Икономика, Новини|15.03.2016 10:03

Санират десет обществени сгради

© Copyright 2016 — Gabrovo News. All Rights Reserved

© Copyright 2016 — Gabrovo News. All Rights Reserved

Община Севлиево ще кандидатства с проекти за санирането на десет обществени сграда.  Това са част от детските градини, училищата и пожарната служба в Севлиево. Новината съобщи кметът Иван Иванов.

„Всички сгради, които са включени в проектните предложения, вече имат изготвени доклади и сертификати от обследване за енергийна ефективност. Извършено е архитектурно заснемане, извадени са технически паспорти и доклади за обследване на техническите характеристики на сградите“, информира кметът Иван Иванов.

Първият проект, с който кандидатства Община Севлиево е „Въвеждане на мерки за енергийна ефективност на сгради от образователната инфраструктура. В него са включени СОУ „Васил Левски“, Първо основно училище „Христо Ботев“, Второ основно училище „Стефан Пешев“, Целодневна детска градина „ Радост“ 1, Обединено детско заведение „ Щастливо детство“ 1, Обединено детско заведение „Щастливо детство“ 2, Обединено детско заведение „Слънце“ 1, Обединено детско заведение „Слънце“ 3 и Обединено детско заведение „Пролет“ 2.

„Сключихме споразумение за партньорство с Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ за подготовката и изпълнението на проекта за енергийна ефективност“, съобщи кметът.

По думите му вторият проект, който ще бъде внесен е за подобряване на енергийната ефективност на сградата на Районна служба „ПБЗН“ в Севлиево.

С тези два проекта Община Севлиево кандидатства за финансиране по процедура на директно предоставяне на безвъзмездна финансова помощ BG16RFOP001-2.001 „Енергийна ефективност в периферните райони”, която се реализира в рамките на Приоритетна ос 2 „Подкрепа за енергийна ефективност в опорни центрове в периферните райони“ на Оперативна програма „Региони в растеж“ 2014 – 2020 г. (ОПРР 2014 – 2020).

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Напиши коментар