Свържи се с нас

Новини

Санирането на сградите не е безплатно, предупреди Мая Манолова

Левицата предлага създаването на граждански комитети за наблюдение

Published

on

© Copyright 2015 — Gabrovo News. All Rights Reserved

© Copyright 2015 — Gabrovo News. All Rights Reserved

Подкрепяме санирането на жилища. Ползите са безспорни, но сме много притеснени от начина, по който стартира и се реализира тази национална програма. На хората ясно трябва да им се каже, че това не е безплатно. Санирането всъщност ще го платим абсолютно всички от джоба си, защото този 1 милиард  лева идва от кредит, който ще трябва да връщаме всички български граждани. Това заяви в Габрово депутатът от БСП лява България Мая Манолова.

По думите й не е ясно защо е бил приет критерият с 36 апартамента в жилищна сграда, която да бъде допустима по програмата, тъй като това изключва не само цели квартали и сгради, нуждаещи се от саниране, но и цели общини. „Защото има цели общини, в които няма по-големи панелни жилища, с над 36 апартамента“, обясни Манолова.

Според нея притеснителен е и възприетият принцип, за печелене на проекти за саниране, първият по време – първи по право. „Разполагаме с информация, която ще оповестим публично, че кметовете на ГЕРБ са били предварително на ясно с изискванията за саниране, т.е. с така нар. методически указания, което означава, че първи ще бъдат точно този, които управляващите от ГЕРБ са решили“, поясни народният представител от левицата.

По информация на Манолова дори ресурсът по програмата е бил разпределен вече по общини. „Тъй като става дума за държавни средства, според мен тук трябва да има граждански контрол. Това, което ще предложа е да има граждански комитети по наблюдение, защото това са парите на всички български граждани – не са парите на ГЕРБ и правителството. Трябва да е ясно по какъв начин тези средства ще бъдат разпределяни, как ще се определя кои ще спечелят и ще бъдат санирани“, каза тя.

Мая Манолова постави въпроса дали ще бъде стимулирано влагането на български материали в санирането на сградите или ще бъде подкрепен вносът на такива. „Как ще бъдат определяни фирмите – изпълнители? Дали ГЕРБ няма да си осигурят допълнителна финансова подкрепа на гърба на гражданите, чрез определянето на фирмите, извършващи санирането?“

Според нея скандално е още и това, че депутати от ГЕРБ и симпатизанти на партията, са се превърнали в рекламни лица на националната кампания, обикаляйки по домовете на гражданите, афиширайки в нейна полза. „ГЕРБ не си вършат пряката работа, а се изявяват като рекламни агенти, превръщайки програмата от национална в партийна, което навява на мисълта, че тази програма ще бъде използвана с предизборни цели от страна на управляващите“, каза в заключение Мая Манолова.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

1 Comment

1 Comment

  1. някой

    12.02.2015 at 16:33

    личи си тук кой е депутат и кой – не.
    тая дето е тукашна любовница на съсела нещо се е свила, щото пък тия двамата са му контра, пък са и депутати. 🙂 така е сред комунистите – те те убеждават, че сме равни, ама някак не е така….. 🙂 (дори и сред свои) МЕКЕРЕТА, кво да прайш…

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Новини

Преминаваме към лятно часово време

Не забравяйте.

Published

on

В 03:00 часа сутринта на 29 март, неделя, ще преместим стрелките на часовника с 1 час напред, за да преминем към лятното часово време.

При това положение ще спим с 1 час по-малко, но в същото време ще се радваме и на бързото нарастване на деня.

Постепенно слънцето ще изгрява все по-рано и ще залязва по-късно, за да допринесе за пролетно-летните емоции по време на дългите слънчеви дни.

Според специалистите, за да ограничи стреса от промяната, човек трябва да почива повече, да пие повече вода и използва свободното си време за занимания, които наистина харесва и обича.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Новини

Продължават даренията към МБАЛ „Д-р Тота Венкова“

Published

on

Продължават даренията на физически лица и фирми към МБАЛ „Д-р Тота Венкова“. Общинският съвет в Габрово взе решение за дарение, в размер на 30 000 лева.

Народните представители Кристина Сидорова и Николай Сиракова са направили лични дарения на болницата. Българският лекарски съюз дари пакети за лекарите, подложени на карантина, които ще работят.

Има направено голямо дарение на парични средства от габровска фирма, която дарява средства на болницата за пореден път. Постъпили са парични дарения и от други фирми и физически лица на различна стойност.

Има лично дарение от габровски бизнесмен на аспиратор и ларингоскоп, друга фирма ще закупи седем реанимационни легла, фирма ще дари еднократни съдове и прибори за хранене, за да се спазват най-стриктни противоепидемични мерки.

В рамките на национална кампания ще бъдат дарени минерална вода и газирани напитки за пациентите и екипи на инфекциозно отделение, а габровски ресторант ще поеме приготвянето и доставка на храна на екипите в инфекциозно отделение, ако се наложи да бъдат в карантина, лекувайки пациенти от коронавирусна инфекция.

Получени бяха работни облекла и маски, дарени от футболиста Димитър Бербатов.

Габровска фирма, производител на цветя , е направила болницата по-пъстра и накара работещите в нея да се усмихнат на пъстрите цветя , които са един подранил подарък за предстоящия празник 7 април.

Ръководството на лечебното заведение благодари на всеки един дарител и заявява, че са благодарни на всяко едно дарение и благодарят за подкрепата и доверието. Всеки един дарител ще бъде уведомен как са похарчени дарените средства.

От МБАЛ „Д-р Тота Венкова“ напомнят, че най- големият подарък за тях ще бъде ако заедно запазим живота и здравето на всеки един от нас ! Призовават – останете си вкъщи!

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Новини

Поръчайте любимото си ястие от Пицария „ТЕМПО“

Published

on

Скъпи клиенти, предвид въведеното в страната извънредно положение Ви информираме, че Пицария „ТЕМПО“ няма да работи.

Имате възможност да получите любимите си от Пицария „ТЕМПО“ ястия във Вашия дом, офис, работно място.

Телефон за поръчки:
066 806920,
+359 879 988019

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица