Свържи се с нас

Новини

Санирането на сградите не е безплатно, предупреди Мая Манолова

Левицата предлага създаването на граждански комитети за наблюдение

© Copyright 2015 — Gabrovo News. All Rights Reserved

© Copyright 2015 — Gabrovo News. All Rights Reserved

Подкрепяме санирането на жилища. Ползите са безспорни, но сме много притеснени от начина, по който стартира и се реализира тази национална програма. На хората ясно трябва да им се каже, че това не е безплатно. Санирането всъщност ще го платим абсолютно всички от джоба си, защото този 1 милиард  лева идва от кредит, който ще трябва да връщаме всички български граждани. Това заяви в Габрово депутатът от БСП лява България Мая Манолова.

По думите й не е ясно защо е бил приет критерият с 36 апартамента в жилищна сграда, която да бъде допустима по програмата, тъй като това изключва не само цели квартали и сгради, нуждаещи се от саниране, но и цели общини. „Защото има цели общини, в които няма по-големи панелни жилища, с над 36 апартамента“, обясни Манолова.

Според нея притеснителен е и възприетият принцип, за печелене на проекти за саниране, първият по време – първи по право. „Разполагаме с информация, която ще оповестим публично, че кметовете на ГЕРБ са били предварително на ясно с изискванията за саниране, т.е. с така нар. методически указания, което означава, че първи ще бъдат точно този, които управляващите от ГЕРБ са решили“, поясни народният представител от левицата.

По информация на Манолова дори ресурсът по програмата е бил разпределен вече по общини. „Тъй като става дума за държавни средства, според мен тук трябва да има граждански контрол. Това, което ще предложа е да има граждански комитети по наблюдение, защото това са парите на всички български граждани – не са парите на ГЕРБ и правителството. Трябва да е ясно по какъв начин тези средства ще бъдат разпределяни, как ще се определя кои ще спечелят и ще бъдат санирани“, каза тя.

Мая Манолова постави въпроса дали ще бъде стимулирано влагането на български материали в санирането на сградите или ще бъде подкрепен вносът на такива. „Как ще бъдат определяни фирмите – изпълнители? Дали ГЕРБ няма да си осигурят допълнителна финансова подкрепа на гърба на гражданите, чрез определянето на фирмите, извършващи санирането?“

Според нея скандално е още и това, че депутати от ГЕРБ и симпатизанти на партията, са се превърнали в рекламни лица на националната кампания, обикаляйки по домовете на гражданите, афиширайки в нейна полза. „ГЕРБ не си вършат пряката работа, а се изявяват като рекламни агенти, превръщайки програмата от национална в партийна, което навява на мисълта, че тази програма ще бъде използвана с предизборни цели от страна на управляващите“, каза в заключение Мая Манолова.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

1 Comment

1 Comment

  1. някой

    12.02.2015 at 16:33

    личи си тук кой е депутат и кой – не.
    тая дето е тукашна любовница на съсела нещо се е свила, щото пък тия двамата са му контра, пък са и депутати. 🙂 така е сред комунистите – те те убеждават, че сме равни, ама някак не е така….. 🙂 (дори и сред свои) МЕКЕРЕТА, кво да прайш…

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Крими

Засилено полицейско присъствие по Празниците за Независимостта и в Габрово

С цел осигуряване безпроблемно провеждане на Националния празник Независимостта на България (22 септември) и свързаните с него почивни дни, в изпълнение на превантивните кампании на отдел „Пътна полиция“ при Главна дирекция „Национална полиция“ – МВР за ограничаване на пътнотранспортния травматизъм, на територията на Областна дирекция на МВР – Габрово ще се осъществят съвместни специализирани полицейски операции.

Целта е недопускане управлението на моторни превозни средства от неправоспособни и/или от водачи, употребили алкохол и/или наркотични вещества или техни аналози.

Плануваните полицейски мероприятия имат за задачи да противодействат на престъпността, охрана на обществения ред и сигурност, засилен контрол на движението по пътната мрежа на територията на област Габрово и извън нея.

Очаква се интензивно движение на моторни превозни средства и на граждани, поради което полицейското присъствие ще бъде засилено.

Съгласно Заповед на Агенция „Пътна инфраструктура“ за ограничаване движението на моторни превозни средства с технически допустима маса над 12 тона за превоз на товари, включително състав с ремаркета и полуремаркета, селскостопанска и земеделска техника, трактори и специализирана строителна техника, движението автомагистралите и по път I-4 в участъка п.в. Коритна – Велико Търново – Шумен в двете посоки ще бъде ограничено, както следва:
– на 20 септември 2019 година от 16:00 до 20:00 часа
– на 23 септември 2019 година от 14:00 до 20:00 часа.

Възможни са временни затруднения в движението на моторни превозни средства и на граждани по направленията към граничните контролно-пропускателни пунктове на 20 септември и по направленията от тях към вътрешността на страната на 23 септември, поради което следва стриктно да се изпълняват разпорежданията на служителите на МВР.

Ръководството на Областната дирекция МВР – Габрово призовава гражданите и гостите на града да не нарушават обществения ред и правилата за движение по пътищата!

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Любопитно

Латино парти над Янтра

За втора поредна година клуб Steffi Dance LC и Община Габрово ще подарят на габровци и гостите на града една латино вечер в последните дни на отиващото си лято.

Всички, които искат да научат основните стъпки и движения на ритмичния танц Меренге, са добре дошли на 20 септември, петък, от 19.00 часа на пешеходния мост над Река Янтра, в района на сградата на НТС.

Освен в танци и забавления ще може да се включите и в латино анимации и Зумба с инструкторките от Body Art – Габрово – Катя и Альона.

В събитието ще участват танцьори от Салса Клуб Десита – Добрич, Салса Алегрия – София и харизматичният инструктор по Зумба, Davo Garcia от Мексико, който на 21 септември, събота, от 17 часа, в залата на Body Art – Габрово, ще направи специален Клас по Зумба.

За три часа мостът над река Янтра ще се превърне в оживен дансинг, а всички, които обичат да танцуват латино танци и да се забавляват да заповядат.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Новини

Ветерани от Левски и националния гостуват за футболното шоу в Габрово

снимка: Община Габрово

Ветерани на Левски и Националния отбор по футбол ще гостуват в Габрово на 21 септември, обявиха от местната общинска администрация.

Те ще изиграят мач, посветен на 100-годишнината на футбола в Габрово.

Мачът започва в 18.30 часа на стадион „Христо Ботев“ и на терена ще видим имена като Ангел Станков, Руслан Вуцов, Велислав Вуцов, Краси Борисов, Красимир Колев, Бончо Генчев, Стефан Павлов, Емо Спасов и други.

Първият официален футболен мач в Габрово е изигран на 21 септември 1919 година между отборите на Габрово и Горна Оряховица.

100 години по-късно дербито ще се повтори на стадион „Христо Ботев“ и с ветераните на отборите от двата града. Срещата ще започне в 17.30 часа и ще бъде предхождана от още два мача от между отборите на Габрово и Горна Оряховица – част от първенство по футбол 7 и футбол 9 към Зонален съвет Велико Търново – от 14.00 часа.

Съдии и на двете футболни срещи на ветераните ще бъдат бившите габровски международни рефери Антон Генов, Йосиф Ронков, Николай Петров и Георги Йорданов. Официалната част е в 18.00 часа, когато е церемонията по връчване на отличия за принос в развитието на футбола в Габрово.

Към събитието във фейсбук можете да се присъедините оттук.

снимка: Община Габрово

Програма 21 септември 2019 г. /Стадион „Христо Ботев“, Габрово/
14.00 ч. Футболна среща между отборите на Габрово и Горна Оряховица – първенство по футбол 7 към Зонален съвет Велико Търново
15.30 ч. Футболна среща между отборите на Габрово и Горна Оряховица – първенство по футбол 9 към Зонален съвет Велико Търново
17.00 ч. Откриване; Откриване изложба 17.30 ч. Футболна среща Ветерани Габрово – Ветерани Горна Оряховица, посветена на първата официална футболна среща в Габрово, играна от двата отбора на 21 септември 1919 г.
18.00 ч. – 100 години габровски футбол – церемония по връчване на отличия за принос в развитието на футбола в Габрово
18.30 ч. – Футболно шоу – ветерани

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Реклама

 

Популярни новини от последната седмица