Новини, Общество|21.01.2016 12:08

АГ отделението в Севлиево ще се сдобие с ново родилно легло

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

снимка: „Идеал Стандарт – Видима“ АД

По традиция в Деня на родилната помощ (21 януари) инж. Красимир Копчев, изпълнителен директор на „Идеал Стандарт – Видима“ АД и директор на завода за санитарна арматура и Валентин Ганев, директор на завода за санитарна керамика посетиха АГ отделението на МБАЛ „Д-р Стойчо Христов“ – Севлиево, за да поздравят лекарите и акушерките за празника, и да засвидетелстват своята социална и обществена ангажираност от името на компанията.

По време на тяхното посещение д-р Петко Дончев, завеждащ АГ отделението, изрази нуждата на отделението от ново висок клас родилно легло, отличаващо се с изключителна стабилност и надеждност.

Г-н Копчев и г-н Ганев с готовност прегърнаха идеята и компанията дарява до месец новото оборудване. Дарението за модерното родилно легло е на стойност около 12 000 лв.

„Идеал Стандарт – Видима” АД има дългогодишна традиция в подкрепа на МБАЛ “Д-р Стойчо Христов”.

Някои от по-значимите дарения за АГ отделението са: модерен много висок клас интензивен инкубатор (2015 г.), дигитален портативен ехограф с 4D изображение (2014 г.), с цел подобряване на битовите условия – нова дограма; лампа за операционната; ремонт, оборудване и обзавеждане за родилно отделение и детска стая; бани и тоалетни, специално антибактериално подово покритие.

Някои от даренията на компанията за МБАЛ “Д-р Стойчо Христов” са: изграждането на цяло функционално отделение, ехограф за кардиологията ортопедично отделение.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Напиши коментар