Свържи се с нас

Любопитно

Дряновци отбелязаха Международния ден на младежта

1015_1370

снимка: Община Дряново

Дряновските младежи отбелязаха Международния ден на младежта с голям интерес и завидни спортни качества в спортните турнири, организирани от Община Дряново и МКБППМН (Местна комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетни и непълнолетни).

В спортните игри, организирани от Община Дряново, се включиха деца и младежи от различни възрастови групи и с различни интереси, но с една обща идея – да покажат спортен хъс и завидни умения в индивидуалните и отборните дисциплини.

снимка: Община Дряново

снимка: Община Дряново

Турнирите по плуване и стрийтбол от 12 август 2015 г. достойно оставиха следа в спортната история на Дряново, а за повечето участници спомен ще останат моралните и материалните награди, които получиха.

Регистрацията на младите плувци започна в 09.00 ч. сутринта. Час по-късно, на стартовата линия пред басейна в спортен комплекс „Локомотив“ бяха застанали 14 участника, разделени в две възрастови групи.

Претендентите за първите места бяха на възраст от 7 до 14 години. В първата група от 7 до 10 години, призовите позиции заеха Цветомир Мирославов Петков, който се класира 3-ти с 39 сек., Рени Иванова Тасева, която преплува дължината на басейна за 37 сек. и зае 2-ро място, и Симона Добринова Кисьова, която със завидните 23 сек. достойно зае 1-во място.

В групата от 11 до 14 години 3-ти стана Мариан Христов Серафимов с 24 сек., 2-ри се класира Давид Димитров Неделчев с 23,8 сек., а първенецът Радостин Николаев Илиев преплува басейна за 23 сек.

снимка: Община Дряново

снимка: Община Дряново

Шестимата финалисти получиха медали, грамоти и парични награди, осигурени от Община Дряново и Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни.

снимка: Община Дряново

снимка: Община Дряново

В късния следобед, на баскетболното игрище при Спортен комплекс „Локомотив“, започна регистрацията на отборите по стрийтбол. За състезанието се сформираха 8 отбора от по 3-ма души. Отборите бяха разделени в две групи на томболен принцип, а баскетболистите бяха на възраст от 11 до 33 години. Веднага след старта на турнира в 18.00 ч. стана ясно, че възрастта няма значение. Всички играчи показаха завидни спортни умения и през цялото време поддържаха интереса на публиката за това кой ще спечели.

Въпреки, че в спорта винаги има победители и победени, играчите показа и качества като спортсменство и респект един към друг и всички с радост аплодираха финалистите.

снимка: Община Дряново

снимка: Община Дряново

В отбора, който зае достойното 3-то място, участваха Стефан Стоянов, Мартин Русинов и Стилиян Ибовски. 2-ра позиция зае отборът на Георги Иванов, Пламен Илиев и Мартин Герджиков. Напълно заслужено, със златото се окичиха Николай Михайлов, Жанета Пондалова и Георги Станев, чиито отбор се сформира непосредствено преди началото на мача, но видимо бяха в синергия помежду си през цялото време.

снимка: Община Дряново

снимка: Община Дряново

Отборите победители бяха наградени лично от Кмета на община Дряново д-р Иван Николов и дългогодишния баскетболен треньор на поколения дряновски спортисти – Милчо Вапцаров.

Можете да ни намерите и във Фейсбук на :
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

 

Коментари

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Култура

Боб, катък и сладкиш за кулинарния конкурс, обявен от музей „Етър“

През август лятото вече e към своя край. Но това е времето през което има голямо изобилие от плодове и зеленчуци, има богат избор на различни храни.

За голямата част от българското население август сега е време за почивка, но в миналото той е свързан с усилна земеделска работа, когато се прибира голяма част от реколтата, за да се осигури благополучие през следващите периоди на годината. Като правило храната през този месец е била предимно безмесна.

С това са съобразени и храните, допуснати до участие в конкурса „Гозби по стари традиционни рецепти“, обявен от ЕМО „Етър“ по повод 55-та годишнина от неговото откриване.

Ето и предложенията, отбрани от журито, сред изпратените на електронна поща: d.hristov@etar.bg. до 15 август тази година.

Боб в гърне

Бърз сладкиш на баба със сладко от рози

Катък от овче мляко

Автор: Дамян Христов.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Любопитно

SmartyKids – Габрово обявява игра с награди

*Публикация, съгласно договор*

SmartyKids – Габрово обявява игра с награди, на тема „В час със SmartyKids“.

Една ученическа раница Gabol, един несесер Gabol и „Малкият принц“ на Антоан Дьо Екзюпери, очакват своите притежатели.

Играта ще приключи на 6 септември, петък.

На следващия ден, 7 септември (събота), на случаен принцип ще бъдат изтеглени имената на трима печеливши от всички, взели участие.

Ето какви са условията:
1. Да сте харесали страницата на SmartyKids – Габрово и тази публикация;
2. Да отбележите поне един човек, който прецените, че би проявил интерес към играта;
3. Да се регистрирате за безплатен Демонстрационен урок, заедно с Вашето дете на: https://smarty-kids.bg/gabrovo/

В промоцията могат да участват лични профили (с некомерсиална цел); Играта се провежда само за територията на #България;

Споделете поста, за да разберат повече хора.

Пълните условия за провеждане можете да намерите оттук.

SmartyKids – Габрово е първият в Габрово детски център по ментална аритметика от веригата у нас. Той се намира на ул.“Софроний Врачански“ 1, офис 6. Повече информация можете да откриете на официалния сайт на SmartyKids – Габрово, по телефона на +359 897 970 400, или във фейсбук страницата.

Зареди още

Култура

Изложба „Каменоделство” на чардака на Табаханата в музей „Етър”

Камъкът позволява да се увековечи една история, момент сред милионите години

Повече от 23 години скулптурата на орел, зърнал плячка и готов за полет, остава недовършена. Създателят му – Петър Петров от великотърновското село Беляковец, избира тополовградски мрамор, но счупва човката и се отказва да продължи. През пролетта на 2019-та, провокиран от участието си в изложбата-базар по „Каменоделство” в музей „Етър”, той се завръща отново към този орел, а резултатите са впечатляващи.

снимка: Музей „Етър“

Петър Петров – победител в Международната майсторска надпревара от ХVІ Международен панаир на традиционните занаяти, кани останалите участници да се включат със свои скулптури в изложбата-базар. Самият той създава няколко творби с битово предназначение, в които арт-елементите са силно застъпени – огледало, роза, купа, фигура на жена.

Снимка: Петър Петров, каменоделец

Произведения на каменоделци, участвали в миналогодишната Майсторска надпревара могат да се видят на чардака на Табаханата в музей „Етър”, където ще радват посетителите до края на септември.

снимка: Музей „Етър“

Петър Петров споделя, че не тръгва да твори с предварителна нагласа. Камъкът сам му подсказва какво да изработи от него. Предпочита късове с неправилна форма. Споделя, че от дефектни камъни е сътворил най-добрите си скулптури. Петър Петров е разбрал, че в скалата има много енергия, изпълваща го с живот.

снимка: Музей „Етър“

Каменоделецът прави дарение на музей „Етър” – плоча, на която е издълбан Св. Георги. Истински творец, Петър Петров не наранява камъка. Стреми се да има минимална намеса, да запази възможно най-много от естествените форми и цветове.

снимка: Музей „Етър“

Специално върху светеца това личи ясно при коня, при наметалото, при ореола. С времето ще потъмнеят и участъците, през които е минало длетото на Петър Петров.

снимка: Музей „Етър“

За него камъкът е начин да се увековечи една история, момент сред милионите години. Иван Симеонов, завършил наскоро единственото по рода си на Балканите училище по каменообработване в село Кунино и победител в миналогодишната Младежка секция към Майсторската надпревара в „Етър”-а, също участва със свои творби в изложбата-базар.

В нея могат да се видят и скулптури на Румен Барфончовски, възпитаник на същото училище, на Елин Георгиев от Аксаково, на Цветелина Ангелова от Пловдив, на Петър Кръстев от Роман. Всички те са участници в Майсторската надпревара по време на Панаира през 2018 година.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Реклама

 

Популярни новини от последната седмица