Свържи се с нас

Любопитно

Училищен конкурс на тема „Хармонично развитие“

Published

on

снимка: Община Габрово

снимка: Община Габрово

Националното сдружение на общините в Република България (НСОРБ) обявява училищен конкурс за лого, слоган или видео на тема „Хармонично развитие“.

Конкурсът е в рамките на изпълнението на проект LADDER, по който Сдружението е партньор, и е предназначен за деца от 10 до 18 години. Посветен е на Европейската година на развитието – 2015. Крайният срок за предложения е 30 ноември 2015 г.

Надпреварата има за цел да се повиши интересът към проблемите на развитието в най-общ план (борба с бедността, околна среда, енергийна ефективност и възобновяема енергия, толерантност, интеркултурализъм, рециклиране, органична храна и ГМО, европейско гражданство, устойчивост, мястото на младежта).

Защо развитието е важно?

Една от идеите на проекта LADDER е да се информират гражданите по въпросите на развитието, което е основна европейска ценност. Целите за устойчиво развитие бяха приети от ООН през тази година, за да се приключи с бедността, да се наложи устойчивото развитие като модел и да се обърне внимание на климатичните промени. Общите действия на местно ниво имат ясно измерение и на глобално ниво. Призивът е към присъединяване на усилията за намиране на най-доброто послание, за да се увеличи познаваемостта за развитието.

Участвай!

Ако сте училище, което е заинтересувано от глобалните проблеми и искате да вземете участие в конкурс с международно измерение, не пропускайте тази възможност! Най-добрите образци, създадени от учениците, ще бъдат избрани да станат слогани на проекта LADDER и ще бъдат промотирани на неговия интернет сайт, както и използвани в информационните му материали, с ясно указване на техния автор.

Избираемите предложения могат да бъдат кратък текст, картинка с текст или кратко видео (не повече от 1-2 минути) с ясно послание, посветено на развитието. Предоставяйки предложението, авторите се съгласавят то да се употребява в рамките на проекта LADDER и свързаните с него дейности.

Как може да участвате?

Изпратете по електронната поща Вашето предложение, като отбележите във файла пълните имена, възраст, училище, град и държава, заедно с предложението за слоган, послание и/или картинка с текст във формат .docx или PDF на електронен адрес d.pehlivanov@namrb.org. За видео клиповете може да се посочи линк към тях.

Критерии за избираемост

Избраните слогани ще бъдат промотирани онлайн и по време на всички международни прояви по проекта. Най-добрите 5 предложения от всяка една държава ще получат допълнително промотиране, а най-добрите 5 от целия конкурс ще получат награда Ipad Air. Селекцията ще бъде направена чрез партньорите по проекта LADDER в отделните държави на основата на критерии като креативност, съотносимост и „комуникационна сила“ на посланието.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Коментари

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Любопитно

„Европа директно“ Габрово се присъединява в Fun Навън Фест 2020 в Трявна

Published

on

„Европа директно“ Габрово се присъединява към второто издание на фестивала в градска среда Fun Навън Фест 2020 в Трявна, който ще се провежда в периода 14 – 16 август 2020 г.

Цялата програма на 15 август ще бъде под надслов „Европа в зелено“ и ще популяризира европейските политики за опазване на околната среда и борбата с изменението на климата чрез разнообразни форми на изкуство и забавления на открито за малки и големи на екологична тема, като същевременно стимулира здравословен и природосъобразен начин на живот в съответствие с принципите за нулев отпечатък.

Съорганизатори са Община Трявна, Сдружение „Промяната е в теб“, „Европа директно“ Габрово.

Програма за 15 август 2020 г.: http://europedirect-gabrovo.info/images/stories/2020_Aug_12/programe%20Fun1.pdf

Виж цялата програма на фестивала тук: https://www.facebook.com/funtryavna/

Зареди още

Любопитно

Отложиха откриването на зоната за младежи „Щайгата“

Published

on

Откриването на младежката зона „Щайгата“ в Градинката с мечето в Габрово, което трябваше снощи да се състои, бе отложено за 18 август, вторник, информират от местната общинска администрация.

Куиз „160 години град Габрово“ и „Шифърът на зоната“ ще бъдат само част от предизвикателствата, в които могат да се включат младите хора по време на хепънинга.

Идеята за подобно място, на което да се събират младите хора, да обсъждат идеи, да планират инициативи и да осмислят свободното си време по желан от тях начин, се зароди по време на провелия се през 2019 г. „Габрово Иновейшън Камп“ (GABROVO INNOVATION CAMP).

Тя бе подкрепена от екипа на Общински съвет по наркотични вещества и Превантивно-информационен център към Община Габрово, които през месец март обособиха две помещения и ги обзаведоха за дейността на зоната.

Мястото на „Щайгата“ сега е на втория етаж на зала „Възраждане“ и всички участници на хепънинга ще могат да видят как изглежда тя, както на снимки, разположени на мястото на събитието, така и „на живо“, за което ще се погрижат доброволците на организациите.

Но преди това всички активно ще се включат в двете подготвени състезания: Куиз „160 години град Габрово“ и „Шифърът на зоната“. Първото от тях ще провери познанията на участниците за родния град, а второто ще ги отведе в зоната на загадките и ще ги превърне в истински откриватели. Разбира се най-добрите ще получат награди.

Ако искате да научите повече за младежка зона „Щайгата“, да участвате в игрите, да дадете своите идеи за бъдещи успешни младежки инициативи и да чуете прекрасните изпълнения на вокална формация „Upstream voices“, бъдете точно навреме в градинката на мечето – 18 август, в 18.00 часа.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Любопитно

Симона Петкова: С Габрово в сърцето!

Published

on

Община Габрово стартира поредица от онлайн публикации в изданието „С Габрово в сърцето“, посветено на 160 години от обявяването на Габрово за град. Новинарски портал за Габрово и региона „Габрово Нюз“ ще предостави трибуната си, правейки ги публично достъпни за широката общественост. Ще бъдат поместени интервюта с личности, чийто живот, работа или съдба са свързани с Габрово. Днес администрацията на кмета ни среща с талантливата габровска футболистка Симона Петкова.

Аз съм – Едно обикновено момиче с необикновени мечти.

Лесно или трудно е да си и защо? – Лесно е. Защото всичко в живота е просто. Ние, хората, усложняваме нещата.

Хората ме познават като футболистка, но не знаят, че съм отдадена и на писането.

Приятелите ми са – Щури, готини. Моята опора.

Домът ми е – Любимото място.

Като дете обичах – Да играя с топка по цял ден.

Вкусът, който ме връща към детството – Крем карамел.

Когато пътувам – Релаксирам, мечтая, презареждам се.

Често сънувам – Неща, свързани с ежедневието ми (голове, ситуации и прочие).

Ядосвам се – Когато нещата, които правя, не се получават.

Най-големият ми страх – Нямам такива страхове. Мечтая за големи успехи на терена.

Вярвам – В силата на подсъзнанието.

Думата, която искам да чувам за себе си е – Човечна.

Въпросът, на който все още не съм отговорила – Вероятно не е зададен този въпрос.

Моето изречение с думата „ако“ – Ако имам един милион, бих ги вложила в развитието на детския спорт в Габрово.

Моето изречение с думата „ще“ – Ще постигна всичките си мечти.

Любимият ми габровски анекдот – „Бързо затваряй вратата!“’

Габрово ли? Ами то е – Любимата ми дестинация.

На габровци днес бих казала – Да се борят за мечтите си!

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица