Свържи се с нас

Крими

Пратиха „на топло“ врачка, разваляла „черна магия“

Published

on

снимка: Интернет

снимка: Интернет

С решение по въззивно наказателно дело от общ характер, тричленен състав на Габровския окръжен съд потвърди присъдата на Районен съд – Трявна, с която врачка от Павликени бе осъдена на 4 месеца лишаване от свобода за извършена кражба. Тя ще трябва да излежи присъдата си при първоначален строг режим.

С обжалвания пред Габровски окръжен съд акт жената  бе призната за виновна в това, че на 26 февруари 2013 г., от къща на ул. „Бреза“ в Трявна, отнела златни накити и парична сума в размер на 260 лв., всичко на стойност 598 лв., от дома на възрастна жена от Трявна.

Видно от събраните по делото доказателства на 20 февруари 2013 година, тръгвайки си от болнично заведение в Трявна, М.И. минала покрай къщата на пострадалата и забелязала възрастната жена в двора.

Подсъдимата влязла в имота и под предлог, че ще развали направена й магия поискала от пострадалата няколко вещи, включително спестените й пари и ценности. С предоставените предмети М.И. извършила някакъв ритуал, след което върнала на жената парите и бижутата и си тръгнала.

Няколко дни по-късно, на 26 февруари 2013 година, подсъдимата отново минала покрай същата къща. Възрастната жена била навън, разпознала врачката и я поканила на кафе. Подсъдимата приела поканата и казала, че ще направи на жената обред за здраве. Поискала чаша с вода, както и предоставените преди пари и златни накити.

След като приключила с ритуала „магьосницата“ върнала вещите на пострадалата и я накарала да ги прибере на посочено от нея място. Ангажирайки вниманието на жената с други искания, подсъдимата успяла да вземе прибраните пари и ценности и малко по-късно напуснала жилището.

След цялостна проверка на обжалваната присъда Окръжен съд – Габрово счете, че изложените в жалбата на подсъдимата доводи са неоснователни, а първоинстанционният акт е законосъобразен и следва да бъде потвърден.

Решението на Окръжен съд – Габрово е окончателно и не подлежи на касационна жалба или протест.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Коментари

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Крими

Затвор за тримата, пребили магазинера от „Николаевска“

Published

on

С присъда по наказателно дело от 2019 година, обявена днес, 23 октомври, състав на Районен съд – Габрово осъди трима мъже на лишаване от свобода за причинена лека телесна повреда на младеж от Габрово, след нанесен побой.

Подсъдимите, с инициали Н.М., Й.А. и П.А., живущи в Габрово, бяха признати за виновни в това, че на 7 април 2019 г., в магазин на ул.“Николаевска“ в Габрово, чрез нанасяне на удари с ръце и крака, умишлено причинили лека телесна повреда на длъжностно лице (продавач-консултант в търговския обект), при изпълнение на службата му, като деянието е извършено по хулигански подбуди.

За горепосоченото престъпление Н.М. и Й.А. бяха осъдени на по 1 година и 9 месеца лишаване от свобода, а на подсъдимия П.А. бе наложено наказание от 1 година лишаване от свобода.

Съдът постанови още тримата подсъдими, при условията на солидарност, да заплатят на пострадалия обезщетение за причинени от деянието неимуществени вреди в размер на 3 000 лева.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Крими

Непълнолетни изрисуваха административна сграда

Published

on

Полицията уличи петима непълнолетни, изрисували със спрей източната фасада на административна сграда на ул. „Заменхов“ в Габрово.

Сигналът за повреждане на имуществото бил регистриран в понеделник, 19 октомври, а актът на вандализъм бил извършен за времето от 17 до 19 октомври.

Нанесените щети са в размер на 420 лв.

В резултат от проведените оперативно-издирвателни и заградителни мероприятия от служители на сектор „Криминална полиция“ и група „Охрана на обществения ред“ при РУ-Габрово, било установено, че извършители на деянието са петте непълнолетни лица от Габрово.

По случая е заведена преписка за извършено престъпление по чл.216 ал.1 от Наказателния кодекс.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Крими

Полицията проведе мащабна акция в Габровско

Published

on

За периода от 12 до 18 октомври на територията, обслужвана от Областната дирекция на МВР – Габрово, е била проведена специализирана полицейска операция.

Целта ѝ е била противодействие на употребата и разпространението на наркотични вещества в и около училищата, противодействие на битовата престъпност, контрол на пътното движение, кражби на части от МПС, телефонни измами, проверка на лица, поставени под задължителна 14-днвена карантина, противодействие на престъпления, свързани с детска престъпност, данъци, акцизни стоки, както и изпълнението на Заповед РД-01-603/13.10.2020 г. на министъра на здравеопазването.

По време на операцията са били проверени 247 автомобила, 482 лица, 75 лица, поставени под карантина, 6 училищни дворове, 3 градски парка, проверени са 7 питейни заведения, 1 фирма, извършваща дейност по Закона за частно-охранителната дейност в два обекта.

Образувано е едно досъдебно производство по чл. 354а ал.3 т.1 от Наказателния кодекс. Съставени са 7 акта, наложени са 14 глоби по фиш, установено е 1 лице, обявено за общодържавно издирване, проведени са срещи с кметове и кметски наместници.

Съставени са 7 протокола от РЗИ-Габрово.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица