Нов маршрут на карнавала в Габрово на 16 май

Архив © Copyright — Gabrovo News. All Rights Reserved

По нов маршрут ще премине тазгодишното карнавално шествие в Габрово на 16 май. То ще тръгне в 18.00 часа от бул. „Априлов“, пред сградата на  Национална Априловска гимназия, през площад „Възраждане“, по улиците „Скобелевска“ и „Брянска“, и ще завърши край новото кръгово кръстовище, в района на Консултативна поликлиника, информират от Община Габрово.

Програмата на празничния 16 май ще започне в 9.00 ч. в Храма „Успение на Св. Богородица“, където ще бъде отслужен Молебен за благополучие.

В 10.00 ч. на площад „Възраждане“ ще бъде издигането знамето на града, в 10.15 ч. в Националния музей на образованието ще бъде открита фотографска изложба на Емил Михов „България на фокус”. В 10.30 ч. в зала „Възраждане“ ще започне Националният детски фестивал „Смехоранчета“.

По същото време, 10.30 ч. в Парк на смеха до Музея “Дом на хумора и сатирата” ще се състои Весела суматоха.

В 11.00 ч. в Дома на хумора и сатирата ще бъдат наградени лауреатите от XXII Международно биенале на хумора и сатирата в изкуствата и открита изложба на Джемалетин Йълдъз (Турция).

От 11.30 ч. ще започне Националното карнавал-ревю на котки в спортна зала „Орловец“. В 14.00 ч. от градинката до търговския комплекс, находящ се на бул. Априлов, ще тръгне и Детският мини карнавал.

На откритата сцена на ул. „Радецка“ от 15.00 ч. – Биг бенд парад.

Празничният концерт на площад „Възраждане“ ще започне в 20.30 ч., а в Интерактивния музей на индустрията, Регионалния исторически музей и Националният музей на образованието ще бъде организирана Нощ на музеите.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Етикети: , , , , ,
  • Споделете тази публикация:
  • Facebook
  • Twitter

Напиши коментар