Свържи се с нас

Крими

Полицията подхвана джигит, „прочул“ се в интернет

Published

on

снимка: www.canibeat.com

снимка: www.canibeat.com

Установен е водачът на автомобил, който бе заснет да нарушава демонстративно нормите за безопасно движение по пътищата, създавайки предпоставки за пътни инциденти, информираха от пресцентъра на Областната дирекция на МВР – Габрово.

По повод публикуван в социалната мрежа и електронните медии видеоклип на водач, който управлявайки автомобил в кв. Бичкиня, демонстративно нарушава нормите за движение по пътищата, ОДМВР-Габрово информира, че самоличността на мъжа е установена и за извършените нарушения са му наложени съответните санкции по административен ред.

До момента са събрани доказателства за три нарушения, за които са му съставени актове. Съставен му е акт, съгласно Наредба №3 за опазване на обществения ред и сигурността на територията на Община Габрово, за това, че движейки се по бул. Столетов, извършил демонстративни маневри, изразяващи се в контролирано странично движение и продължително форсиране на двигателя.

Съгласно Закона за движение по пътищата, му е съставен акт за това, че предприел неправилна маневра „изпреварване” на два автомобила, като не се убедил в безопасността на маневрата, навлязъл в лентата за насрещно движение и създал непосредствена опасност и пречка за движещ се срещу него автобус, принуждавайки водачът му да отбие вдясно, за да избегне челен удар.

На 27-годишният габровец е съставен акт по Кодекса на застраховането, тъй като при извършената проверка е установено, че в качеството му на ползвател на автомобила, не е сключил договор за задължителна застраховка „Гражданска отговорност”.

На мъжа е съставен протокол за полицейско разпореждане по чл. 64 от ЗМВР да спазва нормативните изисквания на Закона за движение по пътищата и на Наредба №3 за опазване на обществения ред и сигурността на територията на Община Габрово.

 Припомняме, че съгласно чл. 15, ал. 1, т. 8 от Наредба № 3 /изменена с решение №207/31.10.2014 г. на Общински съвет – Габрово/ на водачите на МПС се забранява извършването на демонстративни маневри, изразяващи се в контролирано странично движение, описване на полукръгове или кръгове на място, продължително форсиране на двигателя или приплъзване на гуми, използване на звуков сигнал извън случаите, предвидени в Закона за движение по пътищата, а глобата за неспазване на забраната е в размер от 200 до 1000 лв.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Коментари

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Крими

Млад габровец се озова в ареста заради пико

Published

on

23-годишен габровец беше арестуван заради притежанието на наркотични вещества, става ясно от информация на пресцентъра на Областната дирекция на МВР.

Белезниците на ръцете му щракнали вчера, 23 септември, около 01.40 часа на ул.“Райко Даскалов“ в Габрово, в хода на специализирана полицейска операция, с цел противодействие на престъпления, свързани с употреба и разпространение на наркотици.

При последвалите процесуално-следствени действия от него била иззета „свивка“ от станиол, съдържаща бяла на цвят кристалообразна субстанция. Тя реагирала на наркотичното вещество метамфетамин при проведения полеви наркотест.

Във връзка със случаят в РУ – Габрово е образувано досъдебно производство по чл. 354а от Наказателния кодекс. Действията по разследването се провеждат под надзора Районна прокуратура – Габрово.

*Използваната снимка е илюстративна. Пресцентър МВР.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Крими

Провериха 274 души за наркотици около училищата в Севлиево

Published

on

274 души са били проверени в рамките на специализирана полицейска операция за противодействие на престъпления, свързани с употреба и разпространение на наркотични вещества в и около училищата на територията на Севлиево. Това става ясно от информация на пресцентъра на Областната дирекция на МВР – Габрово.

Акцията е била реализирана от 14 до 20 септември. В хода на операцията са били проверени още общо 159 моторни превозни средства, шест училищни дворове и три градски парка. В резултат на полицейските действия е образувано едно наказателно производство по линия „наркотици“ срещу лице от село Богатово.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Крими

Баба от Габрово „си плати“ за увеличение на пенсията

Published

on

85-годишна жена от Габрово стана жертва на измама, информираха от пресцентъра на Областната дирекция на МВР.

Възрастната дама повярва на схемаджия, подвел я че ако плати депозит ще ѝ бъде увеличена пенсията, която получава.

Измамата била извършена в понеделник, 21 септември.

По данни на заявителката, около 09.00 часа, неизвестно за нея лице от мъжки пол се свързало с нея и я е въвело в заблуждение, че следва да заплати депозит за усвояване на финансова помощ, свързана с ежегодно увеличение на месечната ѝ пенсия.

Имотната вреда, която бабата претърпяла, възлиза на 825 лева.

По случая в РУ – Габрово е образувано досъдебно производство за престъпление по чл. 209, ал. 1 от Наказателния кодекс. Действията по разследването продължават под надзора на Районната прокуратура в Габрово.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица