Свържи се с нас

Крими

Добра оценка за работата на ОДМВР – Габрово

© Copyright 2015 — Gabrovo News. All Rights Reserved

На снимката Борислав Бончев (вляво) и Станислав Теофилов © Copyright 2015 — Gabrovo News. All Rights Reserved

Добра оценка за работата на Областната дирекция на МВР – Габрово постави Станислав Теофилов, заместник – директор на ГД „Национална полиция“, който присъства на проведения годишен отчет-анализ, обобщен пред журналисти. Според комплексната система за оценка, която функционира в МВР, габровската областна дирекция заема 12-то място в страната.

„Отчитайки усложнената обстановка – годината бе наситена с множество обществени прояви, обезпечено бе провеждането на изборите за Европейски парламент и за народни представители, като през цялата година служители на областната дирекция бяха командировани в РДГП Елхово за участие в специализираната полицейска операция, осъществявана във връзка със засиления миграционен натиск, постигнатите резултати са добри“, заяви г-н Теофилов.

ОДМВР-Габрово е класирана по критерия „резултати от разследването“ на пето място, което е свидетелство за добрата квалификация на разследващите полицаи, допълни още заместник – директорът на ГД „Национална полиция“ Станислав Теофилов.

Според представените по време на отчета цифри, през годината на територията на област Габрово са регистрирани 1456 криминални престъпления, което е с 11.76% по-малко, спрямо 2013 г /1650/.

Коефициентът на престъпност бележи намаление със 161,7 пункта – 1213,63 престъпления на 100 хил. души население, в сравнение с 2013 г. и остава по-нисък от средния за страната /1358,96/.

© Copyright 2015 — Gabrovo News. All Rights Reserved

През годината няма извършени убийства и опити за убийства, не са допуснати действия и прояви, съдържащи рискове и заплахи за националната сигурност, терористична дейност, нарушаване на гражданския и социалния мир в региона, допълни към казаното пред медиите директорът на ОДМВР – Габрово гл. инсп. Борислав Бончев.

Основна част от всички престъпления заемат тези против собствеността – 974 или 66,9% от всички регистрирани.

От заявеното от него стана ясно, че общият брой на кражбите е 805 – с 13,44% по-малко от сравнителния период. Регистрираните кражби на селскостопанска продукция са намалели с 9.4%. С 29% е намалял броят на регистрираните измами /49 за 2014 г. и 69 през 2013 г./.

„Грабежите са 22 /1 от тях въоръжен/, като са установени извършителите на 18 от тях – постигнато е много добро ниво на разкриваемост – 81.82%. Общият процент разкриваемост, постигнат през 2014 г., е 54.12%“, информира гл. инсп. Борислав Бончев.

На срещата бяха очертани и основните още приоритетите в работата на областната дирекция през настоящата година, като сред тях ще продължи да бъде дейността по линия „пътна безопасност“.

ОДМВР-Габрово ще разполага с три автомобила, оборудвани със системи за ведионаблюдение и аудиозапис за пълноценно осъществяване на пътиня контрол.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Коментари

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Крими

Кола се удари в стълб в Габрово (снимки)

Copyright © 2020 GabrovoNews.bg

Лека кола се удари в метален стълб, в близост до новото кръгово, изградено на изхода на Габрово в посока Велико Търново, сигнализира до редакцията на „Габрово Нюз“ читател на медията. Произшествието е станало днес, 28 януари, в часовете преди обяд.

Copyright © 2020 GabrovoNews.bg

Катастрофиралият автомобил, с габровска регистрация, се движел по ул.“Орловска“ в посока към кръговото кръстовище като по неизвестни засега причини е напуснал платното за движение и се блъснал в металния стълб.

Катастрофата предизвика известни затруднения в движението, видя репортер на „Габрово Нюз“. На мястото бързо се отзова екип на пътна полиция, който извърши оглед, регулираше пътното движение и спомогна да не се образуват колони от чакащи да преминат покрай произшествието.

Copyright © 2020 GabrovoNews.bg

Трафикът на автомобили бе пренасочен в едната от двете ленти, в посока към центъра на Габрово. Малко след 12.30 часа с помощта на пътна помощ катастрофиралият автомобил бе изтеглен от мястото на инцидента, а движението – възстановено.

Copyright © 2020 GabrovoNews.bg

Данни за пострадали хора при тежкия пътен инцидент няма, но по колата са настъпили сериозни материални щети. Произшествието бе посетено и обслужено по административен ред от екип на пътна полиция.

Очаквайте още подробности на по-късен етап*

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Крими

Съдът оправда габровец да е извършвал грабеж на ул. „Свищовска“

С присъда по наказателно дело от общ характер, обявена на 24 януари, състав на Окръжния съд оправда мъж от Габрово по обвинение за извършен грабеж.

Съдът призна Н.Б. за невинен в това на 9 септември 2016 г., около 19,30 ч. на ул. „Свищовска“ в Габрово, при условията на опасен рецидив, да е отнел от владението на мъж от същия град мъжка чантичка със съдържащите се в нея вещи, всичко на обща стойност 142,40 лева, като употребил за това сила.

С оглед проведеното съдебното следствие съдът счете, че не са налице категорични доказателства за това, че Н.Б. е извършил престъплението, за което е предаден на съд, поради което го оправда по повдигнатото му обвинение.

Присъдата подлежи на обжалване или протестиране пред Апелативен съд – Велико Търново в 15-дневен срок.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Крими

Прокуратурата поиска „задържане под стража“ за издирван италианец

Окръжната прокуратура в Габрово внесе искане в Окръжен съд – Габрово за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ по отношение на италиански гражданин, обявен за международно издирване, с цел арест и предаване (екстрадиция).

42-годишният италианец, който продължително пребивава в страната ни, бе задържан в Севлиево, след като бе установено, че се издирва.

Европейската заповед за арест е издадена от съда в италианския град Бреша, за причиняване на тежка телесна повреда, в съучастие с други лица.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Реклама

 

Популярни новини от последната седмица