Свържи се с нас

Крими

Съдят арогантен мъж, „уволнявал и пребивал“ длъжностни лица

Published

on

Архив © Copyright — Gabrovo News. All Rights Reserved

Архив © Copyright — Gabrovo News. All Rights Reserved

Районна прокуратура – Габрово внесе в съда обвинителен акт срещу 40-годишен мъж за грубо нарушаване на обществения ред, извършено в условията на опасен рецидив и за причиняване на телесна повреда на длъжностно лице.

Повдигнатото обвинение срещу Мирослав Я. е за това че за периода 01.06.2015г. – 06.08.2015г. в Габрово при условията на продължавано престъпление и опасен рецидив извършил непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото, като деянията се отличават с изключителна дързост.

На 01.06.2015г. в сградата на Центъра за спешна медицинска помощ – Габрово, обвиняемият нахлул в кабинета на директора и отправил заплахи за саморазправа „Ще Ви наритам, ще Ви пребия. Заминавам при министъра, от утре си уволнен“.

Ден по-късно в сградата на КАТ“Пътна полиция“ нахълтал в стаята на началник сектор изричайки отново заплахи за физическа саморазправа, след което пред входа на сградата на КАТ, в присъствието на всички служители от сектора, отправил закани за уволнение на служители, че ще бъдат пребити, ако не му върнат Свидетелството за управление на моторно превозно средство.

На 19.06.2015г. в магазин на „Мобилтел“, по същия начин отправил обидни думи и заплахи към служител, като хвърлил ключове и портмоне по бюрото.

На 06.08.2015г. в жилището си отказал да приеме призовка от полицейските служители, отново отправил обидни думи и заплахи и от терасата хвърлял по тях метални предмети.

Срещу Мирослав Я. е повдигнато обвинение и за това, че на 19.06.2015г. в магазин на „Мобилтел“ причинил по хулигански подбуди лека телесна повреда на служител.

Обвиняемият е осъждан на три години лишаване от свобода, като наказанието е изтърпял на 02.05.2015г – месец преди.

Предстои насрочване на делото за разглеждане от Районен съд Габрово.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Коментари

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Крими

Предадоха на съд мъж, удушил съпруга на сестра си

Published

on

Окръжна прокуратура – Габрово внесе обвинителен акт в Окръжен съд – Габрово срещу мъж, с инициали А.А, за това, че на 20 юли миналата година, в апартамент, намиращ се в жилищен блок в Севлиево умишлено умъртвил съпруга на сестра си, чрез спиране на дишането като притиснал шията му чрез загърляне с мека двукатна примка и силен натиск към земята, с концентрация на силата в областта между двете лопатки.

По време на разследването е установено, че убийството е извършено в състояние на силно раздразнение, предизвикано от пострадалия с насилие.

Извършителят изпаднал в състояние на страхов физиологичен афект, породен от непосредствената заплаха за физическото му оцеляване, тъй като пострадалият го нападнал с нож в състояние на тежко алкохолно опиване и от поведението му било възможно да настъпят тежки последици за обвиняемия.

Деянието е квалифицирано по чл.118, предл.1, във вр. чл.115 от НК. В хода на досъдебното производство на обвиняемия е наложена мярка за неотклонение „домашен арест“. Предстои насрочване на делото за разглеждане от Окръжен съд – Габрово.

Съгласно чл.31, ал.3 от Конституцията на Република България и чл. 16 от НПК обвиняемият се смята за невиновен до установяване на противното с влязла в сила присъда.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Крими

Намериха хероин у возещ се в такси криминално проявен

Published

on

Полицията в Трявна задържа 34-годишен криминално проявен местен жител заради притежанието на наркотични вещества.

Арестът му бил извършен снощи, 25 януари, около 20.00 часа във връзка с провеждане на специализирана полицейска операция по линия „Наркотици“.

Тогава служители от група „Криминална полиция“ към тревненската полиция спрели таксиметров автомобил „Шевролет Матиз“.

Извършена била проверка на пътниците в автомобила, като в един от тях – 34-годишен, осъждан мъж, била намерена и иззета свивка.

Тя съдържала кафяво вещество, което при направения полеви наркотест реагирало на наркотичното вещество „хероин“.

По случая е образувано досъдебно производство за извършено престъпление по чл.354а ал.3 т.1 от Наказателния кодекс. Лицето е било задържано за срок до 24 часа.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Крими

Старец открадна „Джак Ръсел“ и го спипаха

Published

on

70-годишен мъж от дряновското село Скалско бе уличен в извършването на кражба на домашно куче.

Вчера, 25 януари, собственикът на куче, порода „Джак Ръсел“, се оплакал в дряновската полиция, че от имота му в квартал „Никоевци“ изчезнал домашният му любимец.

Разследващите веднага се заели със случая и малко по-късно през деня стигнали до извършителя на престъплението.

Това бил 70-годишният мъж, срещу когото вече е заведена преписка.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица