Свържи се с нас

Новини

Крах за лидерите в АНЛ Габрово

Published

on

снимка: АНЛ – Габрово

снимка: АНЛ – Габрово

Неделният следобед на спортен комплекс „Трендафила“ се оказа злощастен за трима от лидерите в Неделната Лига на Габрово. Отборите на „2+2“, „ВАС Етъра“ и „Laziale“ претърпяха загуби, а единствено тимът на „Копакабана“ записа трудна победа.

С хеттрик на Климент Велев „Копакабана“ надделя над „ФК Експрес“ с 3:1 в мач, останал до последните минути с неизвестен завършек.

Съвсем очаквано „ВАС Етъра“ и „Палаузово“ сътвориха дербито на кръга. В мач, преминал с обрати, напрежение и доста футбол, все по-проспериращият тим на „палаузовци“ успя да се наложи с 3:2. Двата тима си размениха по два гола, чрез Стефан Минков за „макароните“ и Пенко Стефанов – Бати Пенко, за Палаузово. Тогава, няколко минути преди края, голмайсторът Иван Лесев напомни за себе си, отбелязвайки трети гол за своите, носейки им победата.

Неприятна изненада поднесе тимът на „2+2“, губейки от „Ceratizit“ с 3:4. Два гола за тях отбеляза Радо Гутев, но те недостигнаха и за точка, след като Иван Тъпов отбеляза победният гол за „Ceratizit“ в последните секунди на мача.

Още по – изненадващо „Laziale“ загуби от „Идеал Стандарт Видима“ също с 3:4. Бисер Стефанов вкара два гола за габровци, но те не бяха достатъчни, след като севлиевци отговориха с по два гола на Христо Чанков и новото си попълнение Симеон Иванов.

През седмицата все пак „Laziale“ записа и победа. В отложен мач от 15 кръг, бяха победени „ФК Експрес“ с 6:5. Бисер Стефанов отбеляза хеттрик, Милен Панчев добави още два гола за победителите, а четирите точни попадения на Данаил Савов от „Експрес“ не стигнаха и за точка.

Победа в Неделя постигна и тимът на „Ястребите“. След четири гола на новия си голмайстор Калоян Димитров бе победен отборът на „Омега“ с 5:3.

Своите награди, за най – бърз и най – красив гол от 15 кръг, получиха Милен Панчев от „Laziale“ и Калоян Димитров от „Ястребите“.

На 27 септември предстои поредният кръг от АНЛ Габрово, на сп. комплекс Трендафила, с начало в 15.00 ч.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Коментари

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Новини

Един потвърден с коронавирус за последните 24 часа

Published

on

За последното денонощие има един потвърден нов случай на КОВИД – 19 в област Габрово.

Данните, които са към 11 август, оповестиха днес от Регионалната здравна инспекция в Габрово.

Положителна проба за коронавирус е дал мъж на 51 години. Той е служител от завода за санитарна керамика в Севлиево, с когото до момента в предприятието са регистрирани общо 43 случая.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Новини

Общината и Горските ще поддържат пътя от чешмата „Дядо Георги“

Published

on

За съвместно поддържане на пътя чешмата „Дядо Георги“ до хижа „Партизанска песен“ се договориха Община Габрово и Държавните горски стопанства „Габрово“ и „Мазалат“. Това съобщиха от местната общинска администрация.

В края на миналата седмица, след сигнали за разрушени, при добив на дървесина, горски пътища и туристически пътеки в района на местността Узана, кметът на Габрово Таня Христова провери на място извършваната стопанска дейност.

В резултат на проверката, вчера, 11 август, в Община Габрово бе проведена нарочна среща, в която участваха Таня Христова, председателят на Общински съвет – Габрово Климент Кунев, зам.- кметът Мария Йозова, директорът на ТП Държавно ловно стопанство „Мазалат“ инж. Димчо Радев, зам.-директорът на Държавно горско стопанство „Габрово“ инж. Николай Русев, представители на хижите „Хлебна“ и „Партизанска песен“.

Според Таня Христова затварянето на пътя, използван за превоз на дървесина, също е възможна мярка за защита на зоната. Въпросният участък, в който Община Габрово е инвестирала многократно, отново е в лошо състояние в резултат на стопанската дейност, изпълнявана в района.

По време на срещата представителите на държавните горски стопанства се ангажираха нарушеният пътен участък в местността – от чешма „Дядо Георги“ до хижа „Партизанска песен“ да бъде възстановен и поддържан съвместно с Община Габрово.

Според директора на ДЛС „Мазалат“ инж. Димчо Радев, участъкът в момента е стратегически, тъй като е единственият маршрут за превоз на дървесина към с. Долно Сахране, а дейностите на територията на предприятието по отношение на лов и добив на дървесина са обект на денонощни проверки.

Постигната беше и договореност да не се извършва стопанска дейност в зоната в съботните и неделните дни, когато потокът от туристи в района се увеличава.

Среща за резултатите от поетите ангажименти с ръководствата Държавните горски стопанства „Габрово“ и „Мазалат“ е насрочена за месец септември.

*Снимки: Община Габрово.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Новини

Затягат водния режим в три габровски села

Published

on

Поради намаления дебит на водоизточниците и повишеното потребление на вода и по предложение на кметския наместник, се променя въведения режим на водоподаване на селата Златевци, Милковци и Лоза.

В село Лоза – вода ще има от 18:30 ч. до 20:30 ч. всеки ден, докато в Златевци и Милковци водоподаване ще има през ден. Водата ще бъде пускана в 19:00 часа и ще бъде спирана в 07.00 часа.

Забранява се ползването на питейна вода за напояване и други цели, различни от питейно-битови.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица