Новини|23.07.2015 11:12

Започва ремонтът на общински пътища в Севлиевско

ремонт пътища

снимка: Община Севлиево

Започна ремонтът на общинските пътища в Севлиевско, който обхваща полагането на нова настилка в участъците с нарушен асфалт, премахване на храстите, косене на тревните части и почистване на водостоците. Според графика на Общинската администрация в момента се извършват ремонтните дейности на пътните артерии в посока Вран и село Горна Росица и ще продължат по пътищата от общинската мрежа, съгласно решението на Общински съвет.

„Стойността на ремонтните дейности възлиза на 959 830 лв. До края на месеца имаме готовност да стартираме и асфалтирането в града“, информира кметът на Севлиево д-р Иван Иванов.

„Миналата сряда Правителството ни отпусна 800 000 лв. за ремонт на улиците в Севлиево и това ще ни даде възможност да поставим изцяло нова пътна настилка на някои места“, заяви кметът и уточни, че ще бъдат ремонтирани улици, които от години са в много лошо състояние.

„Благодаря на премиера Борисов и кабинета затова, че са съпричастни с проблемите на Севлиево. Всички си спомняме, че преди година, по време на тогавашното правителство, Севлиево не беше част от пределите на България и всичките ни финансови искания бяха отхвърлени“, припомни д-р Иванов, информира Мирела Ганчева от местната общинска администрация.

„Освен парите за асфалтиране в града, тази година Правителството отпусна и 500 000 лв. за ремонт на най-критичния участък в цялата община – от с.Кормянско до с.Крамолин“, заяви д-р Иванов.

„Жителите на селата Малки Вършец, Градище, Агатово и Крамолин от години слушаха само обещания, но сега рехабилитацията на този проблемен участък приключва и отново ще можем да се движим по него спокойно“, увери кметът.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Напиши коментар