот

Published

on

„Арборист Габрово“ е новооткрита от тази година фирма, която предлага професионални услуги, свързани с рязане, кастрене, оценка на дървета, почистване и култивиране на места и парцели.

Освен това фирмата премахва и отстранява опасни и труднодостъпни дървета, в градски и извънградски условия.

„Арборист Габрово“ разполага с професионална техника за пънораздробяване и раздробяване на дървен материал.

Сред услугите, които се предлагат, са и култивиране на запустели земеделски и всякакви парцели, терени, площи и имоти, които могат да придобият завършен вид по вкуса и визията на всеки клиент, спрямо неговите представи и виждания.

Фирмата разполага със собствен транспорт, самоходна вишка, комбиниран трактор и богат набор от професионална техника.

За повече информация и връзка с „Арборист Габрово“ позвънете на телефони: +359 89 995 0430 и +359 897 953 922, или се свържете чрез страницата в интернет и фейсбук.

Зареди още

Култура

Иван Вазов се подписва в Паметната книга на Априловската гимназия

Published

on

Преди 119 години Патриархът на българската литература Иван Вазов оставя послание в Паметната книга на Априловската гимназия, при посещението му през юни 1901 г.

Днес, 9 юли, по повод 170 години от рождението на гениалния поет и писател Вазов, с дълбок поклон и благодарност за възраждането и съхранението на българския дух, Държавният архив в Габрово показа за обществеността дигиталното копие, което съхранява във фондовете си.

Оригиналът на книгата се съхранява и продължава да се попълва в Националната Априловска гимназия от личности, посетили училището.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица