Свържи се с нас

Новини

Челната тройка в АНЛ Габрово отново с победи

Published

on

палаузово ястребите

снимка: АНЛ – Габрово

Първите три отбора в класирането на Английската Неделна Лига на Габрово постигнаха победи в мачовете си от 24 кръг и така увеличиха своята преднина пред следващите ги в класирането тимове.

„Копакабана“ победи убедително „Трите Хикса“ с 6:1. Хеттрик отбеляза Петко Златев, два гола добави Петко Моровяков, а капитанът Климент Велев успя да изненада и двамата вратари, записвайки името си сред голмайсторите и на двата отбора.

„ВАС Етъра“ се наложи над „Експрес“ с 3:1. Два гола вкара Сашо Аспарухов, първият от които още в началните секунди на мача.

„Laziale“ също постигна победа, макар и трудно, с 4:2 над „Веспа“. Голмайстори бяха Кольо Андреев, Бисер Стефанов, Стилян Асенов и Янко Сергеев. За загубилите на два пъти се разписа Сашо Маринов.

„2+2“ изненада неприятно, най-вече себе си, достигайки до равенство 2:2 с тима на „Омега“. Галин Илиев и Радо Гутев даваха преднина за своите, но Здравко Христов и Тодор Стоянов доведоха мача до равенство.

„Палаузово“ и „Ястребите“ оправдаха очакванията на публиката, че ще изиграят дербито на 24-я кръг. След много мъжка борба и хубав футбол „палаузовци“ постигнаха победа с 2:0, след голове на своите лидери Пенко Стефанов – бате Пенко и голмайсторът Иван Лесев.

В последната среща от деня „Идеал Стандарт Видима“ победи „Ceratizit“ с 3:0. Два гола отбеляза Мартин Трифонов – Бензема, а един добави Свилен Симеонов – Шеки. Мачът бе помрачен от три червени картона, показани на братята Христо и Чавдар Чанкови от севлиевци и на Стилян Стилянов от габровци, за спречкване и размяна на удари помежду им.

През седмицата бе доиграно и второто полувреме на мача „ВАС Етъра“ – „Laziale“, прекъснат поради токов удар десет дни по – рано. В доиграването двата тима си размениха по един гол и така, „ВАС Етъра“ спечели с 3:2.

Наградите си за най – бърз и най – красив гол на 19 кръг получиха Димитър Зарков от „Ceratizit“ и Радослав Гутев от „2+2“. Те си тръгнаха от спортен комплекс Трендафила с ваучер за пица от пицария ФРЕШ и със стекче бира.

Следващата неделя, 15 октомври, предстои поредният 25 кръг от АНЛ Габрово, с начало 12.00 ч.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Икономика

Станете част от екипа на „Косач Трепач

Published

on

Специализираната габровска фирма „Косач Трепач“, водеща в професионалното озеленяване и поддръжка на дворове, градини, терени и зелени площи, търси служители, които да се присъединят към нашия екип.

Предлагаме следните предимства и възможности на нашите работници:

  • Трудов договор и осигуровки.
  • Мотивиращо възнаграждение през обучителния период за въвеждане в работния процес.
  • Стартова заплата, в размер на над средната за региона, с възможност за допълнително увеличение
  • Работен ден, с продължителност 8 часа, от понеделник до петък, с 2 почивни дни – събота и неделя.
  • Допълнително финансово стимулиране за положен извънреден труд
  • Най-висок клас работно облекло
  • Възможност за кариерно развитие и обучение
  • Работа в млад и динамичен колектив

Допустими са и кандидати без опит, но с голямо желание за работа и развитие. Предимство имат кандидати, притежаващи предишен опит в сферата.

За допълнителна информация и насрочване на интервю, моля, свържете се с нас на телефон: +359 899 140 254.

Присъединете се към екипа на „Косач Трепач“ и бъдете част от успеха ни в създаването на красива и здрава зелена среда!

Зареди още

Култура

Концерт в Габрово на Мартина Табакова, Стоимен Пеев и Атанас Кръстев

Published

on

На 24-ти април в Художествена галерия „Христо Цокев“ в Габрово от 18.30 часа предстои концерт на Мартина Табакова, Стоимен Пеев и Атанас Кръстев.

През тази година се навършват 125 години от рождението на големия български композитор Панчо Владигеров и 200 години от рождението на емблематичния чешки композитор – Бедржих Сметана.

По този повод тримата талантливи изпълнители се събират, за да направят турне в България, със знакови творби на двамата велики композитори. Датите на концертите са с начален час 18.30 часа, а входът за тя е свободен.

Концертите включват рядко изпълняваното Клавирно трио оп.4 на Владигеров, което той е написал едва на 17 години! То е и Първото българско трио за пиано, цигулка и виолончело. В програмата е включено още емблематичното Клавирно трио оп.15 от Бедржих Сметана.

Изключително респектираща и рядко изпълнявана програма. Тримата изпълнители Стоимен Пеев/цигулка, Атанас Кръстев/виолончело и Мартина Табакова/пиано, са добре познати на българската публика, изявени артисти, носители на престижни награди като „Кристална лира“ на СБМТД, „Музикант на годината“ на БНР за „Ансамбъл на годината“, „Златен век” на Министерството на културата, „Златно перо“ на агенция Кантус Фирмус за постижения в областта на културата.

Зареди още

Новини

Пресконференция по проект „Възможност за изява на младите хора – създаване на младежки център в Габрово“

Published

on

Проект № BGLD-2.001-0009 „Възможност за изява на младите хора – създаване на младежки център в Габрово“ се реализира по програма “Местно развитие, намаляване на бедността и подобрено включване на уязвими групи”, финансиран от ФМ на ЕИП 2014-2021.

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица