Новини, Общество|19.05.2015 11:47

Областен преглед на ученическите екипи по първа помощ

снимка: БЧК - Габрово

снимка: БЧК – Габрово

В началото на тази седмица в градинката между РБ „Априлов – Палаузов“ и Драматичен театър „Рачо Стоянов“ – Габрово се проведе Областното състезание на Ученическите екипи по първа помощ към БЧК. Участие в него взеха победителите от проведените Общински състезания.

снимка: БЧК - Габрово

снимка: БЧК – Габрово

Участниците преминаха през три практически пункта – битов инцидент, земетресение, катастрофа и инцидент в гората, и един теоретичен. Отборите трябваше да покажат своите умения за оказване на първа помощ на пострадали в безсъзнание, при изгаряне, ухапване, асматичен пристъп и силно кръвотечение от главата.

снимка: БЧК - Габрово

снимка: БЧК – Габрово

Главен съдия на състезанието беше д-р Г. Шандурков – Директор на Център за спешна медицинска помощ и Председател на ОС на БЧК – Габрово, а негови помощници бяха членове на Младежки авариен екип и медицинския специалист на ПГТ „Д-р Никола Василиади”.

снимка: БЧК - Габрово

снимка: БЧК – Габрово

Безспорен победител стана отборът на ПМГ „Акад. Иван Гюзелев“, който ще вземе участие в Националното състезание на УЕПП, от 5 до 7 юни в с. Лозен.

снимка: БЧК - Габрово

снимка: БЧК – Габрово

На второ място се класира УЕПП при ОУ „проф. П.Н. Райков” – Трявна, а на трето място – СОУ „Васил Левски” – Севлиево.

Основна задача за работата на Български младежки Червен кръст е обучението на деца за придобиване на умения за оказване на първа помощ. Ключово за постигане на тази цел е поддържането и развиването на Ученическите екипи по първа помощ.

ОС на БЧК – Габрово благодари на директорите и медицинските специалисти от училищата в област Габрово, за усилията които полагат за развиването на екипите.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Етикети: , , , ,
  • Споделете тази публикация:
  • Facebook
  • Twitter

1 Коментар

Напиши коментар