Свържи се с нас

Новини

Весела Лечева: Таня Рачева няма да злоупотреби с доверието на тревненци!

Published

on

снимка: Предизборен щаб на БСП

снимка: Предизборен щаб на БСП

„Знам, че кандидатът за кмет на Община Трявна Таня Рачева няма никога да злоупотреби с доверието на хората. По погледа й знам, че е готова за високи и големи предизвикателства. Знам, че Вие ще я подкрепите и ще бъдете много близко до нея. Знам, че жените много могат!“

Това заяви Весела Лечева, петкратна световна шампионка по стрелба и бивш депутат от БСП, която беше гост в Трявна за официалното откриване на предизборната кампания на местната левица, по време на което бяха представени кандидатите за кмет на Трявна и Плачковци, и листата за общински съветници, под номер 5 в бюлетината.

снимка: Предизборен щаб на БСП

снимка: Предизборен щаб на БСП

„Жените дават другия прочит на решението, който мъжете не могат да усетят и почувстват. Знам, че всички мъже обичат безкрайно много жените, защото светът се върти около красотата, любовта и жената. Да пожелаем успех на Таня Рачева. Ние сме с теб и всички гласувайте с бюлетина номер пет“, каза още Весела Лечева.

снимка: Предизборен щаб на БСП

снимка: Предизборен щаб на БСП

Заедно с петкратната световна шампионка по стрелба, за да заяви своята подкрепа към кандидат – кмета на Трявна Таня Рачева официален гост на откриването беше и народният представител Кирил Добрев. „Защо Таня? Защото тя наистина може. Тя е човек, който стъпка по стъпка в този живот е изградил своята кариера. Защото знам, че тя е човекът, който с душа и сърце ще носи вашите проблеми“, сподели той.

Пред присъстващите Кирил Добрев ясно обясни защо БСП на предстоящите избори излиза със собствена кандидатура за кмет на Трявна и листа, и не подкрепя сегашния градоначалник.

„Защото ние винаги сме били партията на хората. Ние сме хора, които можем да управляваме в екип. Не приемаме едноличните решения и задкулисното управление. Ние не приемаме стила и метода, по който тази община се управлява сега“, аргументира се Добрев.

снимка: Предизборен щаб на БСП

снимка: Предизборен щаб на БСП

По думите му листата на БСП е най-подходящата, тъй като в нея присъстват различни поколения хора, с различни професионални биографии.

„Знам, че след изборите Трявна ще има ново управление, което заслужава. Защото с тези млади хора в листата се откриват нови хоризонти пред общината. Проектите не са всичко! Кой и кога е питал хората в този град от какво имат нуждата? Кои проекти са приоритетни? Таня Рачева е точно този човек, който ще стигне до всички“, допълни в заключение Кирил Добрев.

снимка: Предизборен щаб на БСП

снимка: Предизборен щаб на БСП

„Мисля, че жените можем да бъдем движещата сила и да даваме градивното начало. Носители сме на борбения дух. Добродетелите ни ни издигат до нивото да създаваме мостове, като работещи жени, съпруги и майки.

В никакъв случай не отричам мъжкото начало, защото мъжете са енергичните и хората, които респектират. Поради тази причина в нашата листа сме заложили на равнопоставеността.

Няма да говоря за проекти. Защото мисля, че проектите са инструмент, който ЕС и държавата дават в ръцете на местната власт. Считам че всеки един кмет, който има добър екип, ще успее да разработи, спечели и да работи по тези проекти.

А в Трявна има такъв екип! Това са хората, който са зад мен, екипът на общинска администрация и всички общински структури! И най-вече Вие, тревненци! С вашите болки, проблеми и желания, които ще опитаме през следващите години да реализираме и помогнем.

Искаме да дадем път на младите хора в нашия град, а не завършвайки своето образование те да напускат родното си място. Няма да обещаваме невъзможни неща. Мисля, че имаме силите и възможности да положим началото на това. Да работим с бизнеса тук в Трявна и България, за да накараме младите хора да се върнат. Това можем да постигнем заедно!“, заяви кандидат – кметът Таня Рачева.

*Местни избори 2015. Купуването и продаването на гласове е престъпление*

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Любопитно

Прием на проекти за създаване на „Детски кътове“ на работното място

Published

on

Работодатели и институциите от държавната и местната власт вече могат да кандидатстват за финансиране на проекти за създаване на детски кътове на работното място, съобщиха от Областен информационен център – Габрово.

Управляващият орган на ОП „Развитие на човешките ресурси“ обяви прием на проекти по процедура „Детски кътове“, който ще продължи до средата на месец декември.

Целта на процедурата е да предостави възможности за по-добро съвместяване на професионалния с личния живот на работниците и служителите, осигурявайки кътове за деца на работното място.

Изпълнението на дейностите ще подпомогне родителите в грижите за децата им, като по този начин ще допринесе за тяхната по-добра професионална реализация, а от друга страна ще повиши производителността на труда в подкрепените предприятия, като се намали броят на закъсненията и отсъствията от работа и се повиши мотивацията на заетите там родители.

Допустими кандидати по настоящата процедура са микро, малки, средни и големи предприятия, регистрирани по реда на Търговския закон, както и органи на изпълнителната и местната власт.

Всеки работодател, регистриран по реда на ТЗ, ще получи допълнителни точки на етап техническа и финансова оценка и техните проекти ще се подкрепят приоритетно. Бюджетът на процедура „Детски кътове“ е 15 млн. лева. Минималният размер на безвъзмездната финансова помощ за един проект е 50 000 лева, а максималният – 150 000 лева.

По настоящата процедура се изисква съфинансиране само от кандидатите, които не са органи на изпълнителната и местната власт.

Големите предприятия могат да кандидатстват за финансиране на до 70 % от общо допустимите разходи по проекта, средните предприятия ще получат до 80 % от общо допустимите разходи, а микро- и малки предприятия – до 90 % от разходите.

Всеки новосъздаден детски кът трябва да осигурява необходимата среда за полагане на грижи за поне 15 деца. Партньорството по тази процедура е допустимо, така че до петима работодатели могат да кандидатстват за създаването на общ детски кът.

Детегледачите ще бъдат наемани чрез Бюрата по труда, като при необходимост ще преминават обучение. Възнаграждението им ще зависи от това дали услугите са почасови или целодневни, като по проектите ще се поема възнаграждението им за период до 12 месеца.

Освен дейностите по подбор, обучение и възнаграждения на персонала, финансиране ще получат и всички дейности, свързани с адаптиране и оборудване на подходящо помещение за полагане на почасови грижи за деца.

Финансиране ще получат само проектни предложения, които касаят създаване на нови детски кътове и задължително на закрито.

Крайният срок за кандидатстване е 15 декември, 17.30 ч. Проектните предложения се подават електронно чрез Информационната система за управление и наблюдение на средствата от ЕС в България – ИСУН 2020 с Квалифициран електронен подпис – КЕП.

Заинтересованите лица от процедурата могат да се обръщат към Областен информационен център-Габрово на място в офиса в град Габрово, с адрес пл. „Възраждане“3 или на тел. 066/ 807-222. Услугите на Центъра са безплатни.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Новини

„Янтра“ отстрани „Дунав“ за Купата на България

Published

on

Отборът на „Янтра“ (Габрово) записа престижна победа при гостуването си на „Дунав“ в Русе и продължава напред за Купата на България по футбол.

Воденият от старши – треньора Стоян Ацаров габровски тим постигна успех с 2:0. Двете попадения отбеляза Искрен Писаров, материализирал усилията и добрата игра на съотборниците си.

Той бе точен в противниковата врата по веднъж в двете полувремена. Резултатът на градския стадион в Русе беше открит в 23 минути. Писаров засече центриране с глава. Точка в спора сложи отново той с красив удар от границите на наказателното поле в 76 минута с втория си гол, възползвайки се неорганизираната русенска защита.

Така със записаната победа „Янтра“ (Габрово) продължава напред в турнира, като в следващия кръг ще се изправи срещу Черно море (Варна). Мачът ще се играе в Габрово на стадион „Христо Ботев“.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Новини

Елена Йончева: Докладът на ЕС показва болестта на България

Лечението й ще започне с оставката на Бойко Борисов

Published

on

Докладът на ЕС за върховенството на закона в България е изключително добър, защото е обективен. Той показва каква е болестта, а нейното лечение ще започне с оставката на Бойко Борисов и правителството. Европа вече вижда какво се случва в България. Това коментира Елена Йончева, депутат от групата на социалистите и демократите в Европейския парламент, в предаването „Денят започва“.

Според нея въпреки дипломатичния брюкселски език, става ясно, че оценката е, че България не се развива демократично. Няма законодателна сигурност, подценява се ролята на парламента, по-голямата част от медиите са проправителствени, изброи тя част от констатациите в доклада. „Какво означава, че няма законодателна сигурност? Това означава, че има задкулисие, което управлява България“, обясни Елена Йончева. Тя посочи, че основният проблем на медиите е тяхната политическа и икономическа зависимост, те са на хранилка на правителството. Проблемът не е толкова в прозрачността – къде се пренасочват средствата от ЕС, а във факта, че те се разпределят от правителството, което прави медиите зависими.

Докладът е изготвен от Европейската комисия като част от новия механизъм, който обхваща всичките 27 държави –членки на ЕС. В същото време за България се запазва и наблюдението, въведено още през 2007 г., по механизма за сътрудничество и проверка.

Според Йончева слабото място на доклада от вчера е, че в него няма конкретни препоръки. Тя посочи, че вече е получила подкрепа от зам.-председателя на Европейската комисия Вера Йоурова за законодателна инициатива, която да позволи средствата от ЕС за медии да не минават през правителството, което и да е то след оставката на Бойко Борисов.

Елена Йончева съобщи, че работи върху резолюция за ситуацията в страна, която да бъде приета в пленарно заседание на Европейския парламент. „В нея няма дипломатичен език, а са изброени конкретни проблеми и факти за управлението в България“, каза още тя.

Оттук нататък, според евродепутата, трябва да се вземат конкретни мерки, които да обвържат спазването на върховенството на закона с отпускането на европейските средства. Така начинът, по който функционира България в последните десет години ще приключи. „Не говорим за спиране на парите, а за превантивни действия, за да не се стигне до там. Докладът показва, че България излиза от демократичния път и трябва да се вземат мерки“, обясни Йончева.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица