Крими, Новини|19.05.2015 11:00

Делото за смъртта на Десислава и бебето й пак зацикли!

© Copyright 2015 — Gabrovo News. All Rights Reserved, Архив

Продължава съдебното следствие по наказателно дело от общ характер № 100 от 2014 година, подсъдими по което са двама лекари от „Акушеро-гинекологично отделение“ в МБАЛ „Д-р Т. Венкова” – Габрово. Двамата медици са обвинени за причинена смърт на родилката Десислава Манолова и на новороденото й бебе, поради немарливо изпълнение на правно регламентирана дейност, представляваща източник на повишена опасност.

В проведеното вчерашно заседание, 18 май 2015 г., съдът не даде ход на делото, поради неизготвяне на допуснатата в предходното заседание повторна съдебно-медицинската експертиза. Липсата на експертно заключение и невъзможността да се извършат други следствени действия, както и отсъствието на защитниците на подсъдимите, наложиха отлагането на делото.

Преди заседанието от Окръжен съд – Габрово са изпратени писма до пет болнични заведения, с оглед осигуряването на хабилитирани специалисти в различни области на медицината, които да изготвят допуснатата експертиза.

В част от получените отговори се посочва, че болничните заведения не разполагат с нужните специалисти. В останалата част, посочените експерти са изразили несъгласие да участват в изготвянето на експертното заключение. До момента е налице съгласието само на едно, от нужните за изработването на експертизата седем вещи лица.

За сформиране на експертния екип ще бъде потърсено съдействие от НЗОК и включените в списъка към Софийски градски съд вещи лица.

Следващото съдебно заседание по делото е насрочено за 6 юли 2015 година.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Напиши коментар