Култура, Новини|03.06.2015 15:40

Албум – каталогът на Биеналето вече пътува към творците – участници

снимка: Дом на хумора и сатирата

Албум-каталогът на 22-то Международно биенале на хумора и сатирата в изкуствата – Габрово 2015 вече пътува към творците-участници отблизо и далеч.

Луксозният каталог излезе от печат в навечерието на откриването на Биеналето през м. май т.г. и присъстващите на церемонията първи получиха екземпляр от изданието. Сега екипът на Музея „Дом на хумора и сатирата“ подготвя и разпраща каталога до съорганизаторите и спонсорите на Биеналето, както и до всички автори, чиито творби са одобрени от международното жури и са показани в изложбите от 6-те конкурсни раздела.

Върху 144 страници са представени 723 творби на 478 автори от 46 страни. В предговора са поместени приятните обръщения на директора на ДХС Татяна Цанкова и председателя на международното жури проф. Тодор Варджиев към творците и ценителите на хумористичното изкуство. Показани са и творбите от традиционната извънконкурсна изложба „Сътворено от журито“, както и от самостоятелната изложба на лауреата на Голямата награда „Златният Езоп“ от предишното Международно биенале през 2013 г. Джемалетин Йълдъз от Турция.

Новост е корицата на изданието, която носи патентованото лого на Международното биенале, дело на художничката Йорданка Шиякова – ръководител на отдел „Изобразително изкуство, експозиционна и фондова дейност“.

Каталогът е изработен от екип на Дома на хумора и сатирата в състав: гл. асистент Татяна Цанкова, Йорданка Шиякова и Галина Бонева. Фотографиите и предпечатната подготовка са дело на „Пиксел Плюс” ЕООД – Пловдив.

Всеки автор с приети за участие в изложбите на Биеналето творби получава безплатен каталог, а ценителите на хумористичното изкуство могат да го намерят на щанда за сувенири в Дома на хумора и сатирата. Екземпляри от изданието са предоставени в отдел „Дипозит“ на Народната библиотека „Св.св. Кирил и Методий“ – София , както и на Регионалната библиотека „Априлов-Палаузов“ – Габрово.

Автор: Дарина Маринчевска
Музей „Дом на хумора и сатирата“ – Габрово.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Напиши коментар