Свържи се с нас

Крими

Осъдиха трима, изнудвали и отвлекли млад мъж

Published

on

Архив © Copyright — Gabrovo News. All Rights Reserved

Архив © Copyright — Gabrovo News. All Rights Reserved

Трима севлиевци се споразумяха за условни за присъди. Това стана ясно след като състав на Габровския окръжен съд, с председател съдия Костова, одобри споразумения между прокурор Генжов при Окръжна прокуратура – Габрово и защитниците на К.Т., С.Д. и Б.Ц., с които на подсъдимите се налагат наказания „лишаване от свобода“ – условно, за изнудване, отвличане и противозаконно лишаване от свобода на млад мъж от севлиевското село Шумата.

Съгласно споразумението, тримата подсъдими се признаха за виновни в това, че около полунощ на 7 декември 2012 г., в съучастие като съизвършители, с цел да принудят млад мъж от с. Шумата, да се разпореди със свои пари, го заплашили с насилие и му причинили леки телесни повреди.

Тримата подсъдими се признаха за виновни и в това, че по същото време, с користна цел, отвлекли пострадалия младеж от жилището му в севлиевското село, като насила го вкарали в лек автомобил „Фолксваген Голф“ – собственост на подсъдимия Б.Ц., и го откарали до отбивка край черен път извън селото.

Тримата извършители се признаха за виновни и по третия пункт от повдигнатите им обвинения, а именно, че при посочените по-горе обстоятелства противозаконно лишили пострадалия от свобода, вкарвайки го насила в автомобила и отвеждайки го извън селото, същият нямал възможност да се предвижва свободно.

Видно от приложените по делото доказателства, през месец август 2012 г. подсъдимият К.Т. дал на пострадалия Н.Д. сумата от 450 лева за извършване на определена услуга. След като Н.Д. не изпълнил уговореното К.Т. неколкократно го търсил, за да си върне дадената сума, като след време го предупредил, че размера на дължимото се увеличава. На инкриминираната дата тримата подсъдими влезли в обитаваното от пострадалия жилище в с. Душево, общ. Севлиево и извършили описаните по-горе престъпления, за да принудят Н.Д. да плати на К.Т. сумата от 500 евро и след това до 2 000 лева.

За извършените престъпления на К.Т., бе определено общо наказание от 3 години лишаване от свобода, изпълнението на което бе отложено с изпитателен срок от 5 години. Определените общи наказания на другите двама подсъдими са от по 1 година и 6 месеца лишаване от свобода – условно, с 3 години изпитателен срок.

Споразумението бе одобрено от съда при съгласието на пострадалия Н.Д., конституиран по делото като частен обвинител.

Одобреното споразумение има последиците на влязла в сила присъда.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Коментари

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Крими

Закопчаха криминално проявен габровец, задигнал чантата на жена

Published

on

28-годишен криминално проявен габровец бе уличен в извършването на кражба, съобщават от пресцентъра на Областната дирекция на МВР. Престъплението било извършено в понеделник около 09.45 часа, а жертва на посегателството станала 69-годишена жена от село Седянковци.

По първоначални данни, престъплението е извършено от незаключен автомобил, паркиран пред търговски обект в Габрово. В чантата имало лични документи и медикаменти.

В резултат на проведени незабавни оперативно-издирвателни мероприятия местните криминалисти установили 28-годишният криминално проявен жител на Габрово, за когото успели да съберат достатъчно данни, че е съпричастен с извършване на кражбата.

Противозаконно отнетите вещите били намерени и възстановени на потърпевшата. След окомплектоване, материалите по преписката ще бъдат изпратени по компетентност на Районна прокуратура – Габрово.

Зареди още

Крими

Заловиха бракониер и иззеха над 300 метра мрежи от язовир „Ал.Стамболийски“

Published

on

снимка: ИАРА

Служители на Изпълнителната агенция по рибарство и аквакултури хванаха нарушител, извършващ стопански риболов на язовир „Александър Стамболийски“.

След извършване на проверка на хидросъоръжението, служители на РК Габрово забелязали лице, извършващо стопански риболов. Самоличността му била установена, като му е бил съставен акт за установяване на административно нарушение.

От бракониера била иззета хрилна мрежа, а уловената в нея риба била върната обратно във водата. ИАРА изказва огромна благодарност на доброволните сътрудници, оказали съдействие при проверката.

При други две извършени нощни проверки на язовира, служители на РК град Габрово открили и иззели осем бракониерски хрилни мрежи, поставени в работно положение с приблизителна дължина около 300 метра.

Мрежите са извадени и конфискувани, а уловената в тях риба била върната обратно във водоема.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Крими

Жена от Габрово наду дрегера като за рекорд

Published

on

35-годишна жена от Габрово остана без шофьорска книжка насред пандемията от коронавирус, след като бе заловена да кара по улиците на града под въздействието на големи количества изпит алкохол.

Шофьорката, държаща „рекорда на месец март за най-пиян водач в Габрово“, наду дрегера до умопомрачителните 2,51 промила, които изобщо не й попречили да се метне да управлява автомобил.

Вместо да си хване такси и да се прибере безпроблемно до вкъщи без излишни главоболия, необмислената й постъпка ще я лиши от правото й да шофира за дълъг период от време.

Безобразно пияната жена била сгащена в събота, 28 март, около 01.50 часа на улица „Свищовска“ в Габрово.

Тогава патрулиращ в района полицейски екип забелязал криволичещ по пътя лек автомобил и веднага подал сигнал на водача да отбие за проверка.

Веднага щом свалила стъклото, за да представи документите си, незнаещата къде се намира от наздравици шофьорка била изобличена, тъй като видимо изглеждала в неадекватно състояние.

На всичкото отгоре от нея се носели силни миризми на алкохол, навяващи на мисълта, че е имало употреба, което наложило нейното незабавно изпробване.

Поклащайки се, прихълцвайки и престъпвайки от крак на крак, 35-годишната дама успяла да надуе дрегера, чиито дисплей изписал умопомрачителните данни от 2,51 промила, отреждайки й първото място в класацията „пиян шофьор на месеца“ и солидна глоба.

На безразсъдния водач, с определено кофти махмурлук, бил съставен акт за установяване на административното нарушение и издаден талон за медицинско изследване.

Той приел показанията на техническото средство, възползвайки се от правото си да не дава кръв за химически анализ.

Срещу наквасената почти до несвяст 35-годишна жена от Габрово е започнато бързо производство, като след приключване на работата по него, материалите ще бъдат изпратени на Районната прокуратура в Габрово.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица