Новини, Общество|16.02.2015 14:15

Трето място за ПГТ „Пенчо Семов“ от състезание на Джуниър Ачийвмънт

снимка: ПГТ “Пенчо Семов” – Габрово

снимка: ПГТ “Пенчо Семов” – Габрово

Ученици от Професионалната гимназия по туризъм „Пенчо Семов“ – Габрово предложиха иновативни бизнес модели за справяне с неграмотността.

Общо 60 ученици от цялата страна взеха участие в организираното от Джуниър Ачийвмънт България Национално състезание „Иновационен лагер“.

То се проведе на 14 февруари в шоурум „Склада“ в София и провокира участниците да създадат иновативен бизнес модел за решаване на проблема с глобалната неграмотност по начин, водещ до качествена промяна на живота на засегнатите към момента хора.

Разделени в отбори с участници от различни училища, младежите демонстрираха умения да анализират и прогнозират тенденциите, давайки иновативни решения на проблема с неграмотността. Те имаха възможността да се допитат до бизнес консултанти от програмата за ментори и бизнес доброволци на Джуниър Ачийвмънт България, и разполагаха с три минутни за презентации на идеите си.

снимка: ПГТ “Пенчо Семов” – Габрово

снимка: ПГТ “Пенчо Семов” – Габрово

Стефан Митков Станев заедно със своите съотборници спечелиха трето място със своя иновативен бизнес модел за преодоляване на неграмотността.

Наградите бяха осигурени от организаторите – Джуниър Ачийвмънт България и Фондация „Америка за България“.

Учениците получиха право да се състезават на националния кръг на инициативата, след като показаха своите нестандартни творчески идеи, чрез видео предизвикателство – трябваше да създадат едноминутно видео, на тема „По какъв начин предприемачеството променя средата около вас“.

Учениците от 11 клас, специалност „Икономика и мениджмънт“ Стефан Митков Станев, Грета Ицкова Филипова и Деан Митков Стане се състезаваха със свои видеа, качени на платформата Vbox7.com и се класираха за националното състезание от общо кандидатстващи 135 ученици.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Напиши коментар