Свържи се с нас

Крими

Добра оценка за работата на ОДМВР – Габрово

© Copyright 2015 — Gabrovo News. All Rights Reserved

На снимката Борислав Бончев (вляво) и Станислав Теофилов © Copyright 2015 — Gabrovo News. All Rights Reserved

Добра оценка за работата на Областната дирекция на МВР – Габрово постави Станислав Теофилов, заместник – директор на ГД „Национална полиция“, който присъства на проведения годишен отчет-анализ, обобщен пред журналисти. Според комплексната система за оценка, която функционира в МВР, габровската областна дирекция заема 12-то място в страната.

„Отчитайки усложнената обстановка – годината бе наситена с множество обществени прояви, обезпечено бе провеждането на изборите за Европейски парламент и за народни представители, като през цялата година служители на областната дирекция бяха командировани в РДГП Елхово за участие в специализираната полицейска операция, осъществявана във връзка със засиления миграционен натиск, постигнатите резултати са добри“, заяви г-н Теофилов.

ОДМВР-Габрово е класирана по критерия „резултати от разследването“ на пето място, което е свидетелство за добрата квалификация на разследващите полицаи, допълни още заместник – директорът на ГД „Национална полиция“ Станислав Теофилов.

Според представените по време на отчета цифри, през годината на територията на област Габрово са регистрирани 1456 криминални престъпления, което е с 11.76% по-малко, спрямо 2013 г /1650/.

Коефициентът на престъпност бележи намаление със 161,7 пункта – 1213,63 престъпления на 100 хил. души население, в сравнение с 2013 г. и остава по-нисък от средния за страната /1358,96/.

© Copyright 2015 — Gabrovo News. All Rights Reserved

През годината няма извършени убийства и опити за убийства, не са допуснати действия и прояви, съдържащи рискове и заплахи за националната сигурност, терористична дейност, нарушаване на гражданския и социалния мир в региона, допълни към казаното пред медиите директорът на ОДМВР – Габрово гл. инсп. Борислав Бончев.

Основна част от всички престъпления заемат тези против собствеността – 974 или 66,9% от всички регистрирани.

От заявеното от него стана ясно, че общият брой на кражбите е 805 – с 13,44% по-малко от сравнителния период. Регистрираните кражби на селскостопанска продукция са намалели с 9.4%. С 29% е намалял броят на регистрираните измами /49 за 2014 г. и 69 през 2013 г./.

„Грабежите са 22 /1 от тях въоръжен/, като са установени извършителите на 18 от тях – постигнато е много добро ниво на разкриваемост – 81.82%. Общият процент разкриваемост, постигнат през 2014 г., е 54.12%“, информира гл. инсп. Борислав Бончев.

На срещата бяха очертани и основните още приоритетите в работата на областната дирекция през настоящата година, като сред тях ще продължи да бъде дейността по линия „пътна безопасност“.

ОДМВР-Габрово ще разполага с три автомобила, оборудвани със системи за ведионаблюдение и аудиозапис за пълноценно осъществяване на пътиня контрол.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Коментари

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Крими

Спипаха габровски наркодилър с над половин кило марихуана

Районната прокуратура в Габрово задържа за срок от 72 часа мъж, държал в дома си наркотични вещества.

В хода на разследването, с постановление от 17 октомври, мъж с инициали Ц. И. е привлечен в качеството на обвиняем за това, че на същата дата в къща в Габрово, държал без надлежно разрешително високорискови наркотични вещества – канабис, с тегло 560 грама.

След преценка на събраните по делото доказателства с оглед на това, че същите сочат за обосновано предположение за съществуваща реална опасност обвиняемият да се укрие или да извърши престъпление, тъй като той е привлечен като обвиняем за извършено тежко умишлено престъпление, ще бъде направено искане пред Районен съд – Габрово за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража”.

Под ръководството на Района прокуратура – Габрово действията по разследването продължават.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Крими

Номерът на двама, превозвали дърва, не мина!

Полицията в Трявна разкри две икономически престъпления, информираха от пресцентъра на Областната дирекция на МВР – Габрово.

Вчера, 16 октомври, рано сутринта около 05:35 часа на пътя между Габрово и село Вонеща вода, района на 552+14 км, при провеждане на специализирана полицейска операция с цел превенция на престъпления, свързани с незаконен добив на дървесина и нарушения по Закона за горите, служители на сектор „Икономическа полиция“ при Областна дирекция на МВР – Габрово и автопатрулен екип от полицейското управление в Трявна, спрели за проверка товарен автомобил с прикачено ремарке, управляван от 57-годишен местен жител.

В него имало натоварена дървесина – дърва за огрев от широколистни дървесни видове. При проверка на представената от водача документация, относно добива и осъществявания превоз на дървесината, криминалистите установили данни за извършено документно престъпление.

Само десетина минути по-късно, около 05:45 часа отново на същия път Габрово – Вонеща вода, района на 552+14 км, бил спрян за проверка друг товарен влекач, който бил с прикачено полуремарке, натоварено също с дървесина – дърва за огрев. Камионът бил управляван от 62-годишен местен жител.

При проверка на представената от водача документация, относно добива и осъществявания превоз на дървесината, криминалистите установили също данни за извършено документно престъпление.

И по двата случая са образувани досъдебно производства под надзора на прокуратурата в Габрово.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Крими

Полицейски акции в Габрово и Трявна

Две полицейски акции са били проведени на територии на общините Габрово и Трявна, информираха от пресцентъра на Областната дирекция на МВР – Габрово.

Вчера, 15 октомври, в Габрово е била реализирана специализирана полицейска операция по безопасност на движението. В хода на полицейските действия, осъществени по метода за „широкообхватен контрол“ били проверени 56 моторни превозни средства, от които 28 товарни автомобила и 58 души.

Констатирани били общо 11 нарушения, за които са наложени 8 глоби с фиш и са съставени 3 акта, като връчените електронни фишове са 11.

За периода от 8 до 14 октомври на територията, обслужвана от тревненската полиция, е била проведена специализирана полицейска операция, с цел осигуряване на полицейско присъствие в малките и отдалечени населени места, противодействие на телефонни измами с възрастни хора, и контрол на пътното движение.

В хода на акцията били проверени 244 моторни превозни средства и 283 души. Установени са 177 нарушения, за които са наложени 131 глоби с фиш и са съставени 46 акта. В резултат на проверките са били разкрити две престъпления по линия „наркотици“.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Реклама

 

Популярни новини от последната седмица