Крими, Новини|11.02.2016 11:58

Делото за смъртта на Десислава и бебето й пак бе отложено!

Архив © Copyright — Gabrovo News. All Rights Reserved

Архив © Copyright — Gabrovo News. All Rights Reserved

Делото за смъртта на Десислава и бебето бе отложено за пореден път. Причината сега – заболяване на подсъдимата С.К. и неявяване на нейните защитници, както и на вещите лица, изготвили повторната съдебномедицинска експертиза.

Делото е образувано по внесен от Окръжна прокуратура – Габрово обвинителен акт против двама лекари от „Акушеро-гинекологично отделение” в МБАЛ „Д-р Т. Венкова” – Габрово, за това, че през периода 18 септември – 4 октомври 2013 г., нарушили Закона за лечебните заведения и други разпоредби свързани с упражняваната от тях дейност, като всички пропуски и нарушения довели до причиняване на смъртта на новородено бебе на 26 септември 2013 г. в неонатологичното отделение на МБАЛ – Габрово и до смъртта на майката на детето Десислава на 4 октомври 2013 г. в УБАЛ в Плевен.

На 25 януари 2016 г. пред съда е представен болничен лист на името на подсъдимата С.К., видно от който същата страда от заболяване, което възпрепятства явяването й в настоящото съдебно заседание (за което й е предписан домашен амбулаторен режим на лечение за срок от 30 дни, считано от 13 януари 2016 г.).

Пред съда са депозирани и молби за отлагане на делото от защитниците на подсъдимата С.К.

От името на вещите лица, изготвили повторната съдебномедицинска експертиза по делото, е постъпило уведомление, видно от което същите не могат да се явят в насроченото за 10 февруари 2016 г. съдебно заседание, поради други служебни ангажименти.

Съобразявайки становищата на страните и обективните пречки за даване ход на делото, съдът, заседавал на 10 февруари, отложи разглеждането на наказателното дело, като насрочи следващо съдебно заседание за 9 март 2016 година.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Напиши коментар