Свържи се с нас

Новини

Приключи редовният сезон на Неделната лига по футбол на Габрово

Published

on

Лого АНЛПриключи редовният сезон на Английската Неделна Лига на Габрово по футбол. След изиграни 26 изключително интересни кръга, габровската лига по минифутбол ще бъде разделена на две плейофни седмици, които ще изиграят трети полусезон през пролетта на 2016г.

Това се налага, за да се изпълнят изискванията на Европейската Асоциация, за преминаване към формат есен/пролет.

През тази година АНЛ – Габрово бе изключително интересна и равностойна. До средата на шампионата първите шест отбора се движеха в пакет, разделени на максимум четири – пет точки.

През втората половина се очерта и челната тройка. С най – постоянни изяви се отличиха тимовете на „Копакабана“, „ВАС Етъра“ и „Laziale“.

Отборът на "Копакабана", снимка: АНЛ – Габрово, Архив

Отборът на „Копакабана“, снимка: АНЛ – Габрово, Архив

Именно „Копакабана“ стана шампион на редовния сезон, с актив от 59 т., само на точка пред своите преследвачи.

Отборът на "Laziale", снимка: АНЛ – Габрово, Архив

Отборът на „Laziale“, снимка: АНЛ – Габрово, Архив

Четвърти приключи тимът на „2+2“, с 51 т., позиция даваща отличен излаз към разпределението на медалите през пролетта.

Отборът на „ВАС Етъра“, снимка: АНЛ – Габрово, Архив

Отборът на „ВАС Етъра“, снимка: АНЛ – Габрово, Архив

След Радо Гутев и компания се нареди отборът на „Палаузово“, само с точка по – малко от тях. Момчетата от крайния южен квартал на Габрово направиха запомнящ се есенен полусезон, като от отбор подвизаващ се във втората половина на таблицата, се изкачиха стремглаво в класирането, след серия от победи и в края на сезона спокойно се утвърдиха в челната седмица.

Шести в класирането са „Веспа“, с 48 т. Отбор, който запази своето основно ядро от състезатели през последните години и привличайки няколко класни попълнения, също показа впечатляващ възход.

Седмата позиция, даваща право на участие в горната част на схемата през пролетта, доведе до истинска истерия и сметки от висшата математика няколко тима. В крайна сметка на нея се настани вицешампионът за 2014 г. „Ястребите“.

Само с точка по – малко големият губещ се оказа един от традиционните за Габрово отбори по минифутбол „ФК Експрес“.

Компания в долната част на таблицата ще му прави и друг стойностен тим, този на „Гипсострой 08“. Траян Вилхелмов и неговите съотборници дълго водеха битка за попадане сред първите седем, но в преките двубои срещу директни съперници, сякаш не им достигнаха сили.

На десето място финишира „Идеал Стандарт Видима“, с 26 т.. Севлиевци пътуваха всяка седмица до спортен комплекс Трендафила и достойно защитаваха името на своята фирма, факт будещ само възхищение.

След тях в класирането е бойкият тим на „Омега“, със 17 т., а по петите му дебне друг фирмен тим – „Ceratizit“ от Габрово. На последно място, с 11 т. и надежди за пролетен възход, е закотвен отборът на „Трите Хикса“.

Голмайстор на редовния сезон е Христо Минчев от „ВАС Етъра“, с 34 гола, изпреварил Бисер Тотев от „Laziale“, с 32 гола, Климент Велев от „Копакабана“ с 27 гола, Радослав Гутев от „2+2“ с 26 и т.н.

При асистентите лидер също е състезател на „ВАС Етъра“. Александър Аспарухов има 27 на сметката си, изпреварвайки барометъра на „Гипсострой 08“ Минчо Едрев, с 23, Петър Недялков от „Ястребите“ с 22, Петко Моровяков от „Копакабана“ и др.

С най – много спасявания при вратарите е стражът на „ВАС Етъра“ Тихомир Петков, със 174. След него е Недко Ангелов от „Трите Хикса“, със 154, въпреки и няколкото си мача като полеви играч. Следва Гаврил Георгиев от „Експрес“, със 135 и т.н.

Скоро няма да бъдат забравени и зрелищни мачове като „ВАС Етъра“ – „2+2“ 4:4, „2+2“ – „Laziale“ 5:5, „2+2“ – „Веспа“ 5:6, „Laziale“ – „Копакабана“ 4:3 и 3:2 и редица други драматични срещи.

Няма как да не отбележим и деветте гола в една среща на Тодор Браилски от отказалия „Марти Young Stars“, при победата с 10:5 над „Идеал Стандарт Видима“.

Особен колорит и атракция в неделните следобеди внасяха състезатели, като лидера на „Палаузово“ Пенко Стефанов – бате Пенко, севлиевският вратар Стефан Ковачев – Кобрата, стражът на „Омега“ – Даниел Галов – Перушана.

Във всеки кръг авторите на най – бързият и най – красив гол получаваха и специални награди. С пица от пицария ФРЕШ си тръгваше вкаралият най бързият гол на кръга, а със стекче бира, авторът на най – красивото попадение.

снимка: АНЛ - Габрово, Архив

снимка: АНЛ – Габрово, Архив

През 2015 г. се проведе и първото издание на турнира за Купа Габрово. Участие взеха осем отбора, разпределени в две групи по четири. След оспорвани битки, до финал достигнаха тимовете на „Копакабана“ и „Палаузово“.

След равенство в редовното време „палаузовци“ триумфираха след изпълнение на дузпи. Те вдигнаха купата, под бурните овации на своята агитка, озарила нощно Габрово с пищна заря и фоерверки. „Палаузово“ ще представя Габрово през пролетта, в директните елиминации на турнира Лига България.

И така отмина състезателната 2015 г. за габровския минифутбол. Изпълнена със страсти и напрежение, много драма и емоции, с безброй интересни срещи. Приключи редовният сезон на един много равностоен и интересен шампионат. Предстои, през идната пролет, мачовете да бъдат още по – равностойни и непредсказуеми. Очакват ни много емоции и страсти.

БАМФ пожелава на всички участници в АНЛ Габрово, весели Коледни и Новогодишни празници и една изключително успешна Нова 2016 година.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Новини

ОДБХ – Габрово с инструкции заради върлуващия в региона птичи грип

Published

on

Областната епизоотична комисия проведе заседание, във връзка с усложнената епизоотична ситуация в региона по отношение на болестта Инфлуенца авиум (птичи грип). Д-р Светослав Спасов, директор на Областна дирекция „Безопасност на храните“-Габрово /ОДБХ/, разясни, че обстановката изисква повишено внимание и вземане на конкретни мерки.

С цел предотвратяване на разпространението на болестта се забранява провеждането на пазари и изложби на птици, като представители на ОДБХ и МВР ще следят за спазването на забраната.

Решено бе още ОДБХ да организира индивидуални срещи със собствениците на всички регистрирани птицевъдни стопанства и люпилни на територията на областта, на които да им бъдат връчени предписания.

Собствениците на индустриални ферми за птици да уведомяват ОДБХ преди извеждане на птиците от помещението, в което са отглеждани (продажба, доотглеждане, насочване за клане или друго) по план график, като представители на ОДБХ да организират съвместни проверки с местните органи на МВР и АПИ за спазване на предоставените графици.

Собствениците на индустриални ферми за птици да извършват почистване и дезинфекция на помещението за отглеждане на птици, като след извършване на почистването и дезинфекцията, да се вземат проби.

Заболяването се разпространява чрез изпражненията на птиците, техните пера, вътрешности, кръв, в черупките на яйцата. За предпазване е необходимо да се избягва пряк допир със замърсени от птици предмети и повърхности. Птичето месо и птичи продукти да се приготвят при висока температура (70°С) и достатъчно продължително.

Предстоят заседания на общинските епизоотични комисии за определяне на конкретни мерки за информираност на гражданите, кметовете и кметските наместници.

Зареди още

Новини

КНСБ – Габрово ще отбележи Деня на труда с информационна кампания

Published

on

По повод 1 май – Деня на труда и международната работническа солидарност, Регионалният съвет на КНСБ – Габрово организира информационна кампания с изнесена приемна, която ще се проведе на 30 април от 13.00 до 16.00 часа пред сградата на бившето НТС на ул. „Брянска“ 30, където се намира и офиса на синдиката в Габрово.

По време на събитието екипът на регионалната структура, заедно с представители на федерации към КНСБ ще дават безплатни консултации свързани с трудовото и осигурителното законодателство и ще информират гражданите за кампанията „По-високи доходи с твоя синдикат“, която КНСБ провежда в цялата страна.

Специално участие в приемната ще вземе психологът Габриела Гатева, която ще дава професионални насоки за разпознаване симптомите на бърнаут, как влияе той на здравето на работниците и начините за справяне с последиците от „прегарянето“.

Зареди още

Икономика

Заключителна конференция: Въглеродна неутралност и повишена енергийна производителност на МСП

Published

on

ПОКАНА

Габровската търговско-промишлена палата кани представители на малки и средни предприятия, на общините и институциите от областта, представителите на медиите на заключителна конференция по проект: „Въглеродна неутралност и повишена енергийна производителност на МСП в Габрово и Габровска област“.

Проектът се изпълнява в партньорство с норвежката фирма Prios Kompetanse AS и се финансира от Норвежкия финансов механизъм 2014-2021, в рамките на програма “ Развитие на бизнеса, иновации и МСП в България“.

Участниците ще имат възможност да се запознаят с извършените дейности по проекта, както и с добри практики от България (Клинтех България и Община Габрово) и Норвегия. Експерти от Техническия университет в Габрово ще насочат вниманието ни към мерките, които биха могли да се приложат за повишаване на енергийната ефективност и какъв ефект би могъл да се очаква.

Конференцията ще се проведе в хибриден формат на 29 април 2029 г. от 13.30 часа в Конферентната зала на Библиотеката на Техническия университет Габрово – гр. Габрово, ул. „Хаджи Димитър“ 4 (Ректорат). След края на конференцията дискусиите ще продължат на чаша вино.

Моля, заявете участие на място на мейл: office@chamber-gabrovo.com.
Линк за включване в събитието: Join Zoom Meeting https://us06web.zoom.us/j/8322874812?pwd=ZHhDd0M2ZVczYjgwQ2NDS2YxKzFrUT09 Meeting ID: 832 287 4812
Passcode: 123

Приложение: Предварителна програма
За допълнителна информация: тел. 066 80 31 42, e-mail: office@chamber-gabrovo.com Галина Михнева, Ганка Бакалова

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица