Новини, Общество|14.03.2016 9:25

Обявят победителите в конкурса за есе, посветен на спасяването на българските евреи

снимка: Община Габрово

снимка: Община Габрово

В Национална Априловска гимназия ще бъде открита фотоизложбата „Един поглед върху живота на малцинствата в България“. Събитието ще се състои на 14 март т. г. от 14.30 часа във фоайето на новата сграда.

Темата на изложбата третира въпроси за толерантността, междукултурното разбирателство, базисните човешки права, както и социално-битовия живот на малцинствата в България. Ще бъдат представени 40 картини на фотографа Огнян Панов.

По време на откриването ще бъдат наградени победителите в общинския кръг на ученическия конкурс за есе „Спасяване на българските евреи по време на Втората световна война”. Гостите на събитието ще имат възможност да чуят отличените ученически творби, както и да зададат своите въпроси по темата. Специален гост ще бъде Яков Джераси – директор на фондация „Израел – България.

Община Габрово и фондация „Израел–България“ организират за втора поредна година литературния конкурс „Спасяване на българските евреи по време на Втората световна война”.

Конкурсът е за написване на есе върху книгата на Михаел Бар-Зоар „Извън хватката на Хитлер” и е насочен към ученици от 10 и 11 клас. Провежда се в два кръга – училищен и общински.

От 16 години фондация „Израел-България“ организира този конкурс. Идеята на Яков Джераси е българските младежи да познават историята си и да се гордеят с предците си.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Етикети: , , , , ,
  • Споделете тази публикация:
  • Facebook
  • Twitter

Напиши коментар