Свържи се с нас

Крими

Отново отложиха делото за смъртта на Десислава и бебето

Published

on

Архив © Copyright — Gabrovo News. All Rights Reserved

Архив © Copyright — Gabrovo News. All Rights Reserved

Продължава съдебното следствие по наказателно дело от общ характер № 100 от 2014 година, по обвинение против двама лекари от „Акушеро-гинекологично отделение” в МБАЛ „Д-р Т. Венкова” – Габрово, за причинена смърт на родилката Десислава Манолова и новороденото й бебе, поради немарливо изпълнение на служебните им задължения.

В проведеното на 14 септември 2015 г. заседание съдът не даде ход на делото, поради липсата на експертно заключение по допусната по-рано повторна съдебно-медицинската експертиза. Във връзка с формирането на 7-членния експертен екип, който да изготви същата, председателят на съдебният състав е провел разговори с над 20 хабилитирани медицински лица, които са изразили несъгласие да работят по делото. Съобразно препоръките на националния консултант по акушерство и гинекология и ползвайки списъците с вещи лица при Софийски градски и Софийски районен съд, с определение от 23 юли 2015 г., съдът разглеждащ делото назначи седем вещи лица от София, които да изготвят допуснатата експертиза. С писмо от 11 септември 2015 г. съдът е уведомен, че двама от назначените експерти нямат нужната квалификация и не могат да участват в изготвянето на комплексната експертиза. Същите ще бъдат заменени с други две вещи лица с допълнително определение на съда.

Липсата на експертно заключение, както и отсъствието (по уважителни причини) на призован за разпит свидетел станаха причина за отлагане на производството.

Следващото съдебно заседание по делото е насрочено за 13 ноември 2015 година.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Коментари

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Крими

Арестуваха криминален тип, блудствал с непълнолетна

Published

on

Полицията задържа многократно осъждан за кражби, грабежи и блудства, 30-годишен дряновец, извършил блудство с непълнолетно момиче.

Насилникът бил хванат в събота, 17 октомври. Мъжът, чрез заплахи и сила, извършил блудствени действия спрямо непълнолетно момиче от Дряново.

На лицето е била наложена полицейска мярка „задържане“ за срок до 24 часа.

По случая в РУ-Дряново е образувано досъдебно производство за извършено престъпление по чл.150 ал.1 от Наказателния кодекс.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Крими

Служител „под градус“ е с комоцио след злополука

Published

on

Служител „под градус“ бе приет в габровската болница с мозъчно сътресение след претърпян инцидент.

Злополуката е станала в събота, 17 октомври, около 09.30 часа на бул.“Столетов“ в областния град.

Пристигналият на мястото екип на „Пътна полиция“ установил, че 38-годишен мъж, возещ се в задната част на степенка на специализиран товарен автомобил за събиране на смет, е паднал на земята.

Мъжът бил откаран в МБАЛ „Д-р Тота Венкова“, където била установена диагнозата „комоцио“. За щастие животът на пострадалият бил вън от опасност.

Мъжът обаче бил проверен за употреба на алкохол, като дрегерът отчел 0.23 промила. Пътнотранспортното произшествие е обслужено по административен ред.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Крими

Младежи нашариха със спрей фасадата на Дома на хумора

Published

on

Полицията в Габрово установи трима младежи, увредили със спрей мраморната фасада на Дома на хумора и сатирата.

Вандалският акт бил извършен за времето от 9 до 12 октомври, когато неизвестно лице изрисувало със спрей и блажна боя две метални врати и източната мраморна фасада на Веселата къща.

Нанесените щети са в размер на 500 лв.

Служители от сектор „Криминална полиция“ при РУ-Габрово провели оперативно – издирвателни мероприятия, в следствие на които били установени извършителите на деянието.

Това били трима младежи от Габрово. По случая е заведена преписка за извършено престъпление по чл.216 ал.1 от Наказателния кодекс.

От снимки, публикувани от потребители в социалната мрежа, става ясно, че на фасадата на Дома на хумора и сатирата е било изрисувано логото на столичен футболен гранд.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица