Свържи се с нас

Новини

Днес е церемонията за Спортист и Треньор на Габрово

спортист на Габрово

снимка: ОСИ

Кои състезатели са заслужили с постиженията си през 2015-та място в двете престижни спортни класации и кой е треньор номер 1 на Габрово, ще стане ясно днес, за когато е насрочена ежегодната церемония по награждаването на най-изявените спортисти, треньори и деятели за отиващата си година. Събитието ще се проведе в зала „Възраждане“, с начален час 18.00 часа.

45 състезатели от 23 местни клуба намериха място в номинациите за Спортист на Габрово. Предложенията вече са направени и се очаква гласуването на клубовете, което ще определи най-добре представилите се в сферата на спорта през 2015-та. Отличените десятки и тази година ще бъдат две – една при подрастващите и една в категорията мъже и жени.

За първата са номинирани 28 млади таланти от 20 клуба. Сред тях отново е Спортист №1 на Габрово за 2014-та Християн Стоянов (лека атлетика, АК Орловец 93), който тази година пак е сред фаворитите. Конкуренти са му: Гала Чалъкова (лека атлетика, АК Орловец 93), Анна Чиприянова (лека атлетика, ЛК Тот атлет), Пламен Петков (бокс, БК Чардафон), Калоян Христов и Никола Атанасов (волейбол, ВК КВК Габрово), Петър Ангелов (джудо, ДК Габрово), Теодор Кабакчиев (мотоциклетизъм – ендуро, Екстрийм Тойота Венци), Ивайло Атанасов и Иван Димитров (карате, КК Янтра), Гавраил Стефанов и Антония Стойчева (колоездене, КК Янтра-Исполин), Христина Пенева и Георги Николов (скокове на батут, КСАБ Акро-арт), Мартин Пенчев (ориентиране и ски бягане, КСО Узана, СКСБ Узана 2007), Теди Мадемова (спортна стрелба, КСС Габрово), Цветомир Илиев (ръгби, РК Янтра), Ивайло Иванов (вдигане на тежести, СКВТ Михаил Петров), Никол Дочева (тенис, ТК Габрово), Габриел Иванов (киокушин, СК Киокушин), Валерия Лозанова и Алекс Вълев (киокушин, СК Надежда), Цветелин Христов (хандбал, ХК Чардафон), Детелина Христова и Даниел Добрев (шахмат, ШК Орловец 1997) Боговеста Йосифова и Ива Георгиева (хандбал, ХК Бъки).

Трима от изброените до тук имат номинации и за втората десятка, тъй като през 2015-та са постигнали значими резултати и на ниво мъже и жени: Теодор Кабакчиев, Християн Стоянов и Теди Мадемова. Те ще се борят за място в топ 10 с още 18 състезатели – Стефан Стоев и Стойно Георгиев (автомобилизъм, АСК Ара Моторспорт), Здравко Михайлов и Надежда Орлинова (бокс, БК Габрово 91), Красимир Стефанов и Томислав Врачев (волейбол, ВК КВК Габрово), Симона Иванова и Мариела Пенева (скокове на батут, КСАБ Акро-арт), Христина Козарева и Косара Ботева (планинско колоездене, КК Георги Одрински), Стефан Аврамов (ръгби, РК Янтра), Янко Янков и Иван Георгиев (вдигане на тежести, СКВТ Михаил Петров), Христо Христов (ММА, К1, Санда, СК Надежда), Христо Георгиев и Тодор Диклич (киокушин, СК Киокушин), Лидия Ковачева и Лора Сарандева (хандбал, ХК Бъки).

В категорията „Треньор на годината“ номинираните спортни специалисти са 11 – Веселин Георгиев (АК Орловец 93), Митко Иванов (БК Габрово 91), Любомир Герасимов (ВК КВК Габрово), Смилен Кабакчиев (Екстрийм Тойота Венци), Даниел Петров (КК Янтра-Исполин), Васил Шандурков (КСО Узана), Михаил Кьошев (ЛК Тот атлет), Трифон Костадинов (РК Янтра), Свилен Мълчанков (ТК Габрово) и Силвия Пенкова (СК Бадминтон).

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Коментари

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Новини

Политическите партии в Севлиево се разбраха за състава на СИК

Общо 501 ще бъдат членовете на избирателните комисии по време на вота на 27 октомври

Политическите партии в Севлиево постигнаха съгласие за сформиране съставите на секционните избирателни комисии (СИК) за произвеждането на изборите за общински съветници и за кметове на 27 октомври т.г. Консултациите бяха открити от кмета на Община Севлиево д-р Иван Иванов.

При представянето на съставите на СИК никоя от партиите не възрази срещу подредбата им в комисиите. След решение на ЦИК Общинската избирателна комисия – Севлиево определи броя и членовете на всяка секционна избирателна комисия.

снимка: Община Севлиево

ОИК разпредели местата в комисиите и техните ръководства между партиите и коалициите на територията на Община Севлиево. Общият брой членове на СИК за предстоящите местни избори е 501.

От тях на Политическа партия ГЕРБ се падат 154 броя, а за Коалиция „БСП за България“ са 132 броя. По 69 са членовете или ръководствата в СИК на политическите партии ДПС, Коалиция „Обединени патриоти“ и Политическа партия „Воля“. Коалиция „Демократична България – обединение“ ще има 8 членове в СИК.

Общо членовете в секционните комисии на предстоящите избори ще са 294, а ръководството ще е от 207 човека, разпределени съгласно решенията на Общинската избирателна комисия.

снимка: Община Севлиево

На предстоящите избори в Севлиево ще има и две подвижни избирателни секции, стана ясно по време на консултациите. Политическите партии постигнаха съгласие и за състава на тези две избирателни секции.

Съгласно Изборния кодекс хората с трайни увреждания, желаещи да упражнят своето изборно право в подвижните секции, могат да заявят това до 12 октомври. Двете секции ще бъдат също с петима членове.

Политическите партии в Севлиево постигнаха консенсус и при избора на членове и ръководства за подвижните избирателни секции.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Любопитно

Фестивал на виното тази събота и неделя на Боженци

Фестивал на виното ще се проведе тази събота и неделя в МАИР „Боженци“, край Габрово. Официалното откриване ще се състои на 21 септември от 14:00 ч., в Изложбената зала на „Старото Школо“ в АИР „Боженци“.

За празничната атмосфера на фестивала ще се погрижи Детски фолклорен ансамбъл „Габровче“ с главен художествен ръководител – Лъчезар Захариев. В Старото Школо гостите на резервата ще имат възможност да дегустират от продуктите на различни производители, вносители и търговци на винени продукти.

Поради метеорологичните условия, атракцията „Рисуване с вино“ ще се представи в Изложбената зала, а не в къщата -музей „Баба Райна“. Там всеки желаещ, безплатно, ще има възможност да се изправи пред предизвикателството, собственоръчно да сътвори художествен шедьовър с вино.

Под ръководството на художничката Росица Миладинова, гостите ще могат да рисуват върху хартия в нюанси от божествената напитка.

„Заповядайте в Боженци! Потопете се в едно естетическо празненство на тялото и духа!“

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Новини

Предстоят взривни работи по Обхода на Габрово

В петък, 20 септември, от 12.00 до 17.00 часа ще се извършват взривни работи за скален изкоп, част от Обхода на Габрово, информираха от местната общинска администрация.

Сигнали при взривяването са:
Предупредителен – прекъснат вой на сирена с продължителност 1 мин.
Боен – непрекъснат вой на сирена в продължение на 30 секунди.
Отбой – прекъснат вой на сирена в продължение на 30 секунди.

Всички действия се извършват по утвърдени и съгласувани проекти при спазване на изискванията на Правилника за безопасност на труда при взривни работи.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Реклама

 

Популярни новини от последната седмица