Свържи се с нас

Новини

Севлиево е готово за зимата

Published

on

Готовността за снегопочистването през настоящата зима беше обсъдена на работна среща в Общината. На нея присъстваха кметът Йордан Стойков, зам.-кметовете инж.Любомир Тотевски и Полина Косева, представители на фирмите, спечелили обществената поръчка за снегопочестването на територията на община Севлиево, представители на автобусните и таксиметровите превозвачи и на РУ на МВР Севлиево.Целта беше фирмите, ангажирани със снегопочистването да представят готовността си, да се споделят резервите по отношение на почистването през миналата година и да се предприемат коригиращи действия. Фирма „Мазалат”, която ще почиства улиците в града, разполага с общо 13 машини за снегопочистване и извозване на сняг. Управителят Богомил Петков уведоми присъстващите, че техниката е дооборудвана и е закупена нова машина.В града няма да се хвърля пясък, а сол и луга.Фирмата е осигурила над 50 т.сол, има готовност за разпръскване и на химически гранули.Три площадки са определени за извозването на снега от улиците – на Битака, до реката в източния край на града и до Детелината.
След като определената за почистване на улиците в населените места фирма ”Пътстрой” Ловеч се отказа, Общината сключи договор с втория класиран кандидат – „Мазалат” ЕООД. Управителят на фирмата обясни, че все още се доуточняват подизпълнителите, които ще бъдат наети по места.Той увери, че ще се съобрази с желанието на кметовете за сключване на договори с организации или физически лица, от работата на които населението е доволно.Четири допълнителни машини ще са в готовност да помагат.
За зимното поддържане на общинските пътища ще се грижи „Пътстрой-Габрово” АД. Фирмата ще разполага с 22 машини и 4 песъкарки.При необходимост ще се осигури и роторен снегорин.На по-проблемните пътни участъци ще бъде позиционирана специализирана техника.
На срещата беше обърнато внимание на най-рисковите и опасни пътни участъци, които се намират на територията на община Севлиево – пътя Малък Вършец-Агатово-Крамолин, участъкът Севлиево – Крушево, пътя Ловнидол-Търхово, Добромирка-Младен, Идилево – Буря, както и местността „Дядовият Нешов геран” по пътя Севлиево – Сенник.
Фирмите оповестиха дежурните телефони, на които гражданите могат да звънят при инцидент: за улиците в града и селата – 3-28-26, GSM 0885 666 626 и 0886 19 61 19
за междуселските пътища – GSM 0888 143 157 и 0895 510 721
Сигнали ще могат да се подават по всяко време и в Община Севлиево на тел.3 39 68 .

1 Comment

1 Comment

  1. Дa

    26.11.2010 at 17:56

    Така се прави!
    Севлиевци винаги водят с една обиколка

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Новини

Силвия Кръстева бе наградена с медал от Министерството на отбраната

Published

on

снимка: Община Трявна

Кметът на Община Трявна Силвия Кръстева бе наградена с награден знак „За вярна служба под знамената“ – Дамски кръст, втора степен и грамота.

снимка: Община Трявна

Медалът и грамотата бяха връчени днес, 1 юни, от о. з. полковник Валентин Николов – представител на Съюза на военноинвалидните кооперации в България.

Министерство на отбраната награждава български граждани, военнослужещи и военнослужещи от запаса и резерва – членове на военно-патриотични съюзи по случай 6-ти май – Ден на храбростта и празник на Българската армия.

Наградите се връчват за принос към отбраната на страната, активна обществено значима и военно-родолюбива дейност.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Любопитно

Подаръци за детските градини в Трявна по случай 1 юни

Published

on

снимка: Община Трявна

Днес, 1 юни, детските градини в община Трявна получиха подаръци, осигурени от Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетните и непълнолетните, съвместно с Община Трявна.

снимка: Община Трявна

Малчуганите от ДГ „8-ми март“ град Плачковци, ДГ „Светлина“ и ДГ „Калина“ в град Трявна ще се радват на образователни игри, свързани с безопасността на движението по пътищата.

снимка: Община Трявна

Подаръците бяха връчени от кмета на Община Трявна Силвия Кръстева и зам.-кмета Марин Маринов, който е и председател на комисията.

снимка: Община Трявна

Силвия Кръстева поздрави децата по случай празника и им пожела да растат здрави, щастливи и да имат безгрижно детство, изпълнено с много игри и забавления.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Новини

Месец гратис за „синята зона“ в Габрово

До края на месец юни зоните за платено паркиране в Габрово ще бъдат в гратисен период и санкции няма да бъдат налагани.

Published

on

Copyright © 2020 GabrovoNews.bg

Зоните за платено паркиране в Габрово са в гратисен период до края на юни, информираха от местната общинска администрация.

Принудително задържане на автомобили, чрез техническо средство (скоба) няма да бъде прилагано също до края на месец юни.

Репатриращият автомобил ще отстранява само автомобилите, паркирали в нарушение на закона, които пречат на движението или създават предпоставки за пътни инциденти.

Copyright © 2020 GabrovoNews.bg

Гратисният период е предвиден, за да разполагат габровци с достатъчно технологично време за запознаване с правилата и условията в зоните за платено паркиране, а също така за подготовка на документи и подаване на заявления за различните видове абонаменти за платено паркиране.

Плащането в зоните за платено паркиране по време на гратисния период не е задължително.

Всички заинтересовани граждани могат да се запознаят с правилата в зоните за платено паркиране в Габрово, с техния обхват и видовете абонаменти оттук.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица