Свържи се с нас

Новини

Меглена Кунева в Габрово: НС да излезе с декларация за Шенген

Архив © Copyright — Gabrovo News. All Rights Reserved

Архив © Copyright — Gabrovo News. All Rights Reserved

Важен знак е, че премиерът Борисов и председателят на ПЕС Станишев си стиснаха ръцете по темата Шенген. Народното събрание може да излезе с декларация по въпроса за Шенген, а българските евродепутати да са много активни в Европейски парламент. Шенген е добра възможност за обединение на политиците, защото е въпрос на сигурност и национален интерес.

Това каза на пресконференция днес в Габрово вицепремиерът по европейските политики и институционалните въпроси и председател на „Движение България на гражданите“ от Реформаторския блок Меглена Кунева, информираха от щаба на политическата сила. Тя беше на посещение в града заедно със съпредседателя на Парламентарната група на РБ и заместник-председател на ДБГ Найден Зеленогорски и с другия си заместник депутатът от бюджетната комисия Димитър Танев.

Не може Европа на две скорости по отношение на закрилата срещу тероризъм, защото това не е изгодно за страната ни, категорична бе Кунева и подчерта, че България е изпълнила техническите критерии за влизането в Шенген, но трябва да има по- силно послание към общественото мнение в страните, които бавят приемането ни. Ние трябва да сме в общата мрежа на сигурност, подчерта Кунева, като добави, че Шенген ще наложи допълнителни стандарти за отлична работа и на Гранична полиция, и на разузнаването. По думите й ЕС би имал полза от влизането на България, не само заради сигурността, но и защото в граничните райони на Европа, които са с динамично икономическо развитие, живеят 50 милиона европейци.

Първите сто дни на правителството бяха дни за стабилизация на държавата, но избирателите вече очакват устойчиви реформи и промени и няма да се примирят с нищо по-малко. Освен Шенген, но и съдебната реформа, антикорупционните мерки, върховенството на закона, сигурността и антитерористичната закрила са сериозни сфери, в които не може да няма реформи, каза Кунева и отбеляза като негативен факт, че от 2007 г. единственото, което България прави в евроинтеграцията си, е да транспонира директиви.

На въпрос за сигурността в страната Кунева отговори, че близостта на Ислямска държава и военните действия в Украйна пренареждат приоритети на България и категорично потвърждава ангажимента към ЕС и НАТО. През нашето членство в двата съюза се гарантира повече сигурност, а когато има сигурност, има и инвестиции, каза Кунев. Тя подчерта ролята на върховенството на закона и антикорупционните мерки за икономическия растеж и даде пример с Румъния, където съдебната реформа и антикорупционната стратегия намаляват безработицата до 4 %, а ръстът на БВП е 4 пъти по-голям от българския.

Кунева даде висока оценка на работата на структурата на „Движение България на гражданите“ в Габрово. Много съм впечатлена от усилията и новите членове и ще искам пълна подкрепа от ДБГ и РБ за областни ни координатор Нели Недева. Считам, че повече жени в политиката ще дадат повече стабилност и сигурност на страната, но и на РБ, каза още вицепремиерът Кунева.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Коментари

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Новини

Двудневен детски мотокрос лагер този уикенд на Ябълка

За втора поредна година в Габрово ще се проведе двудневен детски мотокрос лагер. Той се организира от M6 YAMAHA RACING TEAM, които канят всички любители на спорта да наблюдават тренировките този уикенд на мотополигон Ябълка.

Тридесет са записаните участници в мотокрос лагера, като най-малкият е едва на 4 години. Най-възрастният е на 51 години и е част от Клас Оупън – любители, които искат да получат професионални напътствия.

Целта на мероприятието е децата, които имат амбициите да се развиват в този спорт, да получат полезни знания за тяхното израстване като професионални спортисти. В неделя, след 11 часа, участниците ще могат да приложат наученото и в състезание.

снимка: Община Габрово

Програма: Събота, 17 август
11:00-11:20 свободна тренировка MX65 и MX85
11:30-11:50 свободна тренировка MX2
12:30-13:00 тренировка по елементи MX65 и MX85
13:10-13:40 тренировка по елементи MX2
15:00-15:30 тренировка по елементи MX65 и MX85
15:40-16:10 тренировка по елементи MX2

Неделя, 18 август
9:00-9:15 свободна тренировка MX65 и MX85
9:25-9:45 свободна тренировка MX2
11:00 1-ви манш MX65 и MX85 20 мин+2 об
11:30 1-ви манш MX2 15 мин + 2 об
13:00 2-ри манш MX65 и MX85 20+ 2 об 13:30 2 манш MX2 15+ 2 об

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Новини

Габровци дариха 1 700 лева за кампания „С усмивка на училище“

На големия християнски празник „Успение на Света Богородица“ за пета поредна година доброволци на Български младежки Червен кръст – Габрово организираха благотворителна кампания „С усмивка на училище“ за подпомагане на деца за първия учебен ден.

снимка: БЧК – Габрово

Пред два от православните храмове в Габрово, благодарение на щедростта на жителите и гостите на града бяха събрани 1700 лева.

снимка: БЧК – Габрово

Със средствата ще бъдат закупени ваучери за учебни пособия и помагала на стойност 50 лв. за 34 деца, потребители на услугите на Дневен център за деца и младежи с увреждания.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Любопитно

Динозавърско шоу за децата в Габрово

Първото по рода си Динозавърско шоу за деца пристига на 25 август в Габрово. То ще се проведе следващата неделя от 10.00 ч., 12.00 ч. и 14.00 ч. в голямата конферентна зала на хотела, намиращ се на бул. „Трети март“ и представлява един нов фестивал на науката за деца – Палеонтоложко шоу!

Записването става предварително на телефон: 0885869029. В рамките на 60 минути децата ще преживеят нещо ново и вълнуващо! Програмата се провежда в групи по 25 деца.

Щура лаборатория и новият член на екипа, току що излюпилият се Тиранозавър, ще зарадват всички любознателни дечица!

Всички участници ще имат възможността да проследят историята на Юрския период чрез специално подбрани експерименти. С помощта на опитни инструктори децата ще сглобят скелет на динозавър.

Динозавърско шоу за деца пристига в Габрово на 25 август

Ще хапнат любимата храна на Тиранозавъра – Захарен памук. Рекс ще „нахлуе” сред децата, ще танцува, ще ръмжи, ще надава вой и със сигурност ще впечатли малките любопитковци.

Всяко дете ще получи научен подарък – юрски червеи, които може да си вземе вкъщи.

Таксата за участие е 15 лева. След уникалния урок можете да закупите научни епруветки за домашни експерименти.

За всяко дете, влизащо на шоуто се заплаща такса. Всяко дете може да бъде придружено от не повече от един възрастен. Всеки допълнителен възрастен заплаща такса, споделят организаторите на събитието.

Препоръчителна възраст на участниците е 4 – 12 години. Деца под 3 години не се допускат.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Реклама

 

Популярни новини от последната седмица