Свържи се с нас

Новини

„Батко и братко“ отново в габровската болница

Published

on

© Copyright 2015 — Gabrovo News. All Rights Reserved, Архив

© Copyright 2015 — Gabrovo News. All Rights Reserved, Архив

Братът на народния представител от ГЕРБ Цветомир Михов, д-р Минко Михов отново бе избран за член на Борда на директорите на МБАЛ „Д-р Тота Венкова“ – Габрово. Това стана факт след проведено общо събрание на акционерите на габровското лечебно заведение. Припомняме, че д-р Михов заемаше същия пост по време на първия мандат на Бойко Борисов.

И тогава и сега, назначението му предизвика вълнения сред медицинските среди в Габрово. До последно името на новия член в Борда на директорите се пазеше в тайна, дори и от ръководството на болницата.

Лично д-р Нели Савчева, директор на областната болница, уверяваше Общински съвет – Габрово, че не знае за подготвяната рокада, макар че слуховете за новия пост на д-р Михов витаеха сред местната общественост, „назначавайки го на поста“ и изпреварвайки официалната информация.

Впечатление прави, че както през 2009 г., така и сега 5 години по-късно, на ключови постове се назначават роднини и верни на партия активисти. Въпреки нееднократните заявки на управляващите, че практиката с „назначения на тъмно и в последния момент“ вече е приключила, ставаме свидетели на тоталното разминаване между думи и дела.

За действията на сегашните управляващи най-добре би звучала сентенцията „Не ме слушай какво говоря, а ме гледай какво правя“…

Очаквайте още скандални разкрития за партийни и роднински назначения, облагодетелстване на приближени фирми и решения, в ущърб на габровци.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

9 коментара

9 Comments

 1. Светлана К.

  17.06.2015 at 14:07

  С това поредно махленско заглавие сте на светлинни години от журналистиката!!!

 2. Венко Б.

  17.06.2015 at 14:24

  Браво на тез нашите управници! Наистина заслужават аплодисменти! Браво! Ръкопляскания. За пореден път доказват, че си назначат техни хора. Връзката между депутатът Михов и ръководството на болницата е повече от очевадна. Лошото е че този си е пуснал пипалата не само там, но и на много други места. Истински габровски ОЛИГАРХ!!!

 3. Стига вече клевети

  17.06.2015 at 20:29

  Човека е много добър специалист и върши работата си честно и почтенно! Да Ви се невиди и тъпите бесепари и хейтъри търсещи само кого да окалят. Какво значение има кой е брат му, ако човека си върши добре работата?

  • Пеев

   17.06.2015 at 23:19

   Ами да си я върши. Но само защото е брат на някого ще взема още по няколко бона заплата месечно. Работата му на хирург няма общо с управление на болница.

  • Аре моля ти се

   18.06.2015 at 9:36

   Абе ейй подложник! Стига се мазни няма да те забележат! Като е толкова добър да си гледа работата, а не да го назначават в борда на директорите и да взима още една заплата. Как да няма никакво значение на кого е брат? Ти нормален ли си? Ако бяхме САЩ нямаше да има, но тук в България има значение на кого си роднина. Да та ее и тебе в разбирача

 4. теменужка попова

  18.06.2015 at 14:45

  Не правете неподготвени коментари…Др.Михов е перфектен лекар и отличен в професията и в живота.Справял се е добре и ще се справя добре аз му вярвам така както му повярвах когато легнах под ножа му.Здраве и успех на Доктора и неговото семейство..

  • и,иванова

   23.06.2015 at 15:54

   Д-р Михов беше чудесен лекар и преди брат му да стане депутат.Кариерата му няма нещо общо с политиката.И е от малкото,които се държат с внимание и съпричастие с болните.Не намесвайте навсякъде междупартийни дрязги.Изборите не са причина да петним професионалните успехи на достойни хора.

 5. дмт

  19.06.2015 at 12:50

  Новината е недоизказана. На чие място е преизбран? Каква е причината? и все подобни въпросчета

 6. кажете за другите

  10.07.2015 at 19:04

  a псевдодокторчето Ивайло Дончев, което е пълно недоразумение и карикатура и се пласира заради баща си уролога Дончев?За него не е удобно да се споменава, защото е общински съветник от БСП, нали?

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Новини

„Туристическа анимация“ в ПГТ „Пенчо Семов“

Published

on

ПРИЕМ
ЗА УЧЕБНА 2020/2021 ГОДИНА

Специалност: „Туристическа анимация“
Професия: Аниматор в туризма
⇒ Разширено изучаване на английски език.
⇒ Трета степен на професионална квалификация.
⇒ Професионална реализация на учениците е в сферата на туристическия бизнес – аниматор, организатор „Спортно-развлекателна дейност“, работа в бюра и агенции като организатор „Туристическо обслужване“, организатор „Екскурзии, мероприятия и информация“, завеждащ туристически бюра, екскурзии и информатор, рекламен агент и др.
⇒ Учениците придобиват необходимия опит и познания за стартиране и управление на самостоятелен бизнес.

Специфичната подготовка на специалност „Туристическа анимация“ дава възможност на учениците да усвояват не само теоретични знания, но и практически умения за работа в други сфери на туризма и хотелиерството като организацията на кухнята, ресторанта, хотела, както и знания и умения за технологията на екскурзоводското обслужване.

Курсът на обучение включва знания и умения по следните предметни области:
• туристическа анимация
• спортна и фолклорна анимация
• сценично поведение
• народни и модерни танци
• култура и национална идентичност
• екскурзоводско обслужване
• мениджмънт в туризма
• предприемачество
• гостоприемство в туристическата индустрия
• финанси и документиране
• безопасност и долекарска помощ
• организация и функциониране на хотела.

Национално състезание „Най-добър млад аниматор“
Грамота от Националното състезание „Най-добър млад аниматор“
Национално състезание „Най-добър млад аниматор“
Национално състезание „Най-добър млад аниматор“
Национално състезание „Най-добър млад аниматор“

Зареди още

Новини

Габрово продължава с протеста и тази вечер

Published

on

Габрово продължава с антиправителствения протест, с искане за оставката на премиера Бойко Борисов и главния прокурор Иван Гешев.

Протестната акция ще се проведе тази вечер, отново на площад „Възраждане“, а началният час е 18.00 часа.

Събитието се организира чрез социалната мрежа фейсбук. Това ще е втората демонстрация в Габрово.

Снощи на централния градски площад се проведе първият протест в нашия град, с искане оставка на правителството, който премина мирно и спокойно, с мотото за запазване на демокрацията в България.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Икономика

Топ 5 ползи от застраховането на жилище

Published

on

Притежаването на собствен дом е нещо прекрасно, но ако сте като повечето хора, вероятно не сте мислили много за застраховането му. Имотът е най-скъпата собственост на българина, но когато става дума за защита, той отстъпва място на автомобила. Повече от 70% от застраховките са за автомобилно застраховане.

Ето обаче ТОП 5 ползи от застраховането на жилище:

1. Предлага усещане за защита и сигурност Защитата на вашата собственост обхваща всички видове риск от щети, причинени от пожар, природни бедствия или други фактори. Той също така покрива риска от загуба в резултат на кражба или други престъпни действия.

2. Не е скъпо и повечето хора могат да си го позволят Имуществените застраховки варират между 40 и 200 лв. на година, в зависимост от покритите рискове. Следователно само с малък разход имотните ви активи са добре защитени.

3. Покрива временно място за престой Ако поради някаква причина, независеща от вас загубите дома си, определен тип застраховка може да ви предостави алтернативно място за престой или да ви компенсира таксата за наем на временното място.

4. Широкообхватно Освен основното си жилище, може да застраховате и прилежащи обособени структури, например гараж, навес, масивна ограда и т.н., както и строително-монтажни работи. Домашното имущество, електронното оборудване и друга лична собственост във вашия дом също подлежат на защита.

5. Лесно и бързо Сключването на застраховка става изключително лесно и отнема само няколко минути. Много от фирмите предлагат и застраховане онлайн.

Въпреки че повечето хора си мислят „Едва ли ще се случи на мен!“, рискът от загуби е възможен, а застраховката на собствеността успешно би минимизирала въздействието му.

Ако вече сте закупили жилище или тепърва Ви предстои, свържете се с нашите брокери. Всеки закупил имот с ГАРАНТ, получава до – 10 % отстъпка от Застрахователен брокер „Амарант“ – офис ЕСА.

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица