Свържи се с нас

Новини

Нов Дневен център за деца и младежи с увреждания в Габрово

Ремонтите дейности в бъдещия Дневен център за деца и младежи с увреждания напредват

Published

on

снимка: Община Габрово

снимка: Община Габрово

Преустройството на бившата детска градина на бул. „Трети март“ в Дневен център за деца и младежи с увреждания напредва. Обектът е част от Инвестиционната програма на Община Габрово.

Проектът предвижда цялостно преустройство на сградата на бившата детска градина с оглед задоволяване нуждите на деца и младежи с увреждания, със запазване външния визуален вид на фасадите и растери дограма, но с изпълнение на всички съвременни мерки за енергийна ефективност. Стойност на обекта е 592 569,52 лв. с ДДС, изпълнител е „ЕКОСТРОЙ-ТРЯВНА“ ООД.

В бъдещия Дневен център вече е подменена дограмата на цялата сграда. Положена е фасадната топлоизолация и топлоизолацията по покрива. Изгражда се асансьорната кула. Положени са всички кабели в сградата и за районното осветление. Монтират се слънчевите колектори и връзките им с котелното помещение. Направена е хидравлична проба на отоплителния котел и новата тръбна мрежа за отоплението. Сградата е свързана с градската газоразпределителна мрежа. Изпълнени са вътрешните сградни ВиК инсталации. Продължава работата по вътрешните инсталации. Извършват се ремонти работи по вътрешни стени, подови настилки и облицовки. Предстоят вътрешни бояджийски работи; изпълнение на рампа за достъп на хора с увреждания; монтаж асансьорна уредба.

В сградата ще бъде осигурена достъпност за хора с увреждания чрез асансьор от нивото на терена, осигуряващ достъп до двата етажа и допълнително страничен вход с рампа.

На първия етаж ще бъдат обособени помещения за дневно пребиваване на две групи от по 10 деца в едната и младежи в другата. Предвидени са помещения за занимални с кът за почивка, санитарни възли, помещение за рехабилитация, сензорна стая, стая за работа с родители, помещение за директора на центъра и за персонала, с прилежащ санитарен възел към тях. В другото крило на сградата, на това ниво, ще има помещения за деца с двигателни увреждания със занималня и спалня, разделени с остъклена стена за визуален контакт, със самостоятелен санитарен възел. В това крило е предвидена и стая за социален педагог. В близост до входа има помещение за колички.

На втория етаж са обособени занималня и спалня за 10 деца с ментални увреждания и прилежащи към тях стаи за помощен персонал, и за изолиране на деца с агресивно поведение до отминаване на кризата, както и санитарни възли. Тук ще бъдат разположени кабинети за психолог, логопед и социален работник. Две големи помещения са предназначени за занимални с музика и изобразително изкуство.

За пребиваващите в дневния център ще се доставя храна от кухня – майка. За целта на двата етажа ще има обособени разливочни.

В дворното пространство се оформя и детска площадка със съоръжения, съобразени с потребностите на децата.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Икономика

Станете част от екипа на „Косач Трепач

Published

on

Специализираната габровска фирма „Косач Трепач“, водеща в професионалното озеленяване и поддръжка на дворове, градини, терени и зелени площи, търси служители, които да се присъединят към нашия екип.

Предлагаме следните предимства и възможности на нашите работници:

  • Трудов договор и осигуровки.
  • Мотивиращо възнаграждение през обучителния период за въвеждане в работния процес.
  • Стартова заплата, в размер на над средната за региона, с възможност за допълнително увеличение
  • Работен ден, с продължителност 8 часа, от понеделник до петък, с 2 почивни дни – събота и неделя.
  • Допълнително финансово стимулиране за положен извънреден труд
  • Най-висок клас работно облекло
  • Възможност за кариерно развитие и обучение
  • Работа в млад и динамичен колектив

Допустими са и кандидати без опит, но с голямо желание за работа и развитие. Предимство имат кандидати, притежаващи предишен опит в сферата.

За допълнителна информация и насрочване на интервю, моля, свържете се с нас на телефон: +359 899 140 254.

Присъединете се към екипа на „Косач Трепач“ и бъдете част от успеха ни в създаването на красива и здрава зелена среда!

Зареди още

Култура

Концерт в Габрово на Мартина Табакова, Стоимен Пеев и Атанас Кръстев

Published

on

На 24-ти април в Художествена галерия „Христо Цокев“ в Габрово от 18.30 часа предстои концерт на Мартина Табакова, Стоимен Пеев и Атанас Кръстев.

През тази година се навършват 125 години от рождението на големия български композитор Панчо Владигеров и 200 години от рождението на емблематичния чешки композитор – Бедржих Сметана.

По този повод тримата талантливи изпълнители се събират, за да направят турне в България, със знакови творби на двамата велики композитори. Датите на концертите са с начален час 18.30 часа, а входът за тя е свободен.

Концертите включват рядко изпълняваното Клавирно трио оп.4 на Владигеров, което той е написал едва на 17 години! То е и Първото българско трио за пиано, цигулка и виолончело. В програмата е включено още емблематичното Клавирно трио оп.15 от Бедржих Сметана.

Изключително респектираща и рядко изпълнявана програма. Тримата изпълнители Стоимен Пеев/цигулка, Атанас Кръстев/виолончело и Мартина Табакова/пиано, са добре познати на българската публика, изявени артисти, носители на престижни награди като „Кристална лира“ на СБМТД, „Музикант на годината“ на БНР за „Ансамбъл на годината“, „Златен век” на Министерството на културата, „Златно перо“ на агенция Кантус Фирмус за постижения в областта на културата.

Зареди още

Новини

Пресконференция по проект „Възможност за изява на младите хора – създаване на младежки център в Габрово“

Published

on

Проект № BGLD-2.001-0009 „Възможност за изява на младите хора – създаване на младежки център в Габрово“ се реализира по програма “Местно развитие, намаляване на бедността и подобрено включване на уязвими групи”, финансиран от ФМ на ЕИП 2014-2021.

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица