Свържи се с нас

Новини

Златни медали за ученици от СОУ „Отец Паисий“

Published

on

снимка: СОУ "Отец Паисий"

снимка: СОУ „Отец Паисий“

Златен медал в VI Международен конкурс за компютърна рисунка „Творчество без граници“ гр. Хасково, в групата за деца със специални образователни потребности, спечели Георги Захариев от 7А клас при СОУ „Отец Паисий“ – Габрово. Конкурсът се провежда под патронажа на евродепутата Мария Габриел. Георги завоюва престижното място със своята рисунка, изработена от него с изключително старание и невероятно търпение, с програмата MS Paint. Георги се обучава в индивидуална форма поради заболяване. Ученикът е невероятно упорит и последователен в постигане на своите цели.

снимка: БК „Чардафон Габрово“

Пламен Петков от 10 клас също завоюва златен медал, но в областта на спорта. Състезателят на Боксов клуб “Чардафон Габрово” донесе златото за габровския бокс, като се класира на първо място в категория до 75 кг на Държавното лично първенство и кръг от отборното първенство за младежи на България.

снимка: СОУ “Отец Паисий”

снимка: СОУ “Отец Паисий”

Първо място в областен етап и право на участие в зонален кръг на фестивала „Пусть всегда будет солнце“ имат малчуганите от група „Смехоранчета“ 1-4 клас към училището.

снимка: СОУ “Отец Паисий”

снимка: СОУ “Отец Паисий”

Многобройни и разностранни са успехите на възпитаници на училището.

Пенелопе Пенчева и Полина Лазарова са сред седемте финалисти от областта, участвали в Национално състезание „Стъпала на знанието. Български език и литература“.

Цветелина Митева от 9 клас и Момчил Иванов от 8 клас са сред победителите в Национален конкурс, посветен на гората, а Мириан Методиева от 5А клас бе наградена в конкурс за изработка на пано от отпадъчни материали.

Училищният хандбален отбор на момичетата се готви за републикански кръг на ученическите игри, след като стана безспорен победител в зонален етап.

След прекрасно организирания Ден на отворените врати, предстои да се проведе Ден на таланта и на ученическото самоуправление на 8 май 2015 година.

В такива моменти на учениците се предоставя възможност да демонстрират своите знания и умения и да възприемат училището като любимо място за получаване на знания и оползотворяване на свободното време.

снимка: СОУ “Отец Паисий”

снимка: СОУ “Отец Паисий”

снимка: СОУ “Отец Паисий”

снимка: СОУ “Отец Паисий”

снимка: СОУ “Отец Паисий”

снимка: СОУ “Отец Паисий”

снимка: СОУ “Отец Паисий”

снимка: СОУ “Отец Паисий”

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

1 Comment

1 Comment

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Новини

Бързи антигенни тестове ще се правят и в КОВИД-кабинета

Published

on

След разкриването на КОВИД-кабинет в Първа база на Диагностично – консултативен център – Габрово, освен преглед и консултация, пациентите ще имат възможността да бъдат тествани и с бързи антигенни тестове.

В тази връзка, Община Габрово ще закупи 500 антигенни комбинирани бързи тестове Covid-19 и грип А+В, част от които ще бъдат предоставени на ДКЦ – I, а останалите ще се използват за тестване на бездомните лица, настанени временно в общинско помещение.

Решението беше взето вчера, 26 ноември, след проведеното редовно заседание на Общински съвет – Габрово.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Новини

Детската млечна кухня в Габрово продължава да работи

Published

on

Детската млечна кухня в Габрово ще продължи работата си с нормалната си ежедневна организация и в периода на действие на допълнителните противоепидемични мерки, който бяха наложени със заповед на министъра на образованието.

Тя предлага обедно меню за деца в три възрастови групи- малки /от 10 м. до 1 г./, преходни /от 1 г. до 1,5 г./ и големи /1,5 г.до 3 г./.

Менюто на млечната кухня в Габрово можете да следите оттук.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Новини

Неделина Райчева: Научих се на работа в екип!

Published

on

Проект 2019-1-BG01-KA102-061565 „Млади предприемачи в областта на туризма“

Впечатления от производствената си практика в Лайпциг, Германия, споделят ученици от единадесети и дванадесети клас на Професионална гимназия по туризъм „Пенчо Семов“, в която се обучват ученици от Габрово, Севлиево, Трявна и Габрово.

Зададохме им едни и същи въпроси, за да анализираме престоя в Германия, и подобрим бъдещите производствени пактики в чужбина. Ето какво отговори на три от въпросите в анкетата Неделина Райчева, ученичка от 11, „а“ клас, специалност „Производство на хлебни и сладкарски изделия“.

– Кое е най-важното нещо, което научи в Лайпциг, Германия?
– Научих, че в днешно време не е необходимо да имаш голям опит, важното е да имаш желание да се учиш и знания, които да превръщаш в умения с опитен професионалист до теб. Хората в Германия бяха отзивчиви и толерантни, и ни показаха какво означава да се работи в екип в една натоварена кухня – аз работих в кухнята в базата на Виталис, организацията, която ни осигури работните места.

– Имаше ли ментор и помагаше ли ти той?
– Тя ми показа как да се усмихвам дори когато режа лук. Всъщност, разбирам, че и други съученици са го забелязали – в Германия работят с настроение и усмивка дори и в напрегнати ситуации.

– Какво би казала на съучениците си за практиката в Германия?
– Беше невероятно преживяване. Всеки, който има възможността да участва в подобен проект, трябва да го направи!

Подкрепата на Европейската комисия за изготвянето на настоящата публикация не представлява одобрение на съдържанието, което отразява гледните точки само на авторите и не може да се търси отговорност от Комисията за всяка употреба, която може да бъде използвана за информацията, съдържаща се в нея.

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица