Свържи се с нас

Новини

Нова Кампания за популяризиране на жп транспорта в Габровско

Published

on

снимка: www.trainspotters.tk

снимка: www.trainspotters.tk

С влизането в сила на новия График за движение на влаковете на 14 декември, стартира втората Кампания за популяризиране на железопътния транспорт в Габровския регион, организирана от екипа на „Железниците Днес”. С тези си усилия правим поредния опит за представяне пред обществото на предимствата на най-екологичния сухоземен транспорт – железопътния, и за привличане на повече пътници за влаковете в Централна Северна България.

През 2015 г. габровци ще имат още повече и по-добри възможности за пътуване с влак до различни дестинации в страната, благодарение на влаковете, осигурени от „БДЖ – Пътнически превози” ЕООД. За да спомогнем за това повече хора да научат максимално бързо за положителните промени, този път предвидените стимули за пътниците са още повече и по-привлекателни. Клиентите на билетната каса на жп гара Габрово, закупили билети и карти за пътуване с влак, ще участват в специална томбола за над 30 награди, най-голямата от които е таблет с допълнителна 2GB карта памет. Освен него сред подаръците ще бъдат още раница, слушалки за музика, компютър за велосипед, стилен ръчен часовник, няколко броя флаш памет, мини радио, книги, безплатно пътуване за цялото семейство, комплекти за пътуване, състоящи се от надуваема възглавница, поддържаща шията, тапи за уши и домино за очи, позволяващи по-пълноценна почивка при продължително пътуване с влак.

Подаръците в Кампанията ще бъдат групирани според вида на закупените карти за намаление, абонаментни карти или билети за пътуване на определена стойност в периода 14 декември 2014 г. – 31 януари 2015 г. Печелившите ще бъдат определени чрез томбола, която ще се проведе в началото на месец февруари в чакалнята на жп гара Габрово. Най-големият награден фонд е отреден за закупилите карти за намаление „Класик” и „Младеж”. Един от всички, закупили карта за намаление при пътуване с влак и абонамента карта за пътуване с влак по направленията Габрово – Дряново и Габрово – Трявна – Плачковци ще получи специален подарък от „Железниците Днес” – шестмесечно безплатно пътуване по своя маршрут. Освен това, всеки пътник, закупил билет от билетната каса на жп гара Габрово на стойност над 5 лв. ще има възможност да участва в една от петте специални месечни томболи с награда книга. За целта е необходимо на гърба на използвания билет пътникът да напише името и телефонния си номер и да го пусне в специално подготвена кутия. В началото на всеки месец ще бъдат теглени имената на късметлиите. Последната такава томбола ще се проведе на 1 юни – финалът на инициативата.

В рамките на Кампанията ще продължат усилията за подобряване на обстановката в чакалнята на жп гара Габрово, започнали през изминаващата година. До момента е осигурен безплатен безжичен интернет на жп гарата, обновена е визията на просторната ѝ чакалня. В нея гостите на града могат да намерят туристическа карта, информация за забележителностите в региона, „пътуваща” библиотека с абсолютно свободен достъп, любопитни факти за историята на жп линията Габрово – Царева ливада и за биологичното разнообразие в региона и страната. Предстои обновяване и обогатяване на експозициите в чакалнята. През пролетта на 2015 г. ще бъде организиран за втори път и конкурса за детска рисунка „Нарисувай Габровския влак”. Ще продължим и практиката за украсяване на чакалнята и влака, пътуващ по Габровската линия, по повод празниците на града, първи юни и др.

Според новото разписание на влаковете линията Габрово – Царева ливада ще се обслужва в делничен ден от 11 чифта влакове, а в празничен – от 10. Благодарение на това ще бъде възможно осъществяването на връзка в гара Царева ливада без да е необходимо изчакване. Намалено е и времето за прекачване в гарите Горна Оряховица и Дъбово. Подробна информация за разписанието на влаковете може да бъде намерена в интернет на адрес www.bdz.bg и на жп гара Габрово, където ще Ви очакват и новите книжки с подробно описание на възможностите за пътуване с влак по различни дестинации в Страната и талоните „Моето разписание”, подготвени от „Железниците Днес”. Всички ценови оферти и преференции на „БДЖ – Пътнически превози” се запазват без промяна. Напомняме Ви, че всеки български гражданин има право да закупи съответстваща на възрастта и социалния му статус карта за 50% намаление от цената на билет за пътуване с влак.

Източник: „Железниците Днес“ брой 21 – 2014г.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Новини

ОДБХ – Габрово с инструкции заради върлуващия в региона птичи грип

Published

on

Областната епизоотична комисия проведе заседание, във връзка с усложнената епизоотична ситуация в региона по отношение на болестта Инфлуенца авиум (птичи грип). Д-р Светослав Спасов, директор на Областна дирекция „Безопасност на храните“-Габрово /ОДБХ/, разясни, че обстановката изисква повишено внимание и вземане на конкретни мерки.

С цел предотвратяване на разпространението на болестта се забранява провеждането на пазари и изложби на птици, като представители на ОДБХ и МВР ще следят за спазването на забраната.

Решено бе още ОДБХ да организира индивидуални срещи със собствениците на всички регистрирани птицевъдни стопанства и люпилни на територията на областта, на които да им бъдат връчени предписания.

Собствениците на индустриални ферми за птици да уведомяват ОДБХ преди извеждане на птиците от помещението, в което са отглеждани (продажба, доотглеждане, насочване за клане или друго) по план график, като представители на ОДБХ да организират съвместни проверки с местните органи на МВР и АПИ за спазване на предоставените графици.

Собствениците на индустриални ферми за птици да извършват почистване и дезинфекция на помещението за отглеждане на птици, като след извършване на почистването и дезинфекцията, да се вземат проби.

Заболяването се разпространява чрез изпражненията на птиците, техните пера, вътрешности, кръв, в черупките на яйцата. За предпазване е необходимо да се избягва пряк допир със замърсени от птици предмети и повърхности. Птичето месо и птичи продукти да се приготвят при висока температура (70°С) и достатъчно продължително.

Предстоят заседания на общинските епизоотични комисии за определяне на конкретни мерки за информираност на гражданите, кметовете и кметските наместници.

Зареди още

Новини

КНСБ – Габрово ще отбележи Деня на труда с информационна кампания

Published

on

По повод 1 май – Деня на труда и международната работническа солидарност, Регионалният съвет на КНСБ – Габрово организира информационна кампания с изнесена приемна, която ще се проведе на 30 април от 13.00 до 16.00 часа пред сградата на бившето НТС на ул. „Брянска“ 30, където се намира и офиса на синдиката в Габрово.

По време на събитието екипът на регионалната структура, заедно с представители на федерации към КНСБ ще дават безплатни консултации свързани с трудовото и осигурителното законодателство и ще информират гражданите за кампанията „По-високи доходи с твоя синдикат“, която КНСБ провежда в цялата страна.

Специално участие в приемната ще вземе психологът Габриела Гатева, която ще дава професионални насоки за разпознаване симптомите на бърнаут, как влияе той на здравето на работниците и начините за справяне с последиците от „прегарянето“.

Зареди още

Икономика

Заключителна конференция: Въглеродна неутралност и повишена енергийна производителност на МСП

Published

on

ПОКАНА

Габровската търговско-промишлена палата кани представители на малки и средни предприятия, на общините и институциите от областта, представителите на медиите на заключителна конференция по проект: „Въглеродна неутралност и повишена енергийна производителност на МСП в Габрово и Габровска област“.

Проектът се изпълнява в партньорство с норвежката фирма Prios Kompetanse AS и се финансира от Норвежкия финансов механизъм 2014-2021, в рамките на програма “ Развитие на бизнеса, иновации и МСП в България“.

Участниците ще имат възможност да се запознаят с извършените дейности по проекта, както и с добри практики от България (Клинтех България и Община Габрово) и Норвегия. Експерти от Техническия университет в Габрово ще насочат вниманието ни към мерките, които биха могли да се приложат за повишаване на енергийната ефективност и какъв ефект би могъл да се очаква.

Конференцията ще се проведе в хибриден формат на 29 април 2029 г. от 13.30 часа в Конферентната зала на Библиотеката на Техническия университет Габрово – гр. Габрово, ул. „Хаджи Димитър“ 4 (Ректорат). След края на конференцията дискусиите ще продължат на чаша вино.

Моля, заявете участие на място на мейл: office@chamber-gabrovo.com.
Линк за включване в събитието: Join Zoom Meeting https://us06web.zoom.us/j/8322874812?pwd=ZHhDd0M2ZVczYjgwQ2NDS2YxKzFrUT09 Meeting ID: 832 287 4812
Passcode: 123

Приложение: Предварителна програма
За допълнителна информация: тел. 066 80 31 42, e-mail: office@chamber-gabrovo.com Галина Михнева, Ганка Бакалова

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица