Свържи се с нас

Крими

Убиецът на 30-годишния Цветомир сяда на подсъдимата скамейка

На снимката отляво на дясно: Жени Шикова, Людмила Рачева и Димитър Димитров

На снимката отляво на дясно: Жени Шикова – наблюдаващ делото прокурор, Людмила Рачева – говорител на габровската прокуратура, и Димитър Димитров – началник на отдел “Разследване” в ОДМВР – Габрово

Окръжна прокуратура–Габрово внесе в съда обвинителен акт срещу 24-годишен мъж, извършил жестоко убийство.

Обвинението срещу Красимир Г. е за това, че на 20 септември миналата година в с.Чукили, край  Габрово за времето от 08.30 до 09.30 часа умишлено умъртвил Цветомир П, на 30 години, като му нанесъл множество, повече от двадесет, удари с юмрук и ритници с крак в главата, в резултат на които получил закрита черепно-мозъчна травма с кръвонасядания в меките черепни обвивки и масивен субдурален кръвоизлив под твърдите мозъчни обвивки с притискане на мозъка и мозъчен оток, довели до смъртта му. Смъртта е причинена по особено мъчителен начин за убития и с особена жестокост.

На 19 септември, вечерта пострадалият Цветомир заедно с приятели отишли в бар в Габрово, където консумирали алкохол. Към тяхната компанията в заведението се присъединил и обвиняемият Красимир, който също консумирал алкохол.

Около 07.30 ч. сутринта напуснали заведението и Красимир предложил на Цветомир и на П. В. да отидат заедно в дома му в с.Чикили и да продължат да се черпят. Тръгнали с микробус, като по път спрели и купили няколко бутилки бира. На влизане в селото се разминали с лек автомобил, управляван от майката на обвиняемия.

Красимир и направил знак да спре, дал й пари и казал да купи нещо за ядене и пиене. След като продължили с микробуса към къщата му в селото, Цветомир попитал обвиняемия: „ Коя е тази“, като използвал нецензурни думи. Това станало повод за пререкание, при което обвиняемият още в микробуса започнал да му нанася удари с юмрук в главата.

Жестокият бой продължил и след като слезли от буса. Красимир нападнал Цветомир, съборил го на земята, като му нанасял удари с юмруци и ритници в главата и тялото, а Цветомир се опитвал с ръце да се предпазва от тях.

Боят продължил, като присъстващите на няколко пъти издърпвали обвиняемият за да спре с ударите. Пострадалият успявал да се изправи, но отново бил повалян от удари и ритници. Обвиняемият спрял с ударите и заканите, че ще го убие едва когато дошъл брат му и го откарал с колата си.

През това време Цветомир успял да се изправи и сам да тръгне надолу посока Габрово. Останалите тръгнали също към Габрово като очаквали да го настигнат по пътя, но така и не го видели. Тялото на пребития от бой мъж било намерено на следващия ден в изоставена стопанска постройка в с.Чукили.

На Красимир е взета постоянна мярка задържане под стража. Предстои насрочване на делото за разглеждане от Окръжен съд Габрово.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Коментари

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Крими

Неприятности очакват крадец от Жълтеш

Приключи разследването срещу 39-годишен жител на село габровското село Жълтеш, който вече е привлечен в качеството на обвиняем за две кражби.

Престъпленията са извършени от него при условията на опасен рецидив и продължавано престъпление през периода от 4 до 7 август тази година, информираха от пресцентъра на Областната дирекция на МВР – Габрово.

Криминалните деянията осъществени, чрез използване на технически средства и разрушаване на прегради, здраво направени за защита на имот.

За извършеното престъпление, Законът предвижда наказание „лишаване от свобода“ за срок от три до петнадесет години.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Крими

От днес започва третият етап на Акция „Зима“

От днес, 20 ноември, до края на месеца ще се проведе третият заключителен етап на традиционната полицейска Акция „Зима“, която се осъществява на територията на цяла България, включително и в област Габрово.

Акцентът на полицейските действия ще бъде насочен специално към водачите на моторни превозни средства, които трябва да са подготвили автомобилите си за управление в зимни условия.

На снимката от ляво надясно: Началник на отдел „Охранителна полиция“ при ОДМВР – Габрово комисар Зина Радулова, началникът на Сектор „Пътна полиция“ главен инспектор Пенчо Пенчев, Любен Симеонов, председател на СБА – Габрово, и Стефан Стойчев, директор на Секретариат на областен съвет на БЧК – Габрово

Това означава, че освен на гумите, шофьорите трябва да обърнат внимание и на осветителната и стъклопочистващата системи на автомобилите си. Ще се следи и поведението на водачите на пътя.

Припомняме, че според чл. 139, ал. 4 от Закона за движение по пътищата, движещите се по пътя пътни превозни средства трябва да бъдат с гуми, предназначени за зимни условия, или с гуми с дълбочина на протектора не по-малка или равна на 4 mm през периода от 15 ноември до 1 март.

Неспазилите това изискване биват санкционирани по реда на чл. 183, ал. 4, т. 5, който предвижда глоба от 50 лева.

снимка: Пресцентър МВР, Архив

Наред с обявената кампания ще бъдат планирани и специализирани полицейски операции, със съответната насоченост, при които независимо от обявените теми при установяване на нарушение по Закона за движение по пътищата ще бъде вземано отношение на място.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Крими

Наркобаронът от Гергините се сдоби с обвинение

С повдигане на обвинение по чл. 339, ал. 1 от Наказателния кодекс приключи разследването на полицията в Габрово срещу 63-годишния жител на село Гергини, който преди 3 месеца беше заловен с 1 килограм кокаин и 4,7 кг хероин.

снимка: Пресцентър МВР , Архив

Наркобаронът беше установен в резултат на извършени процесуално-следствени действия, във връзка с наказателно производство по линия „наркотици“, разследвано от ОДМВР – Пловдив.

снимка: Пресцентър МВР , Архив

Припомняме, че на 22 август, мъжът беше задържан от криминалисти на Областната дирекция на МВР – Габрово пред къщата си в село Гергините, при неуспешен опит да избяга и да се укрие от органите на реда.

снимка: Пресцентър МВР , Архив

При залавянето му, в ползвания от него автомобил беше открит пакет с около килограм кокаин, а допълнително в двора на имота бяха намерени и иззети 18 пресовки, с тегло от около 4,7 кг, реагирали на хероин, които бяха приобщени като веществени доказателства по досъдебното производство на ОДМВР – Пловдив.

снимка: Пресцентър МВР

Освен наркотичните вещества, в имота бяха намерени и иззети незаконно притежавани ловна пушка и 100 патрона, които обвиняемият е държал в периода от 4 юни 2010 година до 22 август 2019 година, без да има надлежно разрешително.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Реклама

 

Популярни новини от последната седмица