Свържи се с нас

Крими

Шефът на ГДБОП даде висока оценка на габровската полиция

IMG_0132

Борислав Бончев, Ивайло Спиридонов и Благородна Макева

Шефът на Главна дирекция „Борба с организираната престъпност“ гл. комисар Ивайло Спиридонов даде висока оценка за свършената работа от Областната дирекция на МВР – Габрово през изминалата година.

Това директорът на ГДБОП направи по време на брифинг, състоял се в габровската полиция, след проведения годишен отчет-анализ на резултатите от дейността на ОДМВР – Габрово през 2015 г., на който комисар Спиридонов, заедно със заместник – директора на ГД „Национална полиция“ ст. комисар Благородна Макева, бяха официални гости.

„По регистрирана престъпност ОДМВР – Габрово не е сред най-натоварените в страната. По отношение на разкритите престъпления бих казал, че се намира в „златната среда“, на десето място в България. Това говори за доста свършена работа през годината. В крайна сметка, за да се намира там, колегите от полицията тук имат големи заслуги, за това давам и своята добра оценка“, заяви гл. комисар Ивайло Спиридонов.

Той похвали колегите си от ОДМВР – Габрово за добре свършената работа по разкриването на икономически престъпления и такива свързани с наркотици.

„Сериозен ръст бележат регистрираните престъпления по линия „наркотици“ – 74 за 2015 г. при 52 за 2014 г., което всъщност е основателен повод за положителна оценка на служителите, работещи по това направление на дейност“, допълни още гл. комисар Спиридонов, като поясни, че именно резултатите от работата по т.нар. „латентна престъпност“, каквато е тази, свързана с наркотици, е показател за сериозния труд, който са положили полицейските служители през годината.

По неговите думи през 2016 г. полицията в област Габрово ще трябва да обърне повече внимание на престъпленията, против собствеността, взломните кражби, измамите и контрабандата с акцизни стоки и др.

През настоящата година МВР ще се фокусира върху структурната реформа, която трябва да бъде извършена, и миграционния натиск, оказван върху страната ни, информира още Спиридонов.

Според шефа на ГДБОП през пролетта миграционният натиск ще се засили, което от своя страна ще наложи извеждането на повече полицейски служители от Областните дирекции в страната, които да бъдат разположени по границата ни с Турция.

„ОДМВР – Габрово разполага с качествено разследване“, допълни към казаното още заместник – директорът на ГД „Национална полиция“ ст. комисар Благородна Макева. Според нея впечатляващо е, че 70 % от всички приключени дела, водени от разследващите полицаи в нашата областна дирекция, приключват за 2 месеца, което е много добър показател за работата.

„Бързината и качеството на разследване, и срочността  са неща, за които ние следим и наблюдаваме постоянно. За това Областната дирекция на МВР – Габрово трябва да бъде отличена. В Габрово върнатите дела от страна на Прокуратурата към полицията е под 1%, което е незначително. 70% от всички досъдебни производства са приключени в двумесечен срок, като само 8 % от делата са приключени за срок от 6 месеца. През 2015 г. няма просрочени дела, водени извън процесуалните срокове“, информира ст. комисар Благородна Макева.

Тя похвали Областната дирекция в Габрово и по линия на пътната безопасност, тъй като проблемите, констатирани в национален план, тук отчитат спад по отношение на тежките пътно – транспортни произшествия и броя загинали или ранени на пътя.

„Въпреки, че дирекцията в Габрово е малка, колегите работят добре. Имат трайни резултати по определени линии, които също впечатляват“, каза в заключение комисар Макева.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Коментари

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Крими

Спипаха габровски наркодилър с над половин кило марихуана

Районната прокуратура в Габрово задържа за срок от 72 часа мъж, държал в дома си наркотични вещества.

В хода на разследването, с постановление от 17 октомври, мъж с инициали Ц. И. е привлечен в качеството на обвиняем за това, че на същата дата в къща в Габрово, държал без надлежно разрешително високорискови наркотични вещества – канабис, с тегло 560 грама.

След преценка на събраните по делото доказателства с оглед на това, че същите сочат за обосновано предположение за съществуваща реална опасност обвиняемият да се укрие или да извърши престъпление, тъй като той е привлечен като обвиняем за извършено тежко умишлено престъпление, ще бъде направено искане пред Районен съд – Габрово за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража”.

Под ръководството на Района прокуратура – Габрово действията по разследването продължават.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Крими

Номерът на двама, превозвали дърва, не мина!

Полицията в Трявна разкри две икономически престъпления, информираха от пресцентъра на Областната дирекция на МВР – Габрово.

Вчера, 16 октомври, рано сутринта около 05:35 часа на пътя между Габрово и село Вонеща вода, района на 552+14 км, при провеждане на специализирана полицейска операция с цел превенция на престъпления, свързани с незаконен добив на дървесина и нарушения по Закона за горите, служители на сектор „Икономическа полиция“ при Областна дирекция на МВР – Габрово и автопатрулен екип от полицейското управление в Трявна, спрели за проверка товарен автомобил с прикачено ремарке, управляван от 57-годишен местен жител.

В него имало натоварена дървесина – дърва за огрев от широколистни дървесни видове. При проверка на представената от водача документация, относно добива и осъществявания превоз на дървесината, криминалистите установили данни за извършено документно престъпление.

Само десетина минути по-късно, около 05:45 часа отново на същия път Габрово – Вонеща вода, района на 552+14 км, бил спрян за проверка друг товарен влекач, който бил с прикачено полуремарке, натоварено също с дървесина – дърва за огрев. Камионът бил управляван от 62-годишен местен жител.

При проверка на представената от водача документация, относно добива и осъществявания превоз на дървесината, криминалистите установили също данни за извършено документно престъпление.

И по двата случая са образувани досъдебно производства под надзора на прокуратурата в Габрово.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Крими

Полицейски акции в Габрово и Трявна

Две полицейски акции са били проведени на територии на общините Габрово и Трявна, информираха от пресцентъра на Областната дирекция на МВР – Габрово.

Вчера, 15 октомври, в Габрово е била реализирана специализирана полицейска операция по безопасност на движението. В хода на полицейските действия, осъществени по метода за „широкообхватен контрол“ били проверени 56 моторни превозни средства, от които 28 товарни автомобила и 58 души.

Констатирани били общо 11 нарушения, за които са наложени 8 глоби с фиш и са съставени 3 акта, като връчените електронни фишове са 11.

За периода от 8 до 14 октомври на територията, обслужвана от тревненската полиция, е била проведена специализирана полицейска операция, с цел осигуряване на полицейско присъствие в малките и отдалечени населени места, противодействие на телефонни измами с възрастни хора, и контрол на пътното движение.

В хода на акцията били проверени 244 моторни превозни средства и 283 души. Установени са 177 нарушения, за които са наложени 131 глоби с фиш и са съставени 46 акта. В резултат на проверките са били разкрити две престъпления по линия „наркотици“.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Реклама

 

Популярни новини от последната седмица