Крими, Новини|03.11.2015 10:20

Върнаха в прокуратурата делото на мъж, обвинен в лихварство

Архив © Copyright — Gabrovo News. All Rights Reserved

Архив © Copyright — Gabrovo News. All Rights Reserved

С определение от 2 ноември състав на Окръжен съд – Габрово прекрати производството по наказателно дело от общ характер и върна делото на прокуратурата за отстраняване на съществени процесуални нарушения.

Наказателното дело е образувано по внесен от Окръжна прокуратура – Велико Търново обвинителен акт против мъж от Габрово с обвинение за това, че за времето от месец март 2008 г. до месец октомври 2009 г., в Габрово, без съответно разрешение, извършил по занятие банкови сделки, за които се изисква такова разрешение.

Съгласно обвинението същият предоставил кредити в български лева с главница общо в размер на 28 000 лева на пет лица, срещу задължение на същите, да му върнат получените в заем суми ведно с договорената лихва върху тях, като с описаната дейност в периода 2008 г. – 2011 г. габровецът получил значителни неправомерни доходи в размер на общо 52 121,07 лева.

При подготовката за разглеждане на делото в съдебно заседание съдът е констатирал, че на досъдебното производство са допуснати отстраними съществени нарушения на процесуалните правила, довели до ограничаване на правата на подсъдимия.

Констатирани са противоречия в обстоятелствената част на внесения от прокуратурата обвинителен акт, както и противоречия между обстоятелствената част и диспозитива на същия.

Предвид горепосоченото съдът прекрати производството по делото и върна същото на Окръжна прокуратура – Велика Търново за отстраняване на допуснатите процесуални нарушения.

Определението на Окръжен съд – Габрово подлежи на обжалване пред Апелативен съд – Велико Търново в 7-дневен срок.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Етикети: , , , , , ,
  • Споделете тази публикация:
  • Facebook
  • Twitter

Напиши коментар