Култура, Новини|16.03.2015 15:20

Ема Вертерова спечели наградата на Общината от Пролетния салон

снимка: ХГ "Христо Цокев"

снимка: ХГ „Христо Цокев“

Ема Вертерова спечели наградата на Община Габрово по време на Пролетния салон, който бе открит на 13 март в Художествената галерия „ХристоЦокев“. В изложбата свои творби показаха 12 габровски художнички. Победителката в изложбата Ема Вертерова участва с три свои картини. Награда и донесе творбата “Състояние II“.

Според председателя на журито Валентин Атанасов, журито е било много затруднено при своя избор, макар и творбите на художничките да не са толкова много. В експозицията са подредени 30 картини и 6 пластики.

Родената в София авторка започва дейността си като художник в групата на художниците в Габрово. Работи като преподавател по живопис и рисуване на деца.

Участва в национални, колективни и самостоятелни изложби и пленери по живопис. Има редица самостоятелни изложби в Пловдив, Габрово, Севлиево, Плевен, Трявна, Екс ан Прованс, Франция.

Нейни творби са притежание на НХГ – София, СГХГ, ХГ „Христо Цокев”, Галерия „Видима” – Севлиево, както и на частни колекции в София, Пловдив, Варна, Габрово и в чужбина – Швейцария, Италия, Франция, Чехия, Австрия, Германия, САЩ.

През 2011 г. е носител на голямата награда на Община Габрово. През 2012 г. е лауреат на наградата на името на Христо Цокев – Габрово.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Напиши коментар