Свържи се с нас

Новини

ОИЦ – Габрово тръгва из областта с нова инициатива

Published

on

Архив © Copyright — Gabrovo News. All Rights Reserved

Архив © Copyright — Gabrovo News. All Rights Reserved

В месеците март, април и май, Областен информационен център – Габрово се включва с разнообразни прояви в новата обща инициатива на 28-те информационни центъра за популяризиране на Кохезионната политика на ЕС и възможностите за финансиране в България.

Инициативата „Да създадем ЗАЕДНО България 2020“ има за цел да популяризира новите оперативни програми за периода 2014 – 2020 г. и да насърчи потенциалните бенефициенти да кандидатстват с проекти. Тя е насочена към всички граждани, които имат идеи и искат да споделят как искат да се промени техния град с помощта на европейските средства – да бъде изграден нов път, детска градина или училище, да се обнови градският парк, театър или музей, да се създадат нови работни места, да се подобрят социалните услуги или да се осигури по-модерно оборудване за предприятие, например.

Допитването до гражданите ще бъде направено чрез анкетни карти на място в четирите общини на областта, както и по електронен път.

Срещите за първия етап на инициативата ще се проведат чрез изнесени щандове по следния график: на 17 март 2015 г. – на пл. „Свобода“ в гр. Севлиево, на 18 март 2015 г. в парка пред Районен съд –Трявна, на 19 март 2015 г. – на пешеходната улица пред НЧ „Развитие“ в гр. Дряново и на 23 март 2015 г. – на площад „Възраждане“ в Габрово.

Получените предложения за реализиране на проектни идеи ще бъдат обобщени за всяка община поотделно, заедно с предварително заложените в общинските планове за развитие проекти.

През месец април ще бъдат проведени и допълнителни срещи с потенциални бенефициенти от общините, към които са насочени посочените от гражданите предложения. На събитията е възможно да бъдат привлечени и експерти от управляващите органи на оперативните програми, които да разяснят конкретните възможности и срокове за реализиране на идеите посредством възможностите по дадената програма.

Кампанията ще завърши с концерт на 11 май 2015 година на площад „Възраждане“ в Габрово, по време на който ще бъдат отчетени резултатите от провеждането й. Обобщените предложения ще бъдат издадени и в специален бюлетин, посветен на кампанията.

Ако искате да се включите в инициативата, да споделите какво искате да се промени с европейски средства във вашия град и да разкажете идеите си, можете да се свържете с Областен информационен център – Габрово на място в Община Габрово или да изпратите своите предложения на електронен адрес oic@gabrovo.bg .

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Коментари

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Култура

Музикална четвъртък вечер на пл. Възраждане

Published

on

снимка: Община Габрово

Най – новото от репертоара си с народна музика ще представи пред своите почитатели Оркестър Габрово на 9-ти юли, четвъртък, от 19.00 часа, на площад „Възраждане“.

Солист на оркестъра ще бъде Таня Соколова. Диригентът – Николай Венков, споделя, че аранжиментите са правени през последните месеци на изолация и музикантите са нетърпеливи да ги представят пред публика.

Изберете четвъртък вечер, за да споделите емоцията от един много български и много габровски концерт! Входът е свободен!

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Икономика

Обявиха процедура за модернизиране на уличното осветление на Габрово

Published

on

С решение на кмета на Община Габрово е открита процедура по реда на Закона за обществените поръчки, с предмет: Внедряване на енергоспестяващи мерки и ремонт на уличното осветление на Габрово чрез договор с гарантиран резултат.

Основните дейности в предмета на обществената поръчка включват подмяна на улични и паркови натриеви осветители с нови енергийно-ефективни, с оглед осигуряване на нормативните изисквания за осветеност за съответния клас улици и паркови площи.

Изграждане и монтаж на нови касети, извън съоръженията на енергоразпределителното дружество за улично осветление на подходящо място, в това число комутационната апаратура.

Изграждане на Нова интелигентна система за контрол, наблюдение и управление на уличното и парково осветление.

Поддръжка на системата за улично осветление, реализирана в резултат на инвестицията за срока на изплащане на инвестицията след въвеждане в експлоатация на ЕСМ за срока на договора.

При реализиране на предвидените инвестиции, в Доклада за обследване на енергийната ефективност, се предвижда минимален размер на икономиите на енергия спрямо нормализираното потребление – 1558229 kwh/година.

Цената за изпълнение предмета на поръчката следва да се изплаща от реализираните за срока на откупуване спестявания от разход за електрическа енергия.

Допълнителна информация, както и повече обявената процедура можете да намерите оттук.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Крими

Непълнолетна имала общо с тегленето на пари от картата на възрастен мъж

Published

on

Вчера, 7 юли, в резултат на оперативно – издирвателни мероприятия, проведени от служители на РУ – Дряново е установена 15-годишна жителка на града, за която са налице данни, че е съпричастна с извършена транзакция чрез чужд платежен инструмент – дебитна карта, собственост на търговска банка, издадена на името на 67-годишен местен жител.

Неправомерното теглене на сумата от 300 лева, е извършено от непълнолетната месец по-рано – на 7 юни в Дряново. След окомплектоване, материалите по преписката ще бъдат изпратени по компетентност на Окръжна прокуратура – Габрово.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица