Свържи се с нас

Новини

Габровските управници бедни като „църковни мишки“. Депутатите ни по-заможни!

Published

on

Архив © Copyright — Gabrovo News. All Rights Reserved

Архив © Copyright — Gabrovo News. All Rights Reserved

Свободен достъп до имуществените декларации на управляващите даде Сметната палата. Срокът за подаване на ежегодните декларации е 30 април, като до 31 май могат да се правят корекции в тях. Когато няма промяна в обстоятелствата, подлежащи на деклариране, лицата подават уведомление. Публикуваме какво е благосъстоянието на габровските народни представители и местни управници.

Местна власт.

Кметът на Габрово Таня Христова е декларирала два апартамента и парцел в града, придобити през периода 1996 – 2007 г. Заедно със съпруга й габровският кмет е съсобственик на два мотоциклета и два леки автомобила на обща стойност 30 300 лв., придобити от 2007 до 2010 г. Няма влогове, но за сметка на това мъжът на Христова има два кредита в размер на 25 000 лева. Приблизително толкова е и сумата, която тя е получила от командировки от Националното сдружение на общините в Република България за участие в Комитета на Регионите – Брюксел. Кметът няма декларирани налични парични средства.

Новият заместник – кмет на общината Николай Меразчиев е собственик на 2 апартамента, къща в Музга и лек автомобил VW. И той като началника си няма декларирани влогове, но за разлика от Таня Христова няма кредити. Останалите двама заместници на габровския градоначалник Нела Рачевиц и Климент Кунев, и председателят на Общински съвет – Габрово Лена Георгиева са подали уведомление, че нямат промяна в обстоятелствата, подлежащи на деклариране.

Същата е ситуацията при ръководството на Областна администрация – Габрово, като Николай Сираков и неговите заместници Добромир Валачев и Иглика Иванова – Събева, които нямат промяна в имущественото си състояние и са подали само уведомление.

Депутати.

За разлика от местната власт, габровските народни представители изглеждат далеч по-заможни. Изключение „прави“ дългогодишният депутат на ДПС Четин Казак. Справката в Сметната палата показва, че той няма нищо за деклариране, освен заем от 100 000 лева и „скромните“ 3 430 лв. доходи от наем или друго възмездно предоставяне за ползване на права или имущество.

С дялове в четири апартамента – три в Габрово и един в София, гараж в столицата, къща с двор в село Долни Томчевци, плюс трайни насаждения и други може да се похвали депутатът Добромир Проданов, придобити от 1998 до 2010 г. Избраникът на народа е декларирал три превозни средства – два джипа Митсубиши Паджеро, придобити през 2012 г. и товарен Фолксваген Кади. Във финансово отношение Проданов демонстрира значимо присъствие. Пред Сметната палата той е декларирал общо 105 000 лв. от заплата, дивидент и спестявания. Справката показва още, че юристът държи в банка седем влога, в различна валута, възлизащи общо на 109 446 лева. Има дялове и акции в две фирми, и  3 440 лв. доходи от друга стопанска дейност, плюс 1 963 лв. доходи от наем или друго възмездно предоставяне за ползване на права или имущество.

Народният представител Кирил Добрев има два апартамента и две парко места към тях в София, и къща с двор в Гоце Делчев. Наличните му парични средства са 4 500 лв., а осемте му банкови влога в лева и валута възлизат на 46 098 лв. Няма заеми, но за сметка на това съпругата му притежава две кредитни карти. Той има 55 % дялово участие в дружество с ограничена отговорност. От други трудови правоотношения Добрев е получил 1 130 лв., а съпругата му – 46 228 лв.

Четвъртият габровски депутат Цветомир Михов е посочил апартамент в Габрово, парцел и урегулиран поземлен имот в село Гергини, придобити през периода 2002 – 2010 г. Единственият деклариран автомобил е Фиат Пунто, собственост на съпругата му. Михов няма налични парични средства, разполага само с 20 000 лв. банков депозит, който отново е на жената до него. Депутатът е ползвател на кредитна карта, в размер на 29 337 лв. Декларирал е и  34 % дялово участие в дружество с ограничена отговорност, а 1 129 лв. са доходите му от трудови правоотношения, извън тези за заеманата длъжност.  

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

2 коментара

2 Comments

  1. Иво

    01.07.2015 at 15:34

    Да се смея или да плача танчеее ами къщата за няколко хиляди или да кажем милион на фърговци ами оня джип за около 100 бона където си возеше задника ейййй лажливи помярииии

  2. кметичката

    01.07.2015 at 16:30

    това е декларирала женицата, другото го е скрила…

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Крими

Спипаха таксиджия, „бръмчал“ нелегално

Published

on

Преписка по чл. 324, ал. 1 от Наказателния кодекс е образувана срещу 54-годишен мъж от Плачковци, установен да осъществява нерегламентиран таксиметров превоз.

Случаят бил разкрит вчера, 13 август, около 09.40 часа по време на специализирана полицейска операция за противодействие на престъпления, свързани с осъществяване на нерегламентиран таксиметров превоз на пътници, осъществена от служители на тревненската полиция и на РД „Автомобилна администрация“ – Плевен.

„Шано – таксиджията“ бил спрян от органите на реда на ул.“Асеневци“ в Трявна. При извършената от служителите на Закона проверка, било установено че водачът осъществявал нерегламентиран таксиметров превоз на трима пътници – две лица от Трявна и един жител на село Градец.

Във връзка със случая е образувана преписка по чл. 324, ал. 1 от Наказателния кодекс.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Крими

16-годишен загина след инцидент с АТВ край Буря

Published

on

16-годишен момче загуби живота при нелеп инцидент с АТВ край севлиевското село Буря. Трагедията е станала вчера сутринта, 13 август, около 08.25 часа.

Тогава чрез спешния телефон 112 в дежурната част на севлиевската полиция постъпил сигнал за пътнотранспортно произшествие с пострадали, в близост до село Буря.

По първоначални данни, на десен завой, водач на АТВ изгубил контрол над управляваното от него моторно превозно средство, напуснал пътното платно и пропадал в дере, протичащо в ляво по посоката му на движение.

В следствие на травмите, получени при инцидента, починал 16-годишен жител на село Грънчарово, община Дулово. С наранявания, без опасност за живота, е 16-годишен младеж от София.

На местопроизшествието е извършен оглед и е образувано досъдебно производство по чл. 343, ал. 1, б. „в“ от Наказателния кодекс.

Разследването на механизма и причините за възникване на пътния инцидент се провежда под надзора на Окръжна прокуратура – Габрово.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Новини

„С усмивка на училище“

Published

on

„С усмивка на училище“. Това е мотото на кампанията на БЧК – Габрово и БМЧК – Габрово, която се провежда за шеста поредна година. Чрез нея отново ще се опита да бъдат сбъднати мечтите на много деца в неравностойно положение, като им бъдат осигурени нужните помагала и тетрадки, за да могат да се чувстват не по-различни от всички останали.

„В същото време вярваме, че акцията ни е начин самите ние да дадем пример на нашите деца, за това що е то съпричастност и отговорност. Да ги научим, че разделното събиране може да е приятно и да носи удовлетворение. Да! Разделно събиране… това е в основата на акцията ни.

Пунктът за вторични суровини в квартал Борово ни подкрепи в това начинание. Всеки, който иска да се включи и да помогне, може да го направи, като занесе на ул. „Никола Войновски“28 събраните отпадъци: хартия, списания, тетрадки, брошури и т.н – велпапе, кашони, кутии и всякакви картонени опаковки – полиетилен (найлон, стреч ), пластмасови бутилки, капачки, бидони и други.

Можете да сторите това всеки ден от понеделник до събота. Единственото, което се иска от вас е да отидете до пункта, да оставите събраните вторичните суровини и да кажете, че са в полза на акцията на БЧК.

Собственикът пое ангажимента да приема и записва предадените количества, и в края на акцията (10 септември), да обяви и заплати всичко събрано“, споделят от БЧК – Габрово.

В инициатива вече се включиха активно родители на деца от няколко детски градини в Габрово.

„Надяваме се искрено, че начинанието ни ще ви допадне и ще ни подкрепите!“

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица