Свържи се с нас

Новини

Севлиево е готово за зимата

Готовността за снегопочистването през настоящата зима беше обсъдена на работна среща в Общината. На нея присъстваха кметът Йордан Стойков, зам.-кметовете инж.Любомир Тотевски и Полина Косева, представители на фирмите, спечелили обществената поръчка за снегопочестването на територията на община Севлиево, представители на автобусните и таксиметровите превозвачи и на РУ на МВР Севлиево.Целта беше фирмите, ангажирани със снегопочистването да представят готовността си, да се споделят резервите по отношение на почистването през миналата година и да се предприемат коригиращи действия. Фирма „Мазалат”, която ще почиства улиците в града, разполага с общо 13 машини за снегопочистване и извозване на сняг. Управителят Богомил Петков уведоми присъстващите, че техниката е дооборудвана и е закупена нова машина.В града няма да се хвърля пясък, а сол и луга.Фирмата е осигурила над 50 т.сол, има готовност за разпръскване и на химически гранули.Три площадки са определени за извозването на снега от улиците – на Битака, до реката в източния край на града и до Детелината.
След като определената за почистване на улиците в населените места фирма ”Пътстрой” Ловеч се отказа, Общината сключи договор с втория класиран кандидат – „Мазалат” ЕООД. Управителят на фирмата обясни, че все още се доуточняват подизпълнителите, които ще бъдат наети по места.Той увери, че ще се съобрази с желанието на кметовете за сключване на договори с организации или физически лица, от работата на които населението е доволно.Четири допълнителни машини ще са в готовност да помагат.
За зимното поддържане на общинските пътища ще се грижи „Пътстрой-Габрово” АД. Фирмата ще разполага с 22 машини и 4 песъкарки.При необходимост ще се осигури и роторен снегорин.На по-проблемните пътни участъци ще бъде позиционирана специализирана техника.
На срещата беше обърнато внимание на най-рисковите и опасни пътни участъци, които се намират на територията на община Севлиево – пътя Малък Вършец-Агатово-Крамолин, участъкът Севлиево – Крушево, пътя Ловнидол-Търхово, Добромирка-Младен, Идилево – Буря, както и местността „Дядовият Нешов геран” по пътя Севлиево – Сенник.
Фирмите оповестиха дежурните телефони, на които гражданите могат да звънят при инцидент: за улиците в града и селата – 3-28-26, GSM 0885 666 626 и 0886 19 61 19
за междуселските пътища – GSM 0888 143 157 и 0895 510 721
Сигнали ще могат да се подават по всяко време и в Община Севлиево на тел.3 39 68 .

1 Comment

1 Comment

  1. Дa

    26.11.2010 at 17:56

    Така се прави!
    Севлиевци винаги водят с една обиколка

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Крими

Габровец подкара кола с прекратена регистрация, а колега – след наздравици

Полицията в Габрово установи местен жител, метнал се зад волана на лек автомобил с прекратена регистрация и фалшиви номера, а негов колега бе спипан да кара след пиянски запой. И двете нарушения са били хванати в сряда.

При първото от тях била извършена полицейска проверка на лек автомобил „Мерцедес“, управляван от габровец. Било установено, че регистрацията на колата е била прекратена, а поставените чуждестранни регистрационни номера не отговаряли на действителните регистрационни табели на проверяваното моторно превозно средство.

В РУ Габрово е образувано БП за престъпление по чл. 345 от НК.

Същият ден, но при извършена друга полицейска проверка на лек автомобил, с габровска регистрация, с техническо средство „Алкотест – дрегер“ било установено, че водачът на колата – също местен жител, е употребил алкохол.

Техническо средство отчело 1,52 промила алкохол в издишания от водача въздух. Съставен му е бил акт и издаден талон за медицинско изследване, но той е отказал да даде кръвна проба за химически анализ.

В РУ Габрово е образувано БП за престъпление по чл. 343б, ал.1 от НК.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Крими

Крадлив тревненец стана за резил след кражба

49-годишен мъж от Трявна, на когото хич не му прилича, бе уличен в извършването на кражба на служебно имущество от офис на фирма. За своето „кокошкарство“ тревненецът ще понесе последствията от деянието си.

В сряда в полицията бил получен сигнал от служител на бензиностанция в Габрово, който заявил, че същия ден била установена липсата на електронно устройство от работно място в обекта.

След предприетите незабавни действия от служители на сектор „Криминална полиция“ от габровската полиция бил установен и извършителят на деянието, информираха от пресцентъра на Областната дирекция на МВР.

Това бил 49-годишният жител на Трявна, поблазнил се и неуспял да устои на престъпните си наклонности.

Откраднатото устройство е бил намерено, иззето и върнато на бензиностанцията.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Култура

Звукови картини и музикален пърформанс на Мирян Колев в Дома на хумора

На 19 ноември от 18.00 часа в Музея на хумора и сатирата пред габровска публика ще бъде представен E.U.E.R.P.I. – солов музикален проект на Мирян Колев. Той живее и твори в Трявна и досега е представял музиката си в различни географски пояси.

Проектът е създаден с основната цел да популяризира музиката като вид експресия, или с други думи да може да предаде емоции и мисли под формата на звук, в максимално чист вид, без да се пречупват и слагат в рамки. Стилът му е експериментален ембиънт, но това е много обща дефиниция.

Музиката му е композиционно-импровизационна, което значи, че върху един изграден звуков скелет се импровизира и всеки отделен музикален пърформанс е различен, пряко влияещ се от настоящия момент, мястото на представяне и атмосферата.

снимка: Община Габрово

По този начин един личен вътрешен микрокосмос, когато се извади на показ, става част от цялостното време/пространство.

Откакто проектът е активен, има над 100 музикални пърформанса в България, Румъния, Сърбия, Чехия, Словакия, Австрия, Германия, Дания, Норвегия, Полша, Литва, Латвия, Естония, Ирландия, Босна и Херцеговина, Черна Гора, Македония, Франция, Южна Корея и Монголия на различни пространства и фестивали – от малки интимни арт кафета и галерии, през ъндърграунд музикални клубове и йога студиа до пещери, катедрали и летища.

Всяко пространство е различно и носи различна атмосфера, затова и всеки пърформанс е различен.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Реклама

 

Популярни новини от последната седмица