Свържи се с нас

Новини

Таксиметрови фирми се срещнаха със севлиевския кмет

Published

on

снимка: Община Севлиево

снимка: Община Севлиево

Минималните и маскималните цени на таксиметровите превози, обсъдиха вчера кметът д-р Иван Иванов, директорът на Регионална дирекция „Автомобилна администрация”-Габрово Венцислав Генов и представители на таксиметровите фирми от Севлиево.

„Бих желал да чуя мнението Ви за цените на предлаганите от вас услуги. В момента максималната е 0.7 лв. и 1.00 лв., а нощната съответно 0.80 лв. и 1.2 лв.“, каза д-р Иванов и поясни, че по закон до края на годината трябва да внесе в Общински съвет ново предложение за цените на таксиметровите превози.

Единодушно присъстващите се обединиха около решението, че промяна на цените не трябва да има.

снимка: Община Севлиево

снимка: Община Севлиево

Оказа се обаче, че основният проблем на таксиметровите шофьори са незаконните таксита, които по думите на очевидци са незаконни жълти коли, без стикери и регистрации.

„Ще намерим начин да се справим с тези нарушители в съвместни действия с полицията и ДАИ“, увери кметът.

„Организирани масови проверки ще има“, потвърди и Венцислав Генов, като посочи, че това ще бъде една от мерките, която агенцията ще приложи за решаването на проблема.

По данни на Общината в момента има 60 платени места за спиране, 11 са в центъра на града, 20 до МБАЛ „Д-р Стойчо Христов“, 10 до Автогарата, 16 на панаирната площадка и 3 до магазин „Рай“.

От своя страна фирмите поискаха да се увеличи броят на такситата от 60 на 70. Отправено беше предложението всички улици около училищата да станат еднопосочни, за да се избегне натовареният трафик в сутрешните часове.

„Обмисляме промяна, която съвсем скоро ще облекчи още повече движението не само покрай учебните заведения и детските градини, но и в централната част на града“, информира Иванов и каза, че още до края на годината ще предложи на общинските съветници броят на стоянките в града да се увеличи.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Коментари

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Любопитно

Започва ремонтът на моста край Дряновския манастир

Вижте как ще изглежда новото мостово съоръжение, свързващо Дряновския манастир и пещерата Бачо Киро.

Published

on

Мостът при Дряновския манастир беше разрушен от наводненията през юни месец миналата година.

След получено финансиране от страна на държавата и изготвяне на проект, съгласуван с всички институции, ремонтът ще започне в началото на юли месец.

Мостът, който свързва Дряновския манастир с пещерата „Бачо Киро“. Визуализация: Община Дряново

Кметът на Дряново Трифон Панчев представи визуализацията на проекта на моста, който свързва манастира с пещерата „Бачо Киро“ и туристическите маршрути в региона.

„Надявам се скоро хиляди туристи да посетят нашата прекрасна община и да си направят красиви снимки за спомен на новия мост“, сподели в социалната мрежа кметът Панчев.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Новини

Провериха басейна в Плачковци и неохраняемите водни площи

Published

on

Проверка по обезопасяване на басейна в Плачковци и неохраняемите водни площи бе извършена в средата на тази седмица.

Комисия в състав: председател – Михаил Йорданов Минчев – гл.специалист „ПБЗН” в Община Трявна и членове инсп.Донка Бойчева – Представител на РЗИ – Габрово, Тотка Христова Димитрова – Председател на ОбС на БЧК-Трявна, п.инсп. Владимир Георгиев – РУ Полиция – Трявна и инсп. инж.Стоян Рачев Стоянов – РС „ПБЗН”- Трявна, обходи открития градски басейн в Плачковци и възможните места за нерегламентирано къпане.

При проверката на басейна комисията не е установила нарушения. Той ще започне да функционира от събота, 6 юни, с разрешение на Комисията за водноспасителна дейност.

снимка: Община Трявна

Възможните места за нерегламентирано къпане са: водоемът в близост до SOS „Детско селище” – Трявна; микроязовир „ Трявна“; водната площ „Яза“; водната площ „Черпи вир“; и водна площ „Минкин бат“.

На посочените обекти има поставени табели, указващи забраната за къпане. Всички условия са спазени.

Дежурните екипи на полицията и специалистите по опазване на чистотата на териториите и контрол на общинските наредби към Община Трявна ще извършват по време на дежурство периодични проверки на бреговата ивица за направени нарушения. При констатиране на такива, ще бъдат налагани санкции на нарушителите.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Новини

Първо класиране за първокласниците приключи

Published

on

Триста петдесет и три деца са класирани на първо класиране за прием в първи клас в училищата на община Габрово, информираха от администрацията на кмета.

Тринадесет деца не са класирани, като причината за това е, че при кандидатстването е посочено само едно училище.

Обявените места за първокласници са 422. Резултатите от класирането може да видите оттук.

Записването в първи клас ще се проведе от 8 до 10 юни, а на 11 юни ще бъдат обявени свободните места за второ класиране.

Системата ще се отвори за регистрации на нови заявления на 12 юни. Във второ класиране могат да участват неучаствали в първо класиране деца и да бъдат редактирани заявления на некласираните на първо класиране.

Графикът на дейностите по приема можете да следите в линка.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица