Крими, Новини|09.03.2016 16:39

За пореден път делото за смъртта на Десислава и бебето й зацикли

Архив © Copyright — Gabrovo News. All Rights Reserved

Архив © Copyright — Gabrovo News. All Rights Reserved

В съдебно заседание, проведено днес (9 март), състав на Окръжен съд – Габрово с председател съдия Попов, отложи разглеждането на наказателно дело от общ характер № 100 от 2014 година, за причинена смърт на родилка Десислава и новороденото й бебе. Основните причини за отлагане на делото са отсъствието на подсъдимата С.К. и неявяването на съдебен заседател.

Делото е образувано по обвинителен акт на Окръжна прокуратура – Габрово против двама лекари от „Акушеро-гинекологично отделение” в МБАЛ „Д-р Т. Венкова” – Габрово, за това, че през периода 18 септември – 4 октомври 2013 г., нарушили Закона за лечебните заведения и други разпоредби свързани с упражняваната от тях дейност, като всички пропуски и нарушения довели до причиняване на смъртта на новородено бебе на 26 септември 2013 г. в неонатологичното отделение на МБАЛ – Габрово и до смъртта на майката на детето на 4 октомври 2013 г. в УБАЛ в Плевен.

Пред съда е депозиран болничен лист на името на подсъдимата С.К., съгласно който същата страда от заболяване, възпрепятстващо явяването й в настоящото съдебно заседание. По делото са постъпили и молби за отлагане на производството от защитниците на подсъдимата С.К.

В днешното заседание не се яви и единия от двамата съдебни заседатели, участващи в състава, разглеждащ делото. Тъй като същият не е посочил причина за отсъствието си, председателят на съдебния състав разпореди да направи това в 7-дневен срок, като представи и съответните доказателства в тази насока.

Съобразявайки горепосочените обективни пречки за даване ход на делото и становищата на страните, съдът отложи разглеждането на същото, като насрочи следващо съдебно заседание за 25 април 2016 година.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Напиши коментар