Крими, Новини|19.02.2016 16:55

Шефът на ГДБОП даде висока оценка на габровската полиция

IMG_0132

Борислав Бончев, Ивайло Спиридонов и Благородна Макева

Шефът на Главна дирекция „Борба с организираната престъпност“ гл. комисар Ивайло Спиридонов даде висока оценка за свършената работа от Областната дирекция на МВР – Габрово през изминалата година.

Това директорът на ГДБОП направи по време на брифинг, състоял се в габровската полиция, след проведения годишен отчет-анализ на резултатите от дейността на ОДМВР – Габрово през 2015 г., на който комисар Спиридонов, заедно със заместник – директора на ГД „Национална полиция“ ст. комисар Благородна Макева, бяха официални гости.

„По регистрирана престъпност ОДМВР – Габрово не е сред най-натоварените в страната. По отношение на разкритите престъпления бих казал, че се намира в „златната среда“, на десето място в България. Това говори за доста свършена работа през годината. В крайна сметка, за да се намира там, колегите от полицията тук имат големи заслуги, за това давам и своята добра оценка“, заяви гл. комисар Ивайло Спиридонов.

Той похвали колегите си от ОДМВР – Габрово за добре свършената работа по разкриването на икономически престъпления и такива свързани с наркотици.

„Сериозен ръст бележат регистрираните престъпления по линия „наркотици“ – 74 за 2015 г. при 52 за 2014 г., което всъщност е основателен повод за положителна оценка на служителите, работещи по това направление на дейност“, допълни още гл. комисар Спиридонов, като поясни, че именно резултатите от работата по т.нар. „латентна престъпност“, каквато е тази, свързана с наркотици, е показател за сериозния труд, който са положили полицейските служители през годината.

По неговите думи през 2016 г. полицията в област Габрово ще трябва да обърне повече внимание на престъпленията, против собствеността, взломните кражби, измамите и контрабандата с акцизни стоки и др.

През настоящата година МВР ще се фокусира върху структурната реформа, която трябва да бъде извършена, и миграционния натиск, оказван върху страната ни, информира още Спиридонов.

Според шефа на ГДБОП през пролетта миграционният натиск ще се засили, което от своя страна ще наложи извеждането на повече полицейски служители от Областните дирекции в страната, които да бъдат разположени по границата ни с Турция.

„ОДМВР – Габрово разполага с качествено разследване“, допълни към казаното още заместник – директорът на ГД „Национална полиция“ ст. комисар Благородна Макева. Според нея впечатляващо е, че 70 % от всички приключени дела, водени от разследващите полицаи в нашата областна дирекция, приключват за 2 месеца, което е много добър показател за работата.

„Бързината и качеството на разследване, и срочността  са неща, за които ние следим и наблюдаваме постоянно. За това Областната дирекция на МВР – Габрово трябва да бъде отличена. В Габрово върнатите дела от страна на Прокуратурата към полицията е под 1%, което е незначително. 70% от всички досъдебни производства са приключени в двумесечен срок, като само 8 % от делата са приключени за срок от 6 месеца. През 2015 г. няма просрочени дела, водени извън процесуалните срокове“, информира ст. комисар Благородна Макева.

Тя похвали Областната дирекция в Габрово и по линия на пътната безопасност, тъй като проблемите, констатирани в национален план, тук отчитат спад по отношение на тежките пътно – транспортни произшествия и броя загинали или ранени на пътя.

„Въпреки, че дирекцията в Габрово е малка, колегите работят добре. Имат трайни резултати по определени линии, които също впечатляват“, каза в заключение комисар Макева.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Етикети: , , , , ,
  • Споделете тази публикация:
  • Facebook
  • Twitter

Напиши коментар