Новини, Общество|15.09.2015 11:20

Областният: На добър час и успешна учебна година!

img_3694-2

снимка: Областна администрация – Габрово

Скъпи ученици,

Вероятно 15 септември за повечето от вас е ден изпълнение с трепет и вълнение от новото начало, което предстои. Отвсякъде отново ще звучи празничен звън на училищните звънци, усмихнати ученици с цветя ще поздравяват своите учители, смях и песни ще огласят класните стаи. Някои ще се радват, други – не толкова, трети ще приемат с досада графикът, уроците, оценките…

И ако днес ви кажа, че трябва да забравите за игрите, да бъдете старателни в уроците и най-добрите сред останалите, значи няма да съм откровен с вас. Всички ние – възрастните, сме изпитвали подобни емоции, всички сме ставали рано за училище, всички сме тръпнали в очакване да бъдем изпитани пред черната дъска, но всички ние сме преживели най-прекрасните си години там и помним с умиление първата си госпожа, прашният вече чин, на който сме стояли, боричканията с приятели и може би първата си детинска любов. И както се казва в една много любима на всички ни книга „Всички възрастни хора са били първо деца”.

Затова ви пожелавам да бъдете нещотърсачи, отговорно и смело мечтайте. Открийте уменията си, които със страст да реализирате и знайте, че направеното днес, дава резултати утре!

А на вас, уважаеми учители, ще пожелая нестихваща енергия, дръзновение и помнете: „…Великите учители вдъхновяват”

На добър час и успешна учебна година!

Етикети: , ,
  • Споделете тази публикация:
  • Facebook
  • Twitter

Напиши коментар