Новини, Общество|04.07.2015 10:40

Инициират Общо събрание на населението в Габрово

© Copyright 2015 — Gabrovo News. All Rights Reserved

© Copyright 2015 — Gabrovo News. All Rights Reserved

Общо събрание на населението инициират в Габрово. Целта му е отмяна на решение от 25 юни 2015 г. на управляващото мнозинство в Общински Съвет – Габрово, ликвидиращо тролейбусния транспорт в областния град, контактната му мрежа и разпродаването за скрап на техническите съоръжения, предназначени за обслужване й.

В петък вечерта на площад „Възраждане“ пред сградата на Община Габрово се проведе протест, под надслов „Долу ръцете от тролейбусния транспорт“. Протестиращите учредиха Инициативен комитет, който ще събира подписи за иницииране на Общо събрание на габровското население. По Закон в подписката са нужни 1/50 от избирателите, за да бъде свикана тази форма на пряка демокрация.

„Според действащия закон за пряко участие на гражданите в държавната власт и местното самоуправление, до 1 месец от датата на стартиране на подписката, трябва да сме готови.

След като направим тези стъпки ще внесем исканията си за отмяна на решение 133 на ОбС.-Габрово.

Община Габрово ще бъде длъжна да свика Общо събрание на населението, на което ще има една единствена точка, а именно „Отмяна на решението от 25 юни“.

Едва тогава на управляващите ще им стане ясно, че габровци не искат с лека ръка да им се ликвидира  екологично чистия транспорт.

Този ресор на Общински пътнически транспорт е печеливш!

Ако погледнем един Плевен, една София и по-големите градове, виждаме как навсякъде тролейбусният транспорт се обновява. Вкарват се нови превозни средства.

Оказва се, че този вид транспорт е и най-евтиният!

В решението на управляващите в Габрово прозира единствено едно разпродаване на скрап. Това са всички стълбове и жици, които ще бъдат пренасочени в някой друг град на ГЕРБ или закупени от „скрапта“ от някой техен кмет.

Имам информация, че вече Плевен са дали заявка, за закупуване на габровската контактна мрежа и стълбове“, заяви пред присъстващите Любомир Линков, организатор на протеста и областен координатор на ПП „Атака“ за Габрово.

Според него от друга страна на всички габровци им е ясно, че единствената метан станция в града е собственост на хора, близки до депутати на ГЕРБ, реализиращи чиста печалба.

„Знаем, че обновяването на габровския обществен транспорт не е нищо друго освен печелене на една поръчка, даваща огромна комисионна в джоба на някой или по сметката на обслужваща фирма, близка на управляващите“, каза още Линков.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

2 коментара

  • Малииии голям протест от 26 човека, тези ли представляват габровци, липсата на протестиращи достатъчно ясно изразява мнението на жителите на града, за да се продължава с насаждането на некомпетентни мнения и опорни точки, За пореден път се доказа , че габровци са по умни и реалисти от политическия популизъм и словоблудство.

  • Погледнете календара. Какво виждате? ХХI век бе хора ! Събрало се някакво простолюдие да люпи семки и да парадира с неразбираеми за мисловната му дейност същности. Да бяхте дали решение за закупуване на електрически или газови автобуси. Разходете се в Европа и вижте там как са направени нещата. Не ми импровизирайте с глупости…учили недоучили…

Напиши коментар