Свържи се с нас

Новини

Стартира подписка против ТТИП и в област Габрово

Published

on

снимка: www.solidbul.eu

снимка: www.solidbul.eu

БСП в партньорство на сдружение „Солидарна България” започва събирането на подписи, против Трансатлантичекото търговско споразумение за търговия и инвестиции между САЩ и Европа, съобщиха от централата на левицата в Габрово.

В подписката, която е достъпна в офисите на БСП в цялата област, се казва: „Събираме подписи, за да се чуе гласът на гражданите и заедно да призовем българските институции да не подкрепят Споразумението ТТИП в този му вид, да изискат пълна информация от Европейската комисия за хода на преговорите по него и да отстояват ефективно интересите на България.“

Още през ноември 2014 г. HC на БСП в своя позиция констатира, че Споразумението ТТИП поставя пазара над социалните права и свободи на гражданите и прие позиция, с която ясно и категорично заявяваме ако ще се водят преговори те трябва да бъдат публични и под демократичен контрол. Настояваме при преговорите да се гарантират защитата на човешките и социалните права, достойни условия на труд, екологичните стандарти, както и честността на търговията.

„За нас, социалистите, разширяването на нови пазари и конкуренцията не трябва в никакъв случай да бъдат в ущърб на потребителите и за сметка на безопасността на условията на труд и на защитата на околната среда.

БСП категорично се противопоставя на определен кръг въпроси, които са обект на преговори. Отхвърляме идеята за специален механизъм за уреждане на спорове инвеститор-държава (специални съдилища).

Настояваме при преговорите да не се допусне занижаване на трудовите, социални, екологични стандарти, стандартите за защита на данните и за защита на потребителите, както и по отношение на добива на шистов газ и разпространението на ГМО.

Проектът на Споразумение в този му вид и рамки, в които е достъпен, не заслужава нашата подкрепа.

Призоваваме ви да подкрепите позицията на БСП и да се включите в Общоевропейската подписка против Споразумението ТТИП между EC и САЩ. Нека заедно да покажем, че българите имаме мнение и никой и никога не може да ни свежда чужди решения, които са против нас и бъдещето на децата ни.“

Всеки, които иска да се присъедини към инициативата, може да го направи и от интеренет страницата на „Солидарна България“: http://solidbul.eu/ или в офисите на БСП в цялата област.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

1 Comment

1 Comment

  1. асен

    04.06.2015 at 10:15

    нали цяла европа ще потъне догодина под вода и след това какво споразумение искате

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Новини

Удължават действието на административните актове

Удължава се действието на административните актове, изтичащо по време на извънредното положение.

Published

on

Община Габрово уведомява всички граждани, че съгласно чл.4, т.2 от Закона за мерките и действията по време на извънредното положение, обявено с решение на Народното събрание от 13 март 2020 г., ce удължaвa дeйcтвиeтo нa aдминиcтрaтивнитe aктoвe, изтичaщo пo врeмe нa извънрeднoтo пoлoжeниe c 1 мeceц, считано oт oтмянaта нa извънрeднoтo пoлoжeниe.

Тази разпоредба важи и за предоставянето на административни услуги по смисъла на §1, т.1, 2 и 3 от Закона за администрацията, включително и решенията по Закона за достъп до обществена информация.

Община Габрово предоставя административни услуги своевременно, но е възможно забавяне поради необходимостта от спазване на предписаните противоепидемиологични мерки, във връзка с обявеното извънредно положение.

Припомняме, че заявления за услуги, жалби и сигнали могат да се подават по електронна поща на gabrovo@gabrovo.bg, mdt@gabrovo.bg или на телефони 066/818 400 и 066/ 804 775.

От администрацията на кмета апелират заявяване, заплащане и получаване на административна услуга да се осъществява чрез електронните услуги, в частта Местни данъци и такси и ГРАО, обявени на официалната страница на Община Габрово.

Задълженията към Местни данъци и такси могат да се заплатят по електронен път оттук, а останалите услуги могат да бъдат заявени, заплатени и получени чрез лицензирани пощенски оператори. Повече информация можете да намерите оттук.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Крими

Задържаха под стража рецидивист след кражба

Published

on

Съдът уважи искане на Районната прокуратура в Габрово, като взе мярка за неотклонение „задържане под стража“ по отношение на рецидивист за извършена кражба от частен имот. Делото се гледа чрез видеовръзка по скайп, между съдебната зала и задържаното лице и адвоката му в помещение на ареста.

Прокуратурата е привлякла С.Е. в качеството на обвиняем по досъдебно производство за това, че в периода от 18 до 20 март, от имот в габровското село Малини, при условията на опасен рецидив, чрез разрушаване на прегради, здраво направени за защита на имот, чрез използване на техническо средство. Крадецът отнел чужди движими вещи – 180 метра ел. проводници и един меден котел, без съгласието на собственика с намерение противозаконно да ги присвои.

Съдът прие доводите на прокуратура, че от събраните по делото доказателства може да се направи обосновано предположение, че С. Е. е извършил престъплението, за което е предвидено наказание лишаване от свобода от 3 до 15 години.

Съществува реална опасност лицето да се укрие и да извърши ново престъпление, поради което взе мярка за неотклонение задържане под стража. Определението на съда подлежи на обжалване пред ОС – Габрово.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Новини

Нова промяна в курсовете на обществения транспорт

Published

on

От днес, 27 март, във връзка с обявеното извънредно положение, Общински пътнически транспорт добавя нови 12 курса по вътрешноградска линия №34, обслужваща направлението Шиваров мост – Техномат.

Поради намален пътникопоток се редуцират с 6 курса следните направления:
Линия №8, отпадат два курса в работни дни, в часовете 9:45 и 13:05;
Линия №13, отпадат два курса в почивните дни, в часовете 5:05 и 6:30;
Линия №31, отпадат два курса, в часовете 5:25 /събота и неделя/ и 17:25 /само в неделя/.

Междуселищните курсове, както и тези до Велико Търново в почивните дни, изцяло се спират, а за Севлиево в събота и неделя се редуцират.

С новото разписание може да се запознаете оттук.

Общински пътнически транспорт ежедневно анализира движението и пътникопотока по линиите, които обслужва и при промяна в ситуацията има готовност да реагира адекватно и да възстанови курсове, ако това се налага.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица