Свържи се с нас

Крими

Шефът на ГДБОП даде висока оценка на габровската полиция

IMG_0132

Борислав Бончев, Ивайло Спиридонов и Благородна Макева

Шефът на Главна дирекция „Борба с организираната престъпност“ гл. комисар Ивайло Спиридонов даде висока оценка за свършената работа от Областната дирекция на МВР – Габрово през изминалата година.

Това директорът на ГДБОП направи по време на брифинг, състоял се в габровската полиция, след проведения годишен отчет-анализ на резултатите от дейността на ОДМВР – Габрово през 2015 г., на който комисар Спиридонов, заедно със заместник – директора на ГД „Национална полиция“ ст. комисар Благородна Макева, бяха официални гости.

„По регистрирана престъпност ОДМВР – Габрово не е сред най-натоварените в страната. По отношение на разкритите престъпления бих казал, че се намира в „златната среда“, на десето място в България. Това говори за доста свършена работа през годината. В крайна сметка, за да се намира там, колегите от полицията тук имат големи заслуги, за това давам и своята добра оценка“, заяви гл. комисар Ивайло Спиридонов.

Той похвали колегите си от ОДМВР – Габрово за добре свършената работа по разкриването на икономически престъпления и такива свързани с наркотици.

„Сериозен ръст бележат регистрираните престъпления по линия „наркотици“ – 74 за 2015 г. при 52 за 2014 г., което всъщност е основателен повод за положителна оценка на служителите, работещи по това направление на дейност“, допълни още гл. комисар Спиридонов, като поясни, че именно резултатите от работата по т.нар. „латентна престъпност“, каквато е тази, свързана с наркотици, е показател за сериозния труд, който са положили полицейските служители през годината.

По неговите думи през 2016 г. полицията в област Габрово ще трябва да обърне повече внимание на престъпленията, против собствеността, взломните кражби, измамите и контрабандата с акцизни стоки и др.

През настоящата година МВР ще се фокусира върху структурната реформа, която трябва да бъде извършена, и миграционния натиск, оказван върху страната ни, информира още Спиридонов.

Според шефа на ГДБОП през пролетта миграционният натиск ще се засили, което от своя страна ще наложи извеждането на повече полицейски служители от Областните дирекции в страната, които да бъдат разположени по границата ни с Турция.

„ОДМВР – Габрово разполага с качествено разследване“, допълни към казаното още заместник – директорът на ГД „Национална полиция“ ст. комисар Благородна Макева. Според нея впечатляващо е, че 70 % от всички приключени дела, водени от разследващите полицаи в нашата областна дирекция, приключват за 2 месеца, което е много добър показател за работата.

„Бързината и качеството на разследване, и срочността  са неща, за които ние следим и наблюдаваме постоянно. За това Областната дирекция на МВР – Габрово трябва да бъде отличена. В Габрово върнатите дела от страна на Прокуратурата към полицията е под 1%, което е незначително. 70% от всички досъдебни производства са приключени в двумесечен срок, като само 8 % от делата са приключени за срок от 6 месеца. През 2015 г. няма просрочени дела, водени извън процесуалните срокове“, информира ст. комисар Благородна Макева.

Тя похвали Областната дирекция в Габрово и по линия на пътната безопасност, тъй като проблемите, констатирани в национален план, тук отчитат спад по отношение на тежките пътно – транспортни произшествия и броя загинали или ранени на пътя.

„Въпреки, че дирекцията в Габрово е малка, колегите работят добре. Имат трайни резултати по определени линии, които също впечатляват“, каза в заключение комисар Макева.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Коментари

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Крими

Кола се удари в стълб в Габрово (снимки)

Copyright © 2020 GabrovoNews.bg

Лека кола се удари в метален стълб, в близост до новото кръгово, изградено на изхода на Габрово в посока Велико Търново, сигнализира до редакцията на „Габрово Нюз“ читател на медията. Произшествието е станало днес, 28 януари, в часовете преди обяд.

Copyright © 2020 GabrovoNews.bg

Катастрофиралият автомобил, с габровска регистрация, се движел по ул.“Орловска“ в посока към кръговото кръстовище като по неизвестни засега причини е напуснал платното за движение и се блъснал в металния стълб.

Катастрофата предизвика известни затруднения в движението, видя репортер на „Габрово Нюз“. На мястото бързо се отзова екип на пътна полиция, който извърши оглед, регулираше пътното движение и спомогна да не се образуват колони от чакащи да преминат покрай произшествието.

Copyright © 2020 GabrovoNews.bg

Трафикът на автомобили бе пренасочен в едната от двете ленти, в посока към центъра на Габрово. Малко след 12.30 часа с помощта на пътна помощ катастрофиралият автомобил бе изтеглен от мястото на инцидента, а движението – възстановено.

Copyright © 2020 GabrovoNews.bg

Данни за пострадали хора при тежкия пътен инцидент няма, но по колата са настъпили сериозни материални щети. Произшествието бе посетено и обслужено по административен ред от екип на пътна полиция.

Очаквайте още подробности на по-късен етап*

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Крими

Съдът оправда габровец да е извършвал грабеж на ул. „Свищовска“

С присъда по наказателно дело от общ характер, обявена на 24 януари, състав на Окръжния съд оправда мъж от Габрово по обвинение за извършен грабеж.

Съдът призна Н.Б. за невинен в това на 9 септември 2016 г., около 19,30 ч. на ул. „Свищовска“ в Габрово, при условията на опасен рецидив, да е отнел от владението на мъж от същия град мъжка чантичка със съдържащите се в нея вещи, всичко на обща стойност 142,40 лева, като употребил за това сила.

С оглед проведеното съдебното следствие съдът счете, че не са налице категорични доказателства за това, че Н.Б. е извършил престъплението, за което е предаден на съд, поради което го оправда по повдигнатото му обвинение.

Присъдата подлежи на обжалване или протестиране пред Апелативен съд – Велико Търново в 15-дневен срок.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Крими

Прокуратурата поиска „задържане под стража“ за издирван италианец

Окръжната прокуратура в Габрово внесе искане в Окръжен съд – Габрово за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ по отношение на италиански гражданин, обявен за международно издирване, с цел арест и предаване (екстрадиция).

42-годишният италианец, който продължително пребивава в страната ни, бе задържан в Севлиево, след като бе установено, че се издирва.

Европейската заповед за арест е издадена от съда в италианския град Бреша, за причиняване на тежка телесна повреда, в съучастие с други лица.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Реклама

 

Популярни новини от последната седмица