Крими, Новини|01.03.2016 14:08

Осъдиха двама братя за бракониерство

Снимката е илюстративна

Снимката е илюстративна

След внесен обвинителен акт от Районна прокуратура – Трявна, съдът призна двама мъже за виновни и ги осъди за бракониерски лов, при който убили сърна с незаконно оръжие.

За това деяние Минко К. бе осъден на две години лишаване от свобода, като на основание чл. 66 ал 1 от НК изпълнението се отлага с изпитателен срок от три години. На Борис К. е наложено административно наказание – глоба в размер на 1 500 лева. Двамата бракониери са лишени от право на лов за срок от две години.

Минко К. и Борис К. са признати за виновни за това, че на 26 април миналата година, в землището на с. Ножери, общ. Трявна, в съучастие убили без надлежно разрешение едър дивеч – женски екземпляр от вида „сърна”.

Митко К. е признат за виновен и по повдигнато му обвинение, че по същото време и място държал огнестрелно оръжие – една пушка, калибър 7,62 х 39мм., с монтиран оптичен прицел и заглушител, без да имат за това надлежно разрешение.

Обвиняемите са братя и законни ловци, като имат разрешение за носене, съхранение и употреба на ловно оръжие. Независимо, че като законни ловци притежавали по няколко регистрирани ловни оръжия, те имали и незаконна ловна пушка – самоделна карабина Манлихер – калибър 7,62мм.

Двамата обвиняеми използвали незаконното оръжие при бракониерския лов. В края на април 2015 г. ловът бил забранен заради размножителния период на животните. Поради постъпили в РУ – МВР – Трявна сигнали за бракониерски лов в землището на с. Ножери, било разпоредено да се извършват обходи проверки от полицейски патрулен в този район.

На 26.04.2015год. около 01.36 часа полицейски екип при проверка в района на с. Ножери, спрели лек автомобил, в който били двамата обвиняеми. На задната седалка имало пушка – болтова карабина с монтиран заглушител и оптика на нея и боеприпаси, а в багажника полицаите открили убита сърна.

Присъдата подлежи на обжалване или протест пред Габровски окръжен съд.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Етикети: , , , ,
  • Споделете тази публикация:
  • Facebook
  • Twitter

Напиши коментар