Свържи се с нас

Новини

Габрово отново ще има „Младежка банка“

Published

on

Архив © Copyright — Gabrovo News. All Rights Reserved

През 2015 – 2016г. ИМКА Габрово ще възстановява инициативата „‘Младежка банка“ в Габрово. Тя се осъществява съвместно с Фондация “Работилница за граждански инициативи“ и с финансовата подкрепа на Фондация“Чарлз Стюарт Мот“.

Моделът „Младежка Банка“ е уникален метод за въвличане на младите хора в дейности в полза на общността. Тя представлява екип за набиране и отпускане на грантове за младежки проекти, управлявана изцяло от млади хора на възраст между 16 и 25 години, живеещи или работещи в гр.Габрово.

През 2012 – 2013г. ИМКА Габрово взе участие във въвеждането на модела „Младежка банка“ в България. За целта в Габрово бе създаден Младежки екип от 12 членове, които заедно с други доброволци реализира няколко кампании за набиране на средства.

Бяха събрани 1500 лв., които после бяха удвоени от Фондация „Работилница за граждански инициативи“. В последвалия конкурс за проектни предложения за младежки инициативи бяха получени и разгледани 8 проекта. От тях 6 бяха одобрени и финансирани на обща стойност 3000лв.

В реализацията на проектите взеха участие над 400 младежи и доброволци, а косвено бяха повлияни над 1500 младежи и жители на града.

Настоящият проект за „Младежка банка“ в Габрово цели да надгради традициите за младежка филантропия, набиране и ефективно управление на средства за реализиране на младежки проекти и инициативи на територията на общината, положени през 2013 година.

По повод започване на дейностите, заложени по настоящия проект за възобновяване на „Младежка банка“ в Габрово, Сдружение ИМКА ви кани да се включите в информационна среща. Тя ще се проведе в четвъртък, 7 май, от 15:30 часа в сградата на ИМКА Габрово.

По време на срещата ще бъдат представени целите, които си е поставил екипът на „Младежка Банка“ в Габрово за набиране на средства, планираните инициативи и начините по които смята да ги осъществи. „Ще говорим за възможностите за включване на младежи и доброволци в инициативата и ще Ви представим процедурата за кандидатстване и финансиране на младежки идеи, която ще бъде отворена в края на месец септември“, споделят още от ИМКА.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Коментари

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Новини

Шестима починали и 73 заразени с КОВИД – 19 за последните дни

Published

on

Шест души са починали, а 73 са новозаразените с коронавирус през последните няколко дни на територията на област Габрово. Данните на Регионалната здравна инспекция в Габрово са за периода от 1 до 3 март, включително.

В първия ден на месец март потвърдените случаи на КОВИД – 19 в региона са 42. Починали са двама мъжe и една жена, на възраст от 64 до 75-годишна възраст, всичките от Габрово.

За периода 2 – 3 март новорегистрираните случаи на вирусната инфекция са 31, а битката за живота си са изгубили трима мъже, 75-годишен от Габрово и двама севлиевци, на 57 и 74 години.

От потвърдените 73 случаи в областта за периода от 1 до 3 март, 50 пациенти са с леки симптоми или без симптоми и провеждат домашно лечение, а останалите 23-ма души са хоспитализирани в лечебно заведение за болнична помощ.

За периода от 1 до 3 март в четирите общини на област Габрово най-много заразени с КОВИД – 19 има в Габрово, общо 38 случаи. Тридесет и една са положителните проби в Севлиево, три в Дряново и една в Трявна.

По данни на Министерството на здравеопазването през изминалото денонощие на територията на областта са регистрирани нови 6 заразени с коронавирус.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Новини

Започна модернизацията на пистата и терена на стадион „Христо Ботев“

Published

on

С церемония по извършване на символична първа копка днес, 4 март, започнаха дейностите по реновиране и модернизация на лекоатлетическата писта и футболния терен на стадион „Христо Ботев“ в Габрово.

Официалното начало поставиха министърът на младежта и спорта Красен Кралев и кметът на община Габрово Таня Христова, които дадоха старт на предстоящите строително-ремонтни дейности по модернизацията на спортното съоръжение в нашия град.

За обновяването на футболния терен и откритата лекоатлетическа писта на стадион „Христо Ботев“ Община Габрово кандидатства пред Министерството на младежта и спорта. В своето изказване кметът Таня Христова благодари на спортното министерство за указаната подкрепа.

Предложението включва нова естествена трева за игрището (8 812 м2), изграждане на съвременна поливна система и подмяна на дренажните тръби. Ще бъдат доставени и две нови футболни врати.

Предвижда се обновяване на прилежащата лекоатлетическа писта (400 м) и съоръженията към нея. Заложени са шест коридора с настилка тип „ин ситу“, сектори за хвърляния, сектори за хоризонтални и вертикални скокове.

Церемонията по първа копка се проведе в присъствието на футболния тим на „Янтра“ и представители на спортната общност в Габрово.

Планираната стойност на проекта е 1 199 746.63 лв. със срок за изпълнение от осем месеца. Безвъзмездната финансова помощ е 100% и се отпуска по Наредба № 4 на ММС за изграждането и обновяването на спортни обекти – държавна и общинска собственост.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Новини

Няма да има промяна в датите на пролетната ваканция

Published

on

Министерството на образованието и науката няма да променя утвърдения график на ваканциите за учениците.

Пролетната ваканция за учениците от 1 до 11 клас ще бъде от 3 до 11 април, включително.

За дванадесетокласниците ваканцията ще е от 8 до 11 април, включително.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица