Култура, Новини|12.05.2015 14:28

Втори национален фестивал „Семе българско“

снимка: Община Севлиево

Редица инициативи съпътстват второто издание на фестивала „Семе българско“. На 23 и 24 май в парк „Казармите“ в Севлиево на едно място ще се съберат над 100 участника в изложението-представители на фирми за производство на посевно земеделие, цветарство, билкарство, здравословна храна, гъбарство, градинарство и овощарство, винопроизводство и лозарство, млекопроизводители и др.

В продължение на два дни посетителите ще имат възможност да се включат в организираната селскостопанска борса, от където да си закупят семена от местни сортове, домашно отгледан разсад, фиданки, както и да получат информация за отглежданите от тях местни сортове плодове и зеленчуци. Тази година по време на борсата, производителите ще могат да участват в инициативата „На бартер семена”. Всеки, който желае ще може да си размени семена, цветя, фиданки в натура.

„За да продължим започнатото и да го превърнем в традиция ще организираме отново фолклорен маратон на откритата сцена – „Надпей ме, надиграй ме, надсмей ми се”. В него участие ще вземат изпълнители на народни песни, танци, възстановки на народни обичаи, лакърдии и скечове. Изява на местни ансамбли, певчески групи, танцови школи от Севлиевски регион.“

Специален гост на фестивала ще бъде танцов ансамбъл „Българе” със спектакъла „Това е България”. Любими български песни ще представят и финалистите от „Х Factor“, които ще гостуват в първия ден на фестивала.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Етикети: , , ,
  • Споделете тази публикация:
  • Facebook
  • Twitter

Напиши коментар