Свържи се с нас

Новини

Севлиево заслужава да се върне на пътя на успеха и развитието

Published

on

IMG_2895 - Копие

Севлиево заслужава добро, публично и прозрачно управление, заслужава да се върне на пътя на успеха и развитието. Това заяви на старта на предизборната кампания кандидатът за кмет на община Севлиево и водач на листата на Коалиция „Избирам Севлиево“ Йордан Стойков.

Според него обаче за тази цел е необходимо силно присъствие в Общинския съвет и подготвени съветници, с които левицата разполага. „Считам, че 29-те кандидати в нашата листа са достойни хора, които имат място в местния парламент и биха се справили прекрасно със своята работа“, заяви Стойков.

На пресконференция с участието на кандидати за общински съветници и коалиционни  партньори бяха заявени основните приоритети от предизборната програма на Коалиция „Избирам Севлиево“, която на местните избори е под номер 19 в бюлетината.

Сред тях са предприемачи, даващи работа на десетки семейства в общината и познаващи нуждите на бизнеса, хора от социалния сектор, младежи и обществено ангажирани личности.

По думите на Стойков кандидатите в листите на Коалиция „Избирам Севлиево“ за общински съветници и кметове на населени места са достойни хора, доказани професионалисти и реализирани личности, с принос в развитието на гражданското общество.

Той беше категоричен, че през последните 4 години прекият път между местната общност и ръководството на Община Севлиево е нарушен, като добави че дори в много от населените места хората не познават общинския кмет и обеща това след изборите да бъде променено.

Водачът на „Избирам Севлиево“ Йордан Стойков използва възможността да отправи покана към сегашния кмет на ГЕРБ за публичен дебат за приоритетите на община Севлиево. Гражданите имат нужда да чуят какво мислят кандидатите и какво могат да очакват от тях, за да направят своя информиран избор на 25 октомври.

IMG_2890 - Копие

*Местни избори 2015. Купуването и продаването на гласове е престъпление*

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Новини

80 години от присъединяването на Южна Добруджа към Царство България

Published

on

На 21 септември (събота) 1940 г. в Габрово, в селищата от Габровска околия и в цялата страна на видни места е разлепен манифестът на цар Борис III по случай връщането на Южна Добруджа и навлизането на българските войски в областта:

„БЪЛГАРИ, С договор, подписан на 7 септемврий т. г. (1940 г.) в Крайова, между България и Ромъния се възстановява старата граница и Добруджа се връща на България. В съгласие с този договор, Аз заповядах на Моите доблестни войски да завземат наново този скъп български край и обявявам на възлюбления Ми Народ това щастливо събитие.“ На 21 септември по случай влизането на Трета българска армия в Добруджа, като израз на народната радост, в Габрово църковните камбани бият непрекъснато от 9 до 11 часа. Всички държавни и общински чиновници, както и работниците в предприятията са освободени от работа, за да участват в тържествата. Учрежденията и частните домове в града са окичени с национални знамена. Провежда се празничен ритуал в Априловската гимназия и другите габровски училища. Издигнати са лозунги: „Привет на свободна Добруджа“ и „Българската правда тържествува“.

Пълният текст на материала, подготвен от Иван Постомпиров – главен уредник в РИМ – Габрово, може да прочетете оттук.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Новини

Жена от Габрово с положителна проба за КОВИД-19

Published

on

68-година жена от Габрово е с положителна проба за коронавирус, информираха от Регионалната здравна инспекция.

Габровката е била изследвана като контактна на потвърдени и епидемиологично свързани случаи на КОВИД-19.

Преди три седмици тя е била с грипоподобни симптоми. Към момента е клинично здрава.

Случаят е епидемиологично проучен. Изготвени са и са връчени предписания на контактните лица на заболялата за задължителна 14-дневна домашна изолация.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Крими

Дрогиран с пико и амфетамин подкара кола

Published

on

28-годишен от севлиевското село Градница се раздели и със свидетелството си за правоуправление, след като бе хванат да шофира „нашмъркан“ с амфетамин и пико.

Дрогираният водач бил установен на 17 септември, около 18.30 часа на ул.“Васил Левски“ в населеното място, информираха от пресцентъра на Областната дирекция на МВР – Габрово.

Тогава полицейски служители от РУ – Севлиево спрели за проверка лек автомобил, управляван от 28-годишния местен жител.

При извършената проверка за употреба на наркотици, техническото средство отчело положителна проба за наличие на амфетамин и метамфетамин.

Във връзка със случая е образувано бързо производство по чл. 343б, ал. 3 от Наказателния кодекс. Действията по разследването се провеждат под надзора на Районна прокуратура – Севлиево.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица