Свържи се с нас

Новини

Меглена Кунева в Габрово: НС да излезе с декларация за Шенген

Published

on

Архив © Copyright — Gabrovo News. All Rights Reserved

Архив © Copyright — Gabrovo News. All Rights Reserved

Важен знак е, че премиерът Борисов и председателят на ПЕС Станишев си стиснаха ръцете по темата Шенген. Народното събрание може да излезе с декларация по въпроса за Шенген, а българските евродепутати да са много активни в Европейски парламент. Шенген е добра възможност за обединение на политиците, защото е въпрос на сигурност и национален интерес.

Това каза на пресконференция днес в Габрово вицепремиерът по европейските политики и институционалните въпроси и председател на „Движение България на гражданите“ от Реформаторския блок Меглена Кунева, информираха от щаба на политическата сила. Тя беше на посещение в града заедно със съпредседателя на Парламентарната група на РБ и заместник-председател на ДБГ Найден Зеленогорски и с другия си заместник депутатът от бюджетната комисия Димитър Танев.

Не може Европа на две скорости по отношение на закрилата срещу тероризъм, защото това не е изгодно за страната ни, категорична бе Кунева и подчерта, че България е изпълнила техническите критерии за влизането в Шенген, но трябва да има по- силно послание към общественото мнение в страните, които бавят приемането ни. Ние трябва да сме в общата мрежа на сигурност, подчерта Кунева, като добави, че Шенген ще наложи допълнителни стандарти за отлична работа и на Гранична полиция, и на разузнаването. По думите й ЕС би имал полза от влизането на България, не само заради сигурността, но и защото в граничните райони на Европа, които са с динамично икономическо развитие, живеят 50 милиона европейци.

Първите сто дни на правителството бяха дни за стабилизация на държавата, но избирателите вече очакват устойчиви реформи и промени и няма да се примирят с нищо по-малко. Освен Шенген, но и съдебната реформа, антикорупционните мерки, върховенството на закона, сигурността и антитерористичната закрила са сериозни сфери, в които не може да няма реформи, каза Кунева и отбеляза като негативен факт, че от 2007 г. единственото, което България прави в евроинтеграцията си, е да транспонира директиви.

На въпрос за сигурността в страната Кунева отговори, че близостта на Ислямска държава и военните действия в Украйна пренареждат приоритети на България и категорично потвърждава ангажимента към ЕС и НАТО. През нашето членство в двата съюза се гарантира повече сигурност, а когато има сигурност, има и инвестиции, каза Кунев. Тя подчерта ролята на върховенството на закона и антикорупционните мерки за икономическия растеж и даде пример с Румъния, където съдебната реформа и антикорупционната стратегия намаляват безработицата до 4 %, а ръстът на БВП е 4 пъти по-голям от българския.

Кунева даде висока оценка на работата на структурата на „Движение България на гражданите“ в Габрово. Много съм впечатлена от усилията и новите членове и ще искам пълна подкрепа от ДБГ и РБ за областни ни координатор Нели Недева. Считам, че повече жени в политиката ще дадат повече стабилност и сигурност на страната, но и на РБ, каза още вицепремиерът Кунева.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Коментари

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Новини

Продължават даренията към МБАЛ „Д-р Тота Венкова“

Published

on

Продължават даренията на физически лица и фирми към МБАЛ „Д-р Тота Венкова“. Общинският съвет в Габрово взе решение за дарение, в размер на 30 000 лева.

Народните представители Кристина Сидорова и Николай Сиракова са направили лични дарения на болницата. Българският лекарски съюз дари пакети за лекарите, подложени на карантина, които ще работят.

Има направено голямо дарение на парични средства от габровска фирма, която дарява средства на болницата за пореден път. Постъпили са парични дарения и от други фирми и физически лица на различна стойност.

Има лично дарение от габровски бизнесмен на аспиратор и ларингоскоп, друга фирма ще закупи седем реанимационни легла, фирма ще дари еднократни съдове и прибори за хранене, за да се спазват най-стриктни противоепидемични мерки.

В рамките на национална кампания ще бъдат дарени минерална вода и газирани напитки за пациентите и екипи на инфекциозно отделение, а габровски ресторант ще поеме приготвянето и доставка на храна на екипите в инфекциозно отделение, ако се наложи да бъдат в карантина, лекувайки пациенти от коронавирусна инфекция.

Получени бяха работни облекла и маски, дарени от футболиста Димитър Бербатов.

Габровска фирма, производител на цветя , е направила болницата по-пъстра и накара работещите в нея да се усмихнат на пъстрите цветя , които са един подранил подарък за предстоящия празник 7 април.

Ръководството на лечебното заведение благодари на всеки един дарител и заявява, че са благодарни на всяко едно дарение и благодарят за подкрепата и доверието. Всеки един дарител ще бъде уведомен как са похарчени дарените средства.

От МБАЛ „Д-р Тота Венкова“ напомнят, че най- големият подарък за тях ще бъде ако заедно запазим живота и здравето на всеки един от нас ! Призовават – останете си вкъщи!

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Новини

Поръчайте любимото си ястие от Пицария „ТЕМПО“

Published

on

Скъпи клиенти, предвид въведеното в страната извънредно положение Ви информираме, че Пицария „ТЕМПО“ няма да работи.

Имате възможност да получите любимите си от Пицария „ТЕМПО“ ястия във Вашия дом, офис, работно място.

Телефон за поръчки:
066 806920,
+359 879 988019

Зареди още

Новини

Удължават действието на административните актове

Удължава се действието на административните актове, изтичащо по време на извънредното положение.

Published

on

Община Габрово уведомява всички граждани, че съгласно чл.4, т.2 от Закона за мерките и действията по време на извънредното положение, обявено с решение на Народното събрание от 13 март 2020 г., ce удължaвa дeйcтвиeтo нa aдминиcтрaтивнитe aктoвe, изтичaщo пo врeмe нa извънрeднoтo пoлoжeниe c 1 мeceц, считано oт oтмянaта нa извънрeднoтo пoлoжeниe.

Тази разпоредба важи и за предоставянето на административни услуги по смисъла на §1, т.1, 2 и 3 от Закона за администрацията, включително и решенията по Закона за достъп до обществена информация.

Община Габрово предоставя административни услуги своевременно, но е възможно забавяне поради необходимостта от спазване на предписаните противоепидемиологични мерки, във връзка с обявеното извънредно положение.

Припомняме, че заявления за услуги, жалби и сигнали могат да се подават по електронна поща на gabrovo@gabrovo.bg, mdt@gabrovo.bg или на телефони 066/818 400 и 066/ 804 775.

От администрацията на кмета апелират заявяване, заплащане и получаване на административна услуга да се осъществява чрез електронните услуги, в частта Местни данъци и такси и ГРАО, обявени на официалната страница на Община Габрово.

Задълженията към Местни данъци и такси могат да се заплатят по електронен път оттук, а останалите услуги могат да бъдат заявени, заплатени и получени чрез лицензирани пощенски оператори. Повече информация можете да намерите оттук.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица