Свържи се с нас

Любопитно

ЦДГ „Слънце“ – високо оценена в конкурса „Сграда на годината“

ЦДГ „Слънце“ – високо оценена номинация в конкурса „Сграда на годината 2015“

Published

on

снимка: Община Габрово

снимка: Община Габрово

Целодневна детска градина „Слънце“ в Габрово е отличена като „Високо оценена номинация“ в категория „Сгради – образователна инфраструктура“ на националния конкурс „Сграда на годината 2015“, съобщи Миглена Въгленова – гл. експерт „Публичност и визуализация“ в Община Габрово.

Плакетът и грамотата бяха връчени снощи на заместник-кмета инж. Нела Рачевиц от Деница Николова – заместник-министър на регионалното развитие и благоустройството. На стилна церемония в столичния търговски комплекс „Парадайз център“ за четиринайсти пореден път бе направен преглед на най-хубавите български сгради през изтичащата година.

От ляво надясно: зам.-министърът на регионалното развитие и благоустройството Деница Николова и зам.-кметът на община Габрово инж. Нела Рачевиц.

От ляво надясно: зам.-министърът на регионалното развитие и благоустройството Деница Николова и зам.-кметът на община Габрово инж. Нела Рачевиц.

Конкурсът е под патронажа на Министерство на регионалното развитие и благоустройството със съдействието на браншовите организации в архитектурата, проектирането и строителството. В него участваха 60 новоизградени и реконструирани публични и частни проекти, завършени през 2015 г. Обектите бяха оценени от жури от 24 водещи експерти и представители на бизнеса и професионалните общности с председател зам.-министър Деница Николова.

От ляво надясно: арх. Иглика Люцканова и арх. Александър Генчев – „СолЕр Интернешънъл“ ООД.

От ляво надясно: арх. Иглика Люцканова и арх. Александър Генчев – „СолЕр Интернешънъл“ ООД.

Сградата на ул. „Любен Каравелов“ № 32, проектирана като разширение на база 1 на ЦДГ „Слънце“, е единствената сертифицирана пасивна сграда в страната. Тя бе построена благодарение на спечеления от Община Габрово проект „ПОСОКИ – Предоставяне в общността на социално-образователно консултиране и интегриране“ по споразумение за финансиране с Министерство на труда и социалната политика чрез заем от Международната банка за възстановяване и развитие. Обликът й е дело на архитектите Иглика Люцканова и Александър Генчев от „СолЕр Интернешънъл” ООД. Конструктор е инж. Златка Плеснева.

Детската градина е двуетажна. Предвид поставените високи изисквания за енергийна ефективност, формата, ориентацията и вътрешното разположение на помещенията са съобразени с принципите за максимални топлинни печалби от слънцегреене и минимални топлозагуби от конструктивни термомостове и външни остъклявания. След успешно проведен тест за въздухоплътност е издаден сертификат от немския институт „Пасивна къща“ в Дармщат, с който се удостоверяват критериите за пасивна сграда.

Към момента заведението се посещава от 74 деца от 3- до 7-годишна възраст, разпределени в три групи.

Церемонията по награждаване на победителите в конкурса „Сграда на годината 2015“ ще бъде излъчена по Българска национална телевизия на 12 декември, събота, от 15:15 часа.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Коментари

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Любопитно

Конкурс за детска рисунка или картичка „Зимата ухае на снежинки“

Published

on

ОБЩИНА ТРЯВНА и Местната комисия за борба с противообществените Прояви на малолетни и непълнолетни
ОБЯВЯВАТ
КОНКУРС ЗА ДЕТСКА РИСУНКА ИЛИ КАРТИЧКА НА ТЕМА “ЗИМАТА УХАЕ НА СНЕЖИНКИ”

РЕГЛАМЕНТ

1. ЦЕЛ: Конкурсът е насочен към всички деца и младежи на територията на общината. Целта на конкурса е да провокира творческото мислене у подрастващите. Участниците в конкурса ще бъдат ангажирани в дейност, която ги насочва към положителен модел на поведение. Дейността цели и превенция на асоциалното поведение на малолетните и непълнолетните.

2. ОРГАНИЗАТОР: Община Трявна и Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетните и непълнолетните.

3. РЕГЛАМЕНТ:

Конкурсът е индивидуален. Желаещите могат да участват с 1 рисунка и 1 картичка.

Възрастови групи: Първа възрастова група – от 6 до 10 години; Втора възрастова група – от 11 до 15 години; Трета възрастова група – от 16 до 19 години.

Изисквания към оформлението на картичките: Към всяка творба да бъдат посочени имената, възрастта на участника, детско/учебно заведение или социална услуга за деца или младежи, точен адрес и телефон за връзка.

4. КРАЕН СРОК ЗА ИЗПРАЩАНЕ НА КАРТИЧКИТЕ И РИСУНКИТЕ:
17 декември 2020 г. в сградата на Община Трявна, етаж I, “Деловодство”.

5. НАГРАЖДАВАНЕ: Тричленно жури ще разглежда постъпилите картички. Ще бъдат връчени първа, втора и трета награда във всяка възрастова група.

Ще бъде присъдена специална награда на МКБППМН – Община Трявна, а отличената творба ще бъде включена в новогодишния календар на комисията за 2022 г.

Награждаването на отличените творби в конкурса ще се състои на 21 декември 2020 г. от 14:00 ч. в Заседателната зала на Община Трявна.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Любопитно

Конкурс за най-красива външна коледна украса „Коледа в Трявна“

Published

on

Община Трявна
ОБЯВЯВА
Конкурс „Коледа в Трявна“ за най-красива външна украса на: – дом – жилищен блок – витрина или външна фасада на магазин или фирма в гр. Трявна

Предложенията могат да бъдат изпращани до 17:00 часа на 17 декември на електронна поща: kolyo.dabkov@tryavna.bg.

Предложенията да съдържат снимка/снимки на украсата, административен адрес на обекта, име и фамилия на собственика (или наемателя).

До участие се допуска само външна коледна украса – външна фасада, балкони, покриви, дворни площи, прозорци, витрини, офиси и т. н.

Вътрешна коледна украса не се допуска до участие.

Жури, определено със заповед на кмета на Община Трявна, ще посети и огледа предложените обекти до 21 декември.

За класираните на първо място украси във всяка от трите категории ще бъдат връчени награди – парична сума в размер на 100 лв.

Нека внесем празнично настроение навсякъде около нас! Нека коледните светлини заблестят сега!

Успех на всички участници!

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Любопитно

Включете се в изработването на Най-дългата празнична гирлянда

Published

on

Гирлянда „Коледно вълшебство“

Община Трявна ви кани да вземете участие в изработването на най-дългата празнична гирлянда, наречена „Коледно вълшебство“.

За да се включите, е необходимо да ни изпратите своите кратки коледни желания, пожелания и други съкровени празнични послания, които ние ще изпишем върху празничната гирлянда, заедно с Вашите имена. Изпращайте своите кратки послания на e-mail: victoria.koleva@tryavna.bg или като съобщение в официалната страница на Община Трявна във Facebook или страницата „Силвия Кръстева – кмет на Община Трявна“.

Няма възрастови ограничения. Можете да изпратите свое лично послание, послание от всеки член на Вашето семейство или едно общо семейно или групово послание. Развихрете въображението си. Необходимо е само да посочите имената на авторите.

В изработването на гирляндата на Трявна може да се включат всички желаещи, без значение къде по света се намират.

Пожелайте нещо красиво на себе си, своите близки и всички хора за Коледа.

Всички изпратени текстове ще бъдат част от коледната гирлянда, с която заедно ще създадем едно коледно вълшебство, изпращайки общо красиво празнично послание.

Най-оригиналните послания ще публикуваме в навечерието на празниците в официалния сайт на Община Трявна www.tryavna.bg .

Гирляндата ще краси фасадата на НЧ „Пенчо Славейков – 1871“ град Трявна през празничните дни.

Нека заедно създадем празнично настроение отвътре и отвън! Очакваме с нетърпение вашите красиви и щастливи думички, които ще стоплят сърцата на всички и ще станат част от най-дългата празнична гирлянда на Трявна! Бъдете част от коледното вълшебство!

Весело предпразнично настроение!

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица