Свържи се с нас

Новини

„Галерия“ съди Таня Христова

Published

on

Архив © Copyright — Gabrovo News. All Rights Reserved

Архив © Copyright — Gabrovo News. All Rights Reserved

Адвокатите на вестник „Галерия“ проучват възможностите вестникът да заведе дело срещу габровската кметица Таня Христова. Това разкриха за „Габрово Нюз“ от редакцията на седмичника. Причината за евентуалния иск е опитът на Христова да спечели крупна сума от издателите на вестника, който публикува скандална статия за методите на управление в Габрово.

„Който е тръгнал срещу свободата на медиите, не е прокопсал“, коментира за нашия сайт габровецът Иво Димитров от „Галерия“.

„Христова очевидно е свикнала да си живее спокойно и да прави безконтролно каквото поиска в услужлива медийна среда, каквато нездравословно явление съществува в града. Когато правихме материала, откликнахме на сигнали на граждани, включително и на подопечни на Христова от общинската администрация. Повод за задълбочената ни репортерска проверка бяха публикации в интернет, както и предаване на ТВ7, в което известният габровски общественик Калин Илиев разкри корупционните практики в общината. За съжаление на габровци и нашето проучване стигна до същите изводи, каквито констатираха Илиев и водещата на предаването Ива Николова, която също е габровка с изявена гражданска позиция.“

От „Галерия“ смятат да си търсят правата си в съда заради опита на една администраторка да постави вестника на колене.

Според редакторите на един от двата най-тиражни седмичника Христова е избрана да служи на габровци. Те смятат, че не е адекватно да се прави на обидена и наранена, когато й се припомня, че не е добра европейска практика една и съща улица да бъде разкопавана и асфалтирана в продължение на три пъти в срок от една година.

Дори днес, три месеца след като управляващите в нашия град се похвалиха с финализирането на проекта за изграждане на привлекателна, достъпна и зелена градска среда,  кръговото кръстовище около Консултативна поликлиника продължава да е разкопано, асфалтът все още не е оправен и не се знае дали някога ще бъде оправен докрай.

По време на разследването журналистите са се срещали със свои колеги, с хора от общинската и областната администрация, с политически фигури и граждани, от които са получили достатъчно сигнали са калпавата работа на кметицата. Те смятат, заедно със свои колеги от още няколко медии да започнат мащабно разследване под рубриката „Центърът на България – голямата дупка за европрограми“.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Култура

Концерт в Габрово на Мартина Табакова, Стоимен Пеев и Атанас Кръстев

Published

on

На 24-ти април в Художествена галерия „Христо Цокев“ в Габрово от 18.30 часа предстои концерт на Мартина Табакова, Стоимен Пеев и Атанас Кръстев.

През тази година се навършват 125 години от рождението на големия български композитор Панчо Владигеров и 200 години от рождението на емблематичния чешки композитор – Бедржих Сметана.

По този повод тримата талантливи изпълнители се събират, за да направят турне в България, със знакови творби на двамата велики композитори. Датите на концертите са с начален час 18.30 часа, а входът за тя е свободен.

Концертите включват рядко изпълняваното Клавирно трио оп.4 на Владигеров, което той е написал едва на 17 години! То е и Първото българско трио за пиано, цигулка и виолончело. В програмата е включено още емблематичното Клавирно трио оп.15 от Бедржих Сметана.

Изключително респектираща и рядко изпълнявана програма. Тримата изпълнители Стоимен Пеев/цигулка, Атанас Кръстев/виолончело и Мартина Табакова/пиано, са добре познати на българската публика, изявени артисти, носители на престижни награди като „Кристална лира“ на СБМТД, „Музикант на годината“ на БНР за „Ансамбъл на годината“, „Златен век” на Министерството на културата, „Златно перо“ на агенция Кантус Фирмус за постижения в областта на културата.

Зареди още

Новини

Пресконференция по проект „Възможност за изява на младите хора – създаване на младежки център в Габрово“

Published

on

Проект № BGLD-2.001-0009 „Възможност за изява на младите хора – създаване на младежки център в Габрово“ се реализира по програма “Местно развитие, намаляване на бедността и подобрено включване на уязвими групи”, финансиран от ФМ на ЕИП 2014-2021.

Зареди още

Новини

Костадин Костадинов и Даниел Петров ще се срещнат с жители на Дряново

Published

on

Председателят на ПП „Възраждане“ Костадин Костадинов, заедно с народния представител от Габрово Даниел Петров, ще проведат отворена среща с жителите на Дряново.

Тя ще се състои на 23 април, вторник, от 18.00 часа в конферентната зала на Бутиков хотел ВСК „Кентавър“.

На срещата ще бъде обсъдена актуалната политическа обстановка, предстоящите избори.

Присъстващите ще имат възможността да споделят идеи и да задават въпроси на лидера на „Възраждане“ и габровския депутат.

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица